به‌احتمال زیاد شنیده اید که می گویند فلان گوشی از قابلیت اتصال NFC پشتیبانی می کند یا فلان ساعت هوشمند به nfc مجهز است! اما واقـع ایـن موضـوع به چه معناست؟ اگر یک گوشی یا ساعت هوشمند از قابلیت NFC پشتیبانی کند چه می شود؟ قابلیت هایی که به موجب پشتیبانی از اتصال NFC از سوی یک کجت در اختیارمان قرار می گیرند چه هستند؟ اصلا NFC چیست و چگونه کار می کند؟ چنانچه در رابطه با هر یک از بخش های شرح داده شده نیاز به توضیحات بیشتری داشتید، می توانید زیر این پست با ما به اشتراک بگذارید و منتظر جواب آن باشید.


NFCیک قابلیت ارتباطی است که دستگاه های موبایلی را در شرایطی که نزدیک به یکدیگر باشند، قادر به رد و بدل اطلاعات می کند. گجت های موبایلی و قابل حمل به منظور پشتیبانی از NFC باید حتما به تراشه NFC مجهز باشند، بنابراین هر دستگاهی که از اتصال NFC پشتیبانی می کند به تراشه اختصاصی مجهز است. تکنولوژی که کاربرد اتصال NFC بر پایه آن استوار است یک تکنولوژی ساده و آسان محسوب می شود. اتصال NFC مبتنی بر تکنولوژی شناسایی فرکانس رادیویی تکامل یافته ای است که بر روی یک چیپ یا تراشه اختصاصی اعمال شده و به این صورت دستگاه را قادر به ارتباط بیسیم می کند؛ بنابراین به زبان ساده باید بگوییم که nfc یک فرکانس رادیویی ایجاد می کند و از طریق آن ارتباط مابین دو دستگاه را براقرار می سازد. هنگامی که قابلیت ارتباط NFC دو دستگاه فعال باشد، آن دو می توانند حجم کمی از اطلاعات را مابین یکدیگر منتقل نمایند. تنها شرط لازم این است که دو دستگاه به یکدیگر نزدیک باشند. در این نوع ارتباط دو طرفه نیازی به وارد کردن کد تایید وجود ندارد. همچنین قابلیت اتصال NFC مصرف انرژی بسیار پایینی دارد.


کاربرد nfc در گوشی

۱- استفاده از NFC به منظور پرداخت الکترونیکی و بیسیم


این روزها یکی از قابلیت هایی که در حال فراگیر شدن است مربوط به قابلیت های پرداخت الکترونیکی بیسیم می شود که از طریق گجت های موبایلی صورت می پذیرد. به عنوان مثال قابلیت اپل پی ( Apple Pay )، سامسونگ پی ( Samsung Pay ) و اندروید پی ( Android Pay ) چند نمونه از اصلی ترین ایـن نـوع قابلیت هـا بـه شـمار می روند. تمام ایـن قابلیت ها مبتنی بر اتصـال nfc هستند و اگر گجت هوشمند شما از NFC پشتیبانی نکند، قادر به استفاده از سرویس های پرداخت الکترونیکی نام برده شده هم نخواهید بود؛ بنابراین یکی از مزیت های ساعت های هوشمندی که ضمن تجهیز به چپی NFC از این اتصال پشتیبانی می کند این است که می توانند به صورت مستقل با سرویس های پرداخت الکترونیکی تعامل داشته باشند. برای مثال شما با استفاده از اپل واچ ( Apple Watch ) خود می توانیـد و قابلیت NFC آن می توانید از سرویس ایل پی استفاده کنید و خریدهای خود را تکمیل نمایید. قابلیت NFC می تواند کاربردهای دیگری را هم داشته باشد.

۲ - استفاده از NFC به منظور پرینت آنی عکس های شما


پرینترهای خاصی وجود دارند که از اتصال nfc پشتیبانی می کنند. اگر گوشی هوشمند شما از NFC پشتیبانی کند و یک پرینتروایرلس مجهز به چیپ nfc داشته باشید، می توانید به صورت بیسیم و از طریق ارتباط NFC به صورت آنی و ظرف چند ثانیه از عکس های دیجیتالی خود نسخه چاپی دریافت کنید. برای انجام کار کافیست که از اپلیکیشن هایی همچون موبایل پرینت ( Mobile Pint ) استفاده کنید.

۳ - استفاده از NFC به منظور انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون برای انجام این کار باید حتما تلویزیون


شما هم از قابلیت NFC پشتیبانی کند. در اغلب تلویزیون های مدرن در بخش پشتی بدنه دستگاه برچسب NFC زده شده است که با نزدیک کردن گوشی به آن قادر به انتقال تصویر از موبایل به نمایشگر تلویزیون می شوید. در برخی از مدل ها و موارد هم لازم است تا اپلیکیشن خاصی دانلود و از آن استفاده شود. در هر صورت یکی دیگر از کاربردهای جالب nfc مربوط به انتقال تصویر از موبایل به تلویزیون می شود.


nfc در تلوزیون

۴- استفاده از nfc به منظور شارژ باتری گجت هوشمند


یکی دیگر از قابلیت هایی که به موجب وجود چیپ NFC در برخی از کجت ها قابل استفاده می شود مربوط به امکان شارژ باتری گجت از طریق NFC است. در این روش بدون نیاز به وجود هیچ کابلی مابین گوشی و پد شارژر باتری دستگاه شارژ می شود،

۵ - استفاده از nfc به منظور انتقال صدا به اسپیکر


اسپیکرهای خاصی وجود دارند که از ارتباط NFC پشتیبانی می کنند. اگر این نوع از اسپیکرها را در اختیار دارید، کافیست که گوشی هوشمند خود را به بخشی از آن که برای انتقال داده از طریق NFC مشخص شده است، نزدیک کنید. با گوشی خود یک موزیک پخش کنید و مشاهده خواهید کرد که صدای خروجی از اسپیکر پخش می شود.

۶ - استفاده از nfc در کارت هایـی همچون کارت غذای دانشگاه ها، بلیت مترو و غیره


حتما تجربه معطل شدن در صف سلف سرویس دانشگاه را داشته اید! هنگامی که شما کارت غذای خود را در کنار ریسیور قرار می دهید و ژتون خود را دریافت می کنید، از طریق چیپ NFC یک ارتباط رادیویی مابین کارت و دستگاه برقرار شده و اطلاعاتی رد و بدل می شود. از این سیستم در مکان های دیگری همچون تایید بلیت مترو و غیره هم استفاده می شود.


کاربردهای nfc

۷ - استفاده از nfc به منظور قفل گشایی درب مكانهـای مختلف با اتومبیل


برخی از اتومبیل ها نظیر اتومبیل های شرکت BMW سوئیچ اختصاصی دارند که به چیپ NFC مجهز است. این نوع سونیچها با نزدیک شدن به چیپ nfc اتومبیل منجـر بـه شـدن درب خودرو می شوند. همچنین در قفل های خاصی هـم از چیپ NFC استفاده می شود که به موجب آن کارکنان یک شرکت یا کارخانه قادریه عبور و مرور در محل هایی می شوند که تایید عبور دارند. حتما در فیلم ها دیده اید که افراد از این نوع کارت های شناسایی به منظور عبور و مرور در مکان هایی نظیر شرکت، کارخانه و غیره استفاده می کنند.

جمع بندی از NFC گوشی چیست و چه کاربردی دارد؟


همانطور که مشاهده کردید در این پست به صحبت در مورد کاربرد اتصال nfc پرداختیم و به سوالاتی همچون NFC چیست، چگونه عمل می کند و nfc چه کاربردی دارد پاسخ دادیم، چنانچه در رابطه با هر یک از بخش های شرح داده شده نیاز به توضیحات بیشتری داشتید، می توانید زیر همین پست سوالاتتون رو مطرح کنید.

آیا شما تابحال از nfc استفاده کردید؟