تفاوت بین Android One و Android Go چیست؟ بیایید دریابیم!
تفاوت مدل های Android One و Android Go چیست؟ هرکدام نوعی از اندروید هستند، هرکدام از گوگل سرچشمه میگیرند و همه آنها چند ویژگی مشترک دارند؛ اما تفاوت زیادی بین نحوه استفاده سازندگان گوشیهای هوشمند از نرمافزار منبع باز، نحوه انتشار نسخههای امنیتی، برنامههای از پیش نصبشده و موارد دیگر وجود دارد. امروز ما در این مقاله تصمیم گرفتیم هرگونه ابهام را برطرف میکنیم. با موبایلتو همراه باشید.
توجه: برای واضح کردن، ما اندروید را بهعنوان هر چیزی که Google به سختافزار خود میدهد، تعریف میکنیم. برایمان روشن است که تفاوت اندروید درگوشیهای Nexus و Android Pixels وجود دارد، اما به دلیل ناپدید شدن مدلهای Nexus، ما همچنان به نرمافزار Pixels بهعنوان Android اصلی اشاره میکنیم.
Android One
ابتدا با Android One شروع میکنیم که برای اولین بار در سال 2014 در هند راهاندازی شد و هدف آن گوشیهای رده پایین بود. باگذشت سالها، اندروید وان درواقع از هدف اصلی خود فراتر رفته است و شامل تلفنهای بسیار پیشرفتهتری نسبت به آنچه در ابتدا گفتهشده بود، مانند Moto X4 راهاندازی شده است.
گوگل در اصل برای گوشیهای اندروید وان، سه چیز میخواهد:
- اندروید سبک و خالص (اندروید استوک) و شخصیسازی نشده (خام): هیچکدام از تولیدکنندههای گوشیهای هوشمند مبتنی بر اندروید وان، نمیتوانند سیستمعامل اندروید وان را اصلاح یا تغییر دهند.
- بهروزرسانیهای منظم امنیتی: تمام تولیدکنندههای گوشیهای هوشمند مبتنی بر اندروید وان، باید برای بهروزرسانیهای منظم امنیتی متعهد باشند.
- مقررات و الزامات سختافزاری دقیق: گوگل، اساساً یک حدِ ماکزیممی برای سختافزار و مشخصات فنی اندروید وان در نظر گرفته است و تولیدکنندگان باید با این مسئله کنار بیایند و از آن پیروی کنند. گوگل با اندروید وان بیشتر بر سختافزار تمرکز دارد تا نرمافزار.
بیشتر بخوانید: اندروید وان چیست و چه گوشی هایی به Android One مجهز اند
در مورد دستگاههای Android One، گوگل درواقع بهترین خدمات توسعه نرمافزار را به تولیدکنندگان ارائه میدهد؛ بنابراین شاید یک سازنده تلفن در ساخت سختافزار، بازاریابی و تجربه خردهفروشی خوب باشد، اما آنها درزمینهٔ نرمافزار مهارت ندارند. در این مورد، گوگل اندروید وان را به آنها پیشنهاد میدهد و قول میدهد تا زمان توافق شده، بهروزرسانیها و وصلههای امنیتی را مستقیماً به تلفنها ارسال کند. Android One تجربه موجودی Android را ارائه میدهد و شرایط گاهی قابل تعویض است.
درحالیکه اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد، Android One بهاحتمالزیاد یک سرویس پولی است. البته اندروید منبع باز است، برنامه Android One نیز یک سرویس است، بنابراین منطقی است که گوگل از تولیدکنندگان مانند نوکیا، شریک اصلی Android One، برای رفع نیازهای نرمافزاری خود هزینه دریافت کند. اگر هزینهای وجود داشته باشد، ممکن است با این واقعیت جبران شود که خود گوگل از داشتن کاربران بیشتر در Android سود میبرد که بهنوبه خود ترافیک بیشتری به موتورهای جستجوی خود میدهد و از برنامههای خود استفاده میکند که به شما امکان میدهد تبلیغات بیشتری در مقابل کاربران قرار دهد.
Android Go
درنهایت، Android Go وجود دارد. این مدل اندروید جایگزین برنامه اصلی Android One میشود و مخصوص دستگاههای رده پایین است. اینیک نسخه متوقفشده است، بنابراین تعداد زیادی برنامه کاربردی از پیش نصبشده ندارد و عمداً نسخههای Lite یا Go برنامههای Google مانند Maps Go و Gmail Go را دارد که بهطور خاص برای عملکرد راحت و سبکتر شدن گوشی طراحیشدهاند.
گوگل در اصل برای گوشیهای اندروید گو، سه چیز میخواهد:
- سیستمعامل سفارشی (custom): اندروید گو هنوز هم همان اندروید اوریو است و همان خصوصیتها را دارد، فقط کمی اصلاحاتی برای سختافزارهای ضعیفتر داشته است.
- مجموعهای از برنامههای خاصِ ساختهشده برای Go: در اندروید گو، قرار است تمام برنامههای اندروید حالت سبکتری به اسم Go داشته باشند. بهاینترتیب سختافزار ضعیف هم میتواند پاسخ گوی اجرای اندروید باشد. این برنامهها و اپلیکیشن ها شامل یوتیوب گو (YouTube Go)، فایل گو (Files Go) و … است.
- پلی استور (Play Store) سازماندهی شده: به لحاظ فنی پلی استور اندروید گو، با پلی استور دیگر اندرویدها تفاوت آنچنانی ندارد؛ اما پلی استور در اندروید گو، برنامههایی که روی سختافزارهای محدود بهتر کار میکنند را برجستهتر میکند؛ مانند فیسبوک لایت (Facebook Lite).
تفاوت بزرگ بین Android Go و Android One در این است که Android Go مستقیماً از Google بارگیری نمیشود - گوگل آن را به سازندهای مانند نوکیا ارسال میکند و سپس نوکیا آن را منتشر میکند. این بدان معناست که نوکیا مجبور است بهروزرسانیها را از Google حذف کند و با تأخیری که Android One وجود ندارد اضافه کند. Android
Go در بسیاری از کشورهای توسعهیافته دیده نشده است، اما باگذشت زمان در حال تغییر است.
نتیجه گیری
همانطور گفته شده اندروید وان از لحاظ سرعت، بروزرسانی به موقع و امنیت بالای آن توانسته است در دنیا به محبوبیت برسد و اگر قصد خرید گوشی های میان رده و مقرون به صرفه که دارای سیستم عامل اندروید وان دارند هستید موبایلتو گوشی های هوشمند نوکیا G20 و نوکیا G10 را به شما معرفی میکند.
دیدگاه خود را بنویسید