خوب یا بد، ایسوس خط تولید گوشیهای هوشمند خود را در سال ۲۰۲۰ به دو گوشی محدود کرد و اگر بخواهید تنوع این دو گوشی را هم حساب کنید، چهار گوشی تنها تولیدات این کمپانی بوده است. با این حال ایسوس بارها ثابت کرده که کیفیت برتر از کمیت است و همیشه با همین سیاست جلو رفته است. امروز در موبایلتو قرار است کارنامه یکساله این شرکت را بررسی و بهترین و بدترین گوشی های ایسوس در سال ۲۰۲۰ را با هم مرور کنیم.
معرفی بهترین و بدترین گوشی های ایسوس در سال ۲۰۲۰
برنده: ایسوس راگ فون ۳ و نسخه فون ۳ استریکس (Asus ROG Phone 3 و Phone 3 Strix edition)
ایسوس همچنان در تولید گوشیهای هوشمند گیمینگ، سلطنتی رو به گسترش دارد. بسیاری از کمپانیها تلاش کردند تا ایسوس را از تخت سلطنت کنار بزنند و بسیاری هم موفق به فروش بیشتر گوشیهای خود شدند. هیچ یک از اینها، حتی با اختلاف زیاد هم نتوانستند به سطح یکپارچهسازی، عمق و پیچیدگی تولیدات گیمینگ ایسوس برسند. خط تولید محصولات ROG ایسوس، محصولاتی را تولید میکند که هنوز بهترین و با کیفیتترین هستند.
در این مقاله درباره ارزش نهایی خرید این گوشیها صحبت نمیکنیم، اما راگ فون ۳ بدون شک بهترین گوشی گیمینگ است که در بازار وجود دارد. این گوشی با پردازنده اسنپدراگون 865+ تولید شده که در زمان ساخت این گوشی بهترین و سریعترین پردازنده بود و با رم LPDDR5 و حافظه داخلی UFS 3.1 همراه شده بود. کنترل عملکرد این گوشی در بهترین حالت قرار دارد و میتوانید از تمام توان گوشی استفاده کنید. در واقع، چیزی که این گوشی را از تمام رقبا متمایز میکند، خنککننده خارجی AeroActive 3 است که در این گوشی یکی از مهمترین و جذابترین موارد است.
صفحهنمایش فوقالعاده آمولد در گوشی راگ فون ۳، نه تنها با نرخ تازهسازی ۱۴۴ هرتز کار میکند، بلکه از HDR10+ هم پشتیبانی میکند و رنگهای واقعی ۱۰ بیتی را هم نمایش میدهد. سنسورهای لمسی اولتراسونیک AirTrigger 3 ویژگی نادر و فوقالعاده دیگری است که در این گوشی به کار گرفته شده است و کاملا مناسب عملکرد و ماهیت گوشی است. اما مهمتر از همه از کنترل با عملکرد پایین و حساس هم بهرهمند شده تا تمام نیازهای بازی را رفع کند. در این گوشی کنترلهای فیزیکی هم وجود دارد که نباید از آنها غافل شد. استفاده از لوازم جانبی اصلی و شخص ثالث و همچنین داک کنترل که به صورت فیزیکی هم میتوان گوشی را کنترل کرد. همهچیز دست به دست هم دادند تا کامل و جامعترین تجربه گیمینگ دسکتاپ را در موبایل داشته باشید. بلندگوهای استریو هم تجربه گیمینگ فوقالعادهای را به کاربر میدهند.
علاوه بر تمام موارد بالا، چیزی که باعث شده این گوشی در فهرست بهترین و بدترین گوشی های ایسوس در سال ۲۰۲۰ صفت «برنده» را به خود اختصاص دهد، اکوسیستم لوازم جانبی فوقالعاده این کمپانی برای خط تولید ROG است. این گوشی با اکثر لوازم جانبی و اکسسوری راگ فون ۲ هم سازگار است.
نسخه راگ فون ۳ استریکس (ROG Phone 3 Strix) راهی عالی برای این است که پولتان را پسانداز کنید و در عین حال تجربه فوقالعاده راگ فون ۳ را داشته باشید. اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم، حتی با نسخه عادی اسنپدراگون ۸۶۵ بدون + و دارا بودن فقط ۸ گیگابایت رم و سرعت شبکه کمی پایینتر، گوشی موبایل راگ فون ۳ استریکس یک سر و گردن بالاتر از رقیبانی دیگرش است.
برنده: ایسوس ذنفون ۷ و ذنفون ۷ پرو (Asus Zenfone 7 و Zenfone 7 Pro)
خط تولید ذن (Zen) ایسوس، سالهاست یکی از جریانهای اصلی تولید پرچمداران این کمپانی است و تمام محصولات این لاین، لوکس، با کیفیت و زیبا هستند. این خط تولید هویت مشخص و منحصر به فردی دارد و یکی از آخرین تحولاتش، طراحی جدید ماژول دوربین گوشی هوشمند است که تا امروز در هیچ گوشی دیگری دیده نشده است. این طراحی نه تنها طراحی پشت گوشی را متمایز میکند، بلکه قاب جلویی این گوشی با نمایشگر بینظیر ۶.۶۷ اینچی با نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز و پنل آمولد، عالی است.
خط تولید Zenfone برخی از ویژگیهای برجسته و مجلل را از ROG Phone گرفته است. به خصوص، فرمول نرمافزاری عالی ایسوس که شامل یک رابط کاربری تمیز و نزدیک به نسخه اصلی اندروید است و ایدههای جذاب و خلاقانهای را به آن اضافه کرده است. برای مثال، در حال حاضر ایسوس یکی از بهترین و جامعترین سیستم مدیریت باتری، شارژ و حفظ و نگهداری از باتری را دارد.
در کل ذنفون ۷ و ذنفون ۷ پرو هر دو با دقت و وسواس زیادی ساخته شدند و این دقت و حواسجمعی در محصول خروجی نمایان است. درست مثل نسخه Strix راگ فون ۳، ذنفون ۷ استاندارد محصول ارزانقیمتتری است. در این گوشی هم تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ جایگزین نسخه پلاس شده و حافظه رم ۸ گیگابایت و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی UFS 3.1 دارد.
گوشی ذنفون ۷ ساده از لرزشگیر اپتیکال تصویر برای لنز اصلی و تلهفوتو استفاده میکند. همین گزینه باعث شده یکی از مزیتهای این گوشی در مقایسه با راگ فون ۳ باشد. در راگ فون ۳، تنها نقطه ضعف گوشی، دوربین آن بود. این گزینه نقصی بود که در ذنفون ۷ پرو هم برطرف شد. تغییرات و اصلاحات مثبت و موثر مواردی هستند که به خاطر آنها باید ایسوس را تحسین کرد.
اگر بخواهیم صادق باشیم، باید بگوییم ایراداتی که زنفون ۷ دارد، بسیار کم هستند و شامل مواردی از جمله بدنه سنگینتر، نبود جک ۳.۵ میلیمتری صدا و اسکنر اثرانگشت ضعیفتر است.
بازنده: انتخاب و دسترسپذیری محدود
اگرچه تمام گوشیهای ایسوس در تمام جهان پخش شدند و دسترسپذیری آن عالی بود، اما باید این واقعیت را پذیرفت که تعداد محدود گوشیها در خط تولید، باعث شد قدرت انتخاب کاربران کاهش پیدا کند و تمام نیازهای آنها برطرف نشود. در بازاری که شرکتی مثل اپل پنج گوشی جدید معرفی کرد، با این روند تولید، ایسوس شانسی برای دیده شدن و فروش بالا نخواهد داشت.
به دنبال یک گوشی اقتصادی هستید؟ یا گوشی سبکی میخواهید که یک تن وزنش نباشد؟ رتبهبندی IP چیست؟ اگر میخواهید درباره هر کدام از این موضوعات اطلاعات کسب کنید، باید خارج از کمپانی ایسوس به دنبال آنها باشید.
روش فعلی ایسوس برای ساخت تلفنهای هوشمند با صرفهجویی به مقیاس هم تناسب ندارد. صرفهجویی به مقیاس مفهومی در اقتصاد خرد است که به کسب مزیت کاهش هزینه در اثر افزایش حجم تولید اشاره دارد. حتی با دسترسی به تحقیق و توسعه گسترده شرکت، زنجیره تأمین و شبکه توزیع گسترده و قدرتمند شرکت، عمدتا برای خدمترسانی در شاخه اصلی یعنی تولید قطعات کامپیوتری است و گوشیهای ایسوس مثل محصولات جانبی این شرکت به حساب میآیند. توزیع گوشیهای ایسوس در بسیاری از بازارها به کندی انجام میشود و همین، یک مورد مهم در دنیای گوشیهای هوشمند است. همچنین باید به این نکته هم اشاره کنیم که عرضه لوازم جانبی این گوشیها همزمان با عرضه خودشان صورت میگیرد و در واقع برای خرید یکی از گوشیهای ایسوس و لوازم جانبی آن باید خیلی منتظر بمانید!
تمام این موارد به همراه پتانسیل محدود خط تولید ایسوس و عدم توانایی به حداکثر رساندن آن، باعث شده این برند به اندازه برندهای دیگر شناختهشده نباشد. اشتباه نکنید! ما ایسوس را تحسین میکنیم و باز هم تکرار میکنیم راگ فون ۳ بهترین گوشی گیمینگ حال حاضر بازار است، اما در نهایت باید بگوییم ایسوس باید در طراحی و تولید گوشیهای جدید و متنوع بیشتر تلاش کند.
دیدگاه خود را بنویسید