اگرچه گوشی پیکسل 4a 5G ارزش خرید بالاتری دارد، اما پیکسل ۵ ثابت کرده یکی از بهترین گوشیهای 5G است که دوربینهای خارقالعادهای دارد و باتری آن مدت زمان زیادی دوام میآورد. در نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵ با موبایلتو همراه باشید.
به نظر میرسد گوگل پیکسل ۵ مسیر جدیدی برای گوگل است. برخلاف گوشیهای قبلی، این گوشی یک دستگاه پرچمدار و درجه یک نیست. به نظر میرسد گوگل با طراحی و ساخت این گوشی به دنبال عملکرد متعادل، ویژگیهای مثبت و قیمت منطقی بوده است. این گوشی یک نسخه میانرده است که امکانات گوشیهای بالارده و پرچمدار را دارد و در ادامه نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵ به آنها میپردازیم.
طراحی و ساخت؛ جمع و جور
گوگل سه مدل گوشی جدید به بازار عرضه کرده است؛ گوشی اقتصادی Pixel 4a، گوشی Pixel 4a 5G که قرار است به زودی عرضه شود و Pixel 5. در نگاه اول تمام این گوشیها شبیه هم هستند. اما اگر دقیقتر نگاه کنید، گوشی پیکسل ۵ را انتخاب خواهید کرد، اگرچه تفاوتهایی وجود دارد که این گوشی را برتر از دو مورد قبل میکند و ما هم در نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵ به آنها اشاره خواهیم کرد.
یکی از مهمترین ویژگیهای این گوشی قاب پشتی آن است. گوگل در این گوشی به جای استفاده از پلاستیک ساده و ارزان، از آلومینیوم بازیافت شده و روکشدار استفاده کرده است. این متریال باعث شده گوشی مقاومتر، بالاردهتر و شیکتر به نظر برسد و چسبندگی بهتری داشته باشد. شاید این فقط یک فکر ساده باشد، اما استفاده از آلومینیوم باعث میشود گوشی محکمتر و سنگینتر به نظر برسد. این گوشی در مقایسه با گوگل پیکسل 4a 5G و سامسونگ نوت ۲۰ جمع و جورتر است و بعد از مدتی کار کردن با آن، ابعاد گوشی را تحسین میکنید و لذت کار کردن با گوشی جمع و جور را تجربه خواهید کرد.
طراحی پشت گوشی مثل قبل است و یک لوگوی «G» کوچک روی قاب پشتی دیده میشود. ماژول دوربین مربعی با گوشههای گرد هم سمت چپ و بالای گوشی به چشم میخورد و حسگر اثر انگشت هم درست زیر دوربین و در میانه قاب پشتی قرار دارد. این گوشی در دو رنگ مشکی و سبز تولید شده و هر دوی آنها واقعا زیبا هستند.
روی قاب جلویی هم یک نمایشگر با حاشیههای باریک و سوراخ کوچکی برای قرار گرفتن دوربین سلفی دیده میشود و تقریبا شبیه تمام گوشیهای اندرویدی جدید است. در نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵ در قسمت بدنه و طراحی، باید بگوییم متاسفانه گوگل هم جک ۳.۵ میلیمتری صدا را حذف کرده است، ولی خوشبختانه گواهینامه IP68 را که مقاومت در برابر آب و گرد و غبار است به آن اضافه کرده است.
عملکرد؛ پاسخگو اما ضعیفتر از رقبا
به لطف تغییر استراتژی گوگل، پیکسل ۵ در مقایسه با پیکسل ۴ گوشی ضعیفتری است. دلیل این ضعف هم این است که بر خلاف تمام گوشیهای پیکسل که از آخرین و جدیدترین تراشههای سری Qualcomm Snapdragon 800 استفاده میکردند، پیکسل ۵ یک قدم عقب رفته و از تراشه Snapdragon 765G استفاده کرده است.
مسئله اینجاست که با وجود این پردازنده، در عملکرد روزمره احتمالا متوجه تفاوتی نخواهید شد. پیکسل ۵ از پس انجام تمام کارها بر میآید و با وجود نمایشگری با نرخ بهروزرسانی ۹۰ هرتز، همه چیز خیلی نرم، روان و سریع به نظر میرسد. البته این مسئله خیلی عجیب نیست، چون حتی گوشیهای قدیمیتر گوگل مثل Pixel 3a هم عملکرد خوبی داشتند. در نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵ باید روی این نکته تأکید کنیم که گوگل برای سیستمعامل این گوشیها سنگ تمام گذاشته و اندروید را به بهترین شکل برای سختافزار بهینه کرده است. با وجود ۸ گیگابایت رم، کندی یا لگ زدن را در عملکرد روزانه این گوشی حس نخواهید کرد.
صفحهنمایش؛ پیمایش نرم و روان
در این قسمت از نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵، با یک نمایشگر ۶ اینچی سر و کار داریم که کمی از گوشی گوگل پیکسل 4a 5G کوچکتر است. رزولوشن هر دو گوشی یکسان و معادل ۲۳۴۰x۱۰۸۰ است و به دلیل تعداد پیکسلهای یکسان در فضای کوچکتر، تصویری که از گوگل پیکسل ۵ دریافت میکنید، شفافتر است. این تفاوت با چشم عادی قابل مشاهده نیست، ولی در کل نمایشگر این گوشی با پنل OLED رنگها را به خوبی نشان میدهد و روشنایی خوبی دارد.
دوربین و فیلمبرداری؛ یک شات جذاب
گوگل همیشه بالاترین تعداد دوربین یا بالاردهترین آنها را روی گوشیهای خود به کار نبرده است. اما این شرکت به خوبی میداند چطور دوربین را با نرمافزار و الگوریتمهای پردازشی هماهنگ و بهینه کند و در نتیجه حتی سنسورهای عادی هم میتوانند عکسهای فوقالعادهای ثبت کنند. این سیاست از اولین گوشی پیکسل تا امروز وجود داشته است و قطعا برای پیکسل ۵ هم همینطور خواهد بود.
با وجود سنسور عریض ۱۲ مگاپیکسلی و سنسور فوق عریض ۱۶ مگاپیکسلی روی قاب پشتی، همیشه میتوانید بدون کمترین زحمت، بهترین عکسها را بگیرید. شاید باور نکنید اما عکسهایی که این گوشی میگیرد، در مقایسه با دوربینهای پرچمدار سامسونگ بهتر و شفافتر هستند. از عکاسی پرتره گرفته تا عکسی حیوانات و مناظر، گوگل پیکسل ۵ تصاویر فوقالعادهای ثبت میکند و تقریبا در تمام موقعیتها میتواند عکسهای با کیفیت و شفافی بگیرد.
با ویژگی Night Sight گوگل، این دوربینها در نور کم و شبها هم عکسهای معرکهای میگیرند و کمترین میزان نویز را دارند. این دوربینها هر سال بهتر و بهتر میشوند و مناظر تیره و تار شب را به عکسهای چشمگیر و روشنی تبدیل میکنند. همچنین میتوانید با حالت عکاسی نجوم از آسمان پر ستاره هم عکسهای خیرهکننده و جذابی بگیرید. فیلمبرداری هم به لطف رزولوشن 4K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه، عالی است و لرزشگیر تصویر، روان و نرم بودن تصاویر را همانطور که انتظار دارید برای شما فراهم میکند.
باتری؛ یکی از بهترینهای بازار
باتری ۴۰۸۰ میلیآمپرساعتی برای گوشی با این ابعاد بیش از حد خوب است و اندازه آن کمی از باتری سامسونگ گلکسی S20 بزرگتر است و البته باید به این نکته توجه کنید که سامسونگ نمایشگر بزرگتر و پردازنده قدرتمندتری دارد و انرژی بیشتری مصرف میکند. چیزی که در نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵ باید به آن اشاره کنیم، این است که با وجود پیشبینیهای انجامشده درباره مصرف کم باتری، مصرف باتری پیکسل ۵ واقعا کم است و در تمام روز با شما خواهد بود.
برای این که به شما بگوییم باتری این گوشی چقدر خوب است، به گفتن همین جمله اکتفا میکنیم که با روشنایی حداکثری نمایشگر و انجام امور روزانه، هنگام رفتن به تختخواب، باتری از ۵۰ درصد کمتر نشده بود. در روزهایی که کاربری کمتری داشتیم و نمایشگر هم روشنایی استانداردی داشت، شارژ باتری فقط ۳۰ درصد کم شده بود. این گوشی یکی از بهترین گوشیها از نظر طول عمر باتری است.
نرمافزار؛ جدیدترین و بهترین
یکی از بهترین قسمتهای نقد و بررسی گوگل پیکسل ۵ ، صحبت کردن درباره نرمافزار آن است. این گوشی با اندروید ۱۱ عرضه میشود و ویژگیها و جذابیتهای زیادی دارد و رابط کاربری هم تغییرات مثبت و جذابی داشته است.
جمعبندی؛ یکی از بهترین گوشیهای 5G
حتی با وجود اینکه این گوشی در مقایسه با گوشیهای دیگر خانواده جدید گوگل ضعیفتر است، اما در کل گزینه بهتری برای خرید است. تمرکز روی طراحی و متریال با کیفیت، پردازنده میانردهای که به خوبی از پس کارهای روزمره برمیآید، باتری پر قدرت و با دوامی که تمام روز با شما خواهد بود، نمایشگر ۹۰ هرتزی با وضوح فوقالعاده و دوربینهایی که به راحتی با دوربینهای بالارده بازار رقابت میکنند، همه و همه دلیلهای خوبی هستند تا گزینه خرید شما باشند.
دیدگاه خود را بنویسید