چندین سال است تولیدکنندههایی مثل شیائومی (Xiaomi) و ریزر (Razer) گوشیهایی میسازند که به طور خاص به عنوان گوشیهای گیمینگ شناخته میشوند و قدرت سختافزاری، نمایشگر و اجرای روان گیمپلی بازیها بیشتر از گزینههای دیگر اهمیت دارد. در اکثر مقالات و نقد و بررسیهای صورت گرفته درباره گوشیهای گیمینگ، بهترین گوشی برای بازی «آیفون» (iPhone)، ساخت شرکت اپل معرفی شده است، اما گوشیهای جذاب دیگری هم هستند که میتوانند جایگزین آیفون شوند و با قیمت بهتری به فروش برسند. امروز در موبایلتو تصمیم داریم به نقد و بررسی Black Shark 3 Pro تولید کمپانی شیائومی بپردازیم و این گوشی جذاب و قدرتمند را با هم مرور کنیم.
طراحی و ساخت
به نظر میرسد تولیدکنندگان گوشیهای گیمینگ تا حد زیادی دنبالهرو تولیدکنندگان و سازندگان کامپیوترها و لپتاپهای گیمینگ هستند و از آنها تقلید میکنند. یعنی اینطور فکر میکنند که «گیمرها» گروهی از افراد هستند که عاشق چراغهای RGB و طراحیهای پرزرق و برق هستند و یک گوشی گیمینگ، حتما باید این ویژگیها را داشته باشد.
اگر شما جزو همین افراد هستید و میخواهید دستگاهی داشته باشید که ظاهر آن کاملا نشان دهد یک گوشی گیمینگ دارید، گوشی بلک شارک ۳ پرو دقیقا همان چیزی است که میخواهید. این گوشی بدنهای براق و شبیه آلومینیوم دارد که انگار زرهی جنگی است و لوگوی Black Shark با رنگهای اصلی قرمز (Red)، سبز (Green) و آبی (Blue) قابل تنظیم که روی قاب پشتی خودنمایی میکند. دوربین و ماژول شارژر مغناطیسی (شارژر جدا فروخته میشود) توسط قابی مثلثی با لبههای آبی احاطه شده است. این گوشی در دو رنگ مشکی و نقرهای عرضه میشود که هر کدام زیباییهای خود را دارند.
برای اینکه کار کردن با این گوشی حس فوقالعادهای داشته باشد، طراحان این گوشی آن را به طور کاملا قرینه طراحی کردند تا حس تعادل در ذهن مخاطب شکل بگیرد. همین طراحی باعث شده است دست گرفتن و کار کردن با این گوشی کاربر را خسته نکند و بتواند ساعتها بدون مشکل با آن کار کند.
این گوشی ۲۵۳ گرم است و از گوشی OnePlus 8 Pro حدود ۵۴ گرم و از iPhone 11 Pro Max حدود ۲۷ گرم سنگینتر است. این گوشی ۱۴۷ گرم سبکتر از نینتندو سوییچ است، بنابراین این گوشی ابعاد و وزن مناسبی دارد که خیلی بزرگ و سنگین نیست.
صفحهنمایش و کیفیت صدا
گوشی بلک شارک ۳ پرو نمایشگر فوقالعادهای دارد. این نمایشگر ۷.۱ اینچ است و برای استفاده روزانه کمی بزرگ است، اما برای بازی کردن و تماشای فیلم عالی است. این نمایشگر وضوح ۳۱۲۰x۱۴۴۰ پیکسل دارد که با نام QHD آن را میشناسیم. این نمایشگر کاملا مسطح است و هیچ لبهای ندارد که هنگام بازی کردن مشکلساز شود. انتخاب پنل OLED هم یکی از انتخابهای خوب برای این گوشی است و باعث میشود شفافیت، روشنایی و رنگها در این گوشی عالی باشند.
در این گوشی نمایشگری دارید که نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز دارد و نرخ پاسخگویی ۲۷۰ هرتز است و تاخیر لمس ۲۴ میلیثانیه است و میتوانید مطمئن باشید که پاسخ نمایشگر بینهایت سریع است و برای بازی کاملا مناسب است. البته این مسئله در گوشیهای پرچمدار دیگر هم خیلی تفاوتی ندارد و تا جایی که ما گوشیها را تست کردیم، مشکلی نداشتند.
نرخ تازهسازی 90 هرتز ویژگی بسیار مهمی است، البته این گزینه در اکثر گوشیهای جدید سال ۲۰۲۰ دیده شد و به یکی از ویژگیهای رایج نمایشگر در گوشیهای پرچمدار و بالارده تبدیل شد. بازیهایی با نرخ فریم بالاتر از ۶۰، در این نمایشگر به راحتی و کاملا روان اجرا میشود و تجربه فوقالعادهای خواهد بود. تنها مشکل این است که گوشیهای گیمینگ رقیب مانند ROG Phone 2 و Nubia Red Magic 5G نمایشگرهایی با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز دارند و گوشیهای پرچمداری که گوشی گیمینگ هم نیستند، مثل OnePlus 8 Pro و Samsung Galaxy S20 هم از نرخ تازهسازی بالاتر پشتیبانی میکنند.
در نقد و بررسی Black Shark 3 Pro باید درباره صدای بلندگوهای این گوشی هم صحبت کنیم و باید اقرار کنیم چیزی جز تحسین نداریم! در این گوشی دو بلندگوی بزرگ و پرقدرت استریو روی قاب جلویی دارید و یک جک ۳.۵ میلیمتری صدا هم برای این گوشی تعبیه شده است و با تمام هدفونهای گیمینگ موجود در بازار سازگار است. این ویژگی در کمتر گوشیهایی دیده میشود.
سختافزار و تجربه گیمینگ
تجربه گیمینگ در گوشی بلک شارک ۳ پرو حرف ندارد. این گوشی یکی از بهترین پردازندههای موجود در بازار (بعد از اپل) را دارد. این گوشی با پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ کار میکند و در کنار آن ۱۲ گیگابایت رم پرسرعت LPDDR5 و فضای ذخیرهسازی UFS 3.0 با سرعت بالا دارد. البته OnePlus 8 Pro هم همین مشخصات را دارد، اما شیائومی سنگ تمام گذاشته و نمیتوان چیزی بالاتر از این انتظار داشت.
چیزی که این گوشی را در مقایسه با تولیدات دیگر متمایز میکند، سیستم کولینگ (خنککننده) مایع است که گرما را از قطعات این گوشی دور میکند. گرما دشمن تمام دیوایسهای گیمینگ است، به این دلیل که باعث میشود پردازنده عملکرد خود را کاهش دهد و به مرور زمان باعث کند شدن گوشی میشود و پردازنده نمیتواند از تمام توان خود استفاده کند. بلک شارک ۳ پرو ممکن است سریعترین گوشی اندرویدی موجود در بازار نباشد، اما کارایی و عملکرد فوقالعاده خود را برای مدت بیشتری حفظ میکند.
این سیستم خنککننده باعث میشود دستگاه زیر فشار زیاد و هنگام بازی کردن خنک بماند و گرمای بیش از حد نداشته باشد و کاربر را اذیت نکند. بازیهایی مثل CoD Mobile و PUBG بازیهای سنگینی هستند که در بسیاری از گوشیهای پرچمدار و بالارده باعث گرمای زیاد دستگاه میشوند. اما این بازیها در بلک شارک ۳ پرو به راحتی اجرا میشوند و دستگاه خنک میماند. با سیستم خنککننده FunCooler Pro میتوانید عملکرد سرمایشی این گوشی را افزایش دهید.
درباره عملکرد سختافزاری گوشی هم میتوان به جرأت گفت هیچچیزی نیست که این گوشی را خسته کند! ما بازی پابجی موبایل و کالآودیوتی موبایل را با بالاترین گرافیک بازی کردیم و همهچیز عالی پیش رفت. هر ثانیه از بازی GRID Autosport هم عالی اجرا شد و هیچ مشکلی نداشت.
خوب است بدانید بلک شارک ۳ پرو تمام بازیهای سنگین و شبه کنسول را بهتر از هر گوشی اندرویدی دیگری اجرا میکند و این مسئله فقط به دلیل عملکردش نیست، بلکه به دلیل دکمههای فیزیکی جذابی است که این گوشی را از رقبای خوب متمایز میکند.
دوربین، باتری و امکانات دیگر
دوربین گوشی بلک شارک ۳ پرو شبیه نسخه قبلی خود یعنی Black Shark 3 است. این دوربین کیفیت عالی دارد، تصاویر شفاف و زنده ثبت میکند و در کنار یک گوشی گیمینگ جذاب، یک دوربین فوقالعاده هم دارید. این دوربین سهگانه است؛ لنز اصلی ۶۴ مگاپیکسل، لنز فوق عریض ۱۳ مگاپیکسل و لنز تشخیص عمق ۵ مگاپیکسلی این مجموعه را تشکیل میدهند. این دوربینها در نور خوب عکسهای فوقالعادهای میگیرد و به نظر میرسد روشنایی آسمان و رنگهای قرمز و نارنجی کمی بیش از حد پررنگ هستند. گوشی OnePlus 8 Pro هم به همین خوبی است و مثل بلک شارک ۳ پرو در نور کم و شرایط آب و هوایی مختلف به خوبی عمل میکند.
از آنجایی که این گوشی گیمینگ است، حالت بازی مخصوص Shark Space 3.0 هم برای آن در نظر گرفته شده است که با اسلایدر کنار گوشی فعال میشود. اگر این حالت را فعال کنید، گوشی رابط کاربری جدیدی اجرا میکند که میتوانید بازیها را به راحتی اجرا کنید و تنظیمات گوشی را مطابق میلتان تغییر دهید.
پشتیبانی از شبکه پرسرعت 5G یکی از ویژگیهای جذاب این گوشی است که برای سرعت بالای اینترنت و آپلود و دانلود سریع به کار میآید، اما نبود NFC تا حدی ناامیدکننده است.
جمعبندی
همچنان تکرار میکنیم iOS بهترین پلتفرم گیمینگ است، در حالی که دو گوشی Black Shark 3 Pro و OnePlus 8 Pro بهترین تجربه گیمینگ اندروید را در اختیار کاربران قرار میدهند و احتمالا بیشتر کاربران سعی میکنند از این گوشیها استفاده کنند.
در انتهای نقد و بررسی Black Shark 3 Pro باید گفت صفحهنمایش عظیم ۷.۱ اینچی با پنل اولد، سرعت عالی پردازنده، سیستم خنککننده پیشرفته، امکانات نرمافزاری عالی و دوربینهای با کیفیت گزینههایی هستند که میتوانند برای خرید این گوشی توجهتان را جلب کنند.
دیدگاه خود را بنویسید