صنعت موبایل یک صنعت سریع است و اگر شش ماه از معرفی یک محصول بگذرد و جایگزینی برای آن معرفی نشود، زمان زیادی به نظر میرسد و تولیدکننده به کمکاری محکوم میشود. با این تفاسیر، آنر ۹ ایکس لایت با ۱۰ ایکس لایت جایگزین میشود. البته که این گوشی بهروزرسانی چشمگیر و پیشگامانهای به حساب نمیآید، اما به هر حال یک مدل جدید است. امروز در موبایلتو قرار است به نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت بپردازیم و این گوشی جدید را بهتر بشناسیم.
در میان گوشیهایی که چند دوربین روی قاب پشتی دارند، آنر ۱۰ ایکس لایت دارای یک ماژول فوقالعاده با لنز فوق عریض دارد. یک لنز ۴۸ مگاپیکسلی و یک لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو که به سنسور تشخیص عمق و لنز فوق عریض اضافه شده است و یک دوربین چهارگانه را تشکیل داده است.
یکی دیگر از قدمهایی که آنر ۱۰ ایکس لایت در مسیر درست برداشته، تغییر درگاه شارژ به USB-C است. با توجه به گزارشی که البته به طور صد در صد تأیید نمیشود، این گوشی میتواند با سرعت ۲۲.۵ وات شارژ شود که عالی و فوقالعاده است. همچنین باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی آن نسبت به باتری ۳۷۵۰ میلیآمپرساعتی ۹ ایکس لایت بسیار بهتر است.
معرفی و نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت
طراحی و ساخت
در نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت (Honor 10X Lite) درباره طراحی و ساخت آن صحبت میکنیم. این گوشی طراحی نسبتا ساده و عمومی دارد، ولی با این حال با ترندهای روز و طراحیهای مدرن تناقضی ندارد. قاب پشتی و فریم این گوشی پلاستیکی است و این متریال فریاد میزنند که گوشی «پرمیوم» و «بالارده» نیست، اما ظاهر ارزان و ضعیفی هم ندارد.
در جلوی گوشی، نمایشگر ۶.۶۷ اینچی با حاشیههای باریک سیاه احاطه شده و ضخیمتر از چیزی است که در پرچمداران امروز دیده میشود. در واقع، گوشیهای ۶.۶۷ اینچی مثل Poco X3 NFC و ردمی نوت ۹ پرو هم طراحی یکسانی با گوشیهای آنر دارند. روی نمایشگر هم یک سوراخ برای دوربین سلفی قرار دارد که در بالاترین نقطه نمایشگر است. این بریدگی به طور منطقی بزرگ و تقریبا شبیه P Smart 2021 است.
در مشخصات این گوشی هیچ اشارهای به نوع شیشه محافظ استفاده شده در Honor 10X Lite نشده و با توجه به درگیری تجاری آمریکا و چین به نظر میرسد احتمالا از هیچ محافظ کورنینگ گوریلا گلسی در آن استفاده نشده باشد. محافظ صفحهنمایش یکی از واجبات است که باید برای این گوشی تهیه کنید.
در نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت به رنگهای زیبای این گوشی هم اشاره کنیم که سبز زمردی (Emerald Green)، یخی ایسلندی (Icelandic Frost) و مشکی نیمهشب (Midnight Black) است.
فریم پلاستیکی گوشی با رنگ قاب پشت هماهنگ است و روکشی با حالت ساتن دارد. فریم گوشی اثر انگشت جذب نمیکند، اما قاب پشتی بسیار مستعد لک و اثر انگشت است، حتی اگر رنگی که انتخاب میکنید خیلی براق نباشد.
از آنجایی که پنل نمایشگر این گوشی LCD است، سنسور اثر انگشت جای بحث ندارد، چون چنین فناوری در این پنل قابل استفاده نیست. همچنین استفاده از اسکنر اثر انگشت در پشت گوشی هم از مد افتاده است و این مسائل باعث شده آنر ۱۰ ایکس لایت از مد پیروی کند و حسگر اثر انگشت را روی دکمه پاور جاسازی کند. محل قرارگیری و طراحی آن به گونهای است که پیدا کردنش راحت است و در واقع جایی است که انگشت شست هنگام دست گرفتن گوشی به طور خودکار آنجا قرار میگیرد.
دکمه کنترل صدا هم بالای دکمه پاور قرار دارد و ایرادی به آن وارد نیست. در سمت مقابل، یعنی لبه سمت چپ گوشی درگاه سیمکارت دیده میشود. یک درگاه با سه اسلات برای قرارگیری دو نانو سیمکارت و یک کارت MicroSD. نکته مثبت این درگاه سهگانه این است که دیگر لازم نیست یکی از سیمکارتها یا کارت حافظه را قربانی دیگری کنید.
پورت USB-C هم در لبه پایینی گوشی قرار دارد و بلندگو را هم میتوانید در سمت راست آن ببینید. یکی از مواردی که مطمئنیم از دیدن آن خوشحال میشوید، جک ۳.۵ میلیمتری صداست که خوشبختانه آنر هنوز تصمیم نگرفته آن را حذف کند.
صفحهنمایش؛ وسعت دید ۶.۶۷ اینچ
در نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت به صفحهنمایش آن میرسیم. یک نمایشگر نسبتا بزرگ ۶.۶۷ اینچی برای این گوشی انتخاب شده است. این نمایشگر کمی بزرگتر از آنر ۹ ایکس لایت (۶.۵ اینچ) است. نمایشگری با وضوح تصویر ۲۴۰۰x۱۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۲۰:۹ و تراکم پیکسلی ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ.
در همین قسمت به بررسی باتری و قدرت آن هم میپردازیم. آنر ۱۰ ایکس لایت یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی دارد که بسیار سخاوتمندانه انتخاب شده است. در نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت ، استفاده از باتری اعداد و ارقام فوقالعادهای را به ما نشان دادند. این گوشی در حالت استندبای تا ۱۱۴ ساعت شارژدهی دارد، هنگام تماس تلفنی 3G تا ۳۷.۵ ساعت، وبگردی حدود ۱۴ ساعت و هنگام پخش ویدیو تا ۱۵:۵۱ ساعت شارژدهی که فوقالعاده است.
آنر ۱۰ ایکس لایت با شارژر Huawei SuperCharge ارائه میشود که یک آداپتور ۲۲.۵ واتی است و برای گوشی با این قیمت، انتخاب معقول و مناسبی است.
نرمافزار، سختافزار و عملکرد؛ جادوی آنر
به یکی از قسمتهای مهم نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت میرسیم. گوشی آنر ۱۰ ایکس لایت هم در گروه گوشیهای بدشانسی قرار دارد که به دلیل اختلافات تجاری ایالات متحده آمریکا با چین، از خدمات گوگل بیبهره است. بنابراین آنر با اندروید عرضه میشود، اما از گوگلپلی یا دیگر برنامههای آن خبری نیست. نسخه اندروید ۱۰ است و رابط کاربری EMUI با نسخه ۳.۱ هم در کنار آن قرار دارد.
قابلیت آنلاک کردن گوشی با تشخیص چهره در آنر ۱۰ ایکس لایت هم وجود دارد، اما این فناوری فقط دوربینمحور است و آنقدرها که باید امن نیست، اما برای راحتی عملکرد خوب است. تشخیص اثر انگشت گزینه امنتری است که پیشتر درباره آن صحبت کردیم.
درباره سختافزار گوشی باید بگوییم ۱۰ ایکس لایت از یک پردازنده Kirin 710A بهره برده است. این پردازنده به طور تخصصی و انحصاری توسط یکی از شرکتهای فرعی و تابعه هوآوی تولید میشود. یکی از موارد عجیب و غیرعادی در این گوشی، استفاده از تراشهای است که سال ۲۰۱۸ عرضه شده و خیلی قدیمی به نظر میرسد.
درگیری تجاری مداوم بین ایالات متحده آمریکا و چین، پیامدهای گستردهای برای چندین تجارت هوآوی داشته است. بنابراین این شرکت به دنبال ایجاد تنوع در خطوط تأمین است. به عنوان بخشی از این فرآیند، در اوایل سال ۲۰۲۰ اعلام شد که Kirin 710Aاولین تراشهای است که به طور کاملا بومی و محلی در شرکت بینالمللی Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC) مستقر در شانگهای تولید میشود. در نسخه «A» این تراشه، فرآیند ساخت ۱۴ نانومتری SMIC استفاده شده است.
این گوشی از نظر سختافزاری تفاوتهای جزئی با نسخه قبلی دارد. در این گوشی پردازنده هشتهستهای استفاده شده و از هسته قدرتمند Cortex-A73 با ۲ گیگاهرتز توان پردازشی بهره میگیرد. پردازنده گرافیکی همان Mali-G51 MP4 است که توان پردازشی خوبی دارد. این گوشی با یک پیکربندی عرضه میشود. میزان ۴ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی که با استفاده از کارت حافظه جانبی میتوانید این میزان را ارتقا دهید.
دوربین؛ چهارگانه جذاب
در آخرین قسمت نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت با یک دوربین چهارگانه روی قاب پشتی عرضه شده است. اگرچه در حال حاضر روال معمول در گوشیهای ردهپایین بازار همین است و در واقع فقط دو دوربین از این تعداد واقعی است.
ماژول اصلی یک سنسور ۴۸ مگاپیکسلی Quad Bayer است که برای دستگاههای پایینرده هم به گزینهای برتر تبدیل شده است. یک لنز ۲۶ میلیمتری با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8 هم در مقابل آن قرار گرفته است. دوربین فوق عریض با زاویه دید گسترده هم سنسوری ۸ مگاپیکسلی دارد و گشودگی دریچه دیافراگم آن f/2.4 است.
یک دوربین ماکرو با وضوح ۲ مگاپیکسل و فاصله کانونی ۴ سانتیمتر هم در این دوربین به کار گرفته شده که بهترین عملکرد را دارد. یک دوربین ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق هم این ماژول چهارگانه را تکمیل میکند.
در نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت در قسمت دوربین باید به رابط کاربری دوربین هم اشاره کنیم. دوربین از برنامه دوربین هوآوی استفاده میکند و در بین همه مدلهای این خط تولید کم و بیش یکسان است. یکی از نکات مثبت این برنامه، سهولت استفاده از آن است. با چرخاندن اسلایدر میتوانید حالتهای مختلف را فعال کنید و در حالت سلفی هم میتوانید حالت بوکه (تار بودن پسزمینه) را به انتخاب خودتان فعال یا غیرفعال کنید.
کیفیت کلی عکسها کاملا استاندارد و قابل قبول است و با توجه به رده کاربری و سختافزار گوشی نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. در نور روز ثبت تصاویر خوب است، البته از نظر نشان دادن جزئیات و شفافیت هنوز جای کار دارد. رنگها به خوبی نشان داده میشوند و در مقایسه با گوشیهای دیگر در همین سطح قابل قبول است. لنز فوق عریض هم با سنسور ۸ مگاپیکسلی عملکرد خوبی دارد و میتوان عکسهای بهتری گرفت. در نور کم، کیفیت عکسها معمولی است، اما وقتی حالت شب (Night Mode) را فعال میکنید، همهچیز خیلی بهتر میشود. میتوانید با دید وسیعتر و رنگهای طبیعی، عکسهای خوبی در نور کم بگیرید.
فیلمبرداری این دوربینها با رزولوشن حداکثر 1080p و سرعت ۳۰ و ۶۰ فریم بر ثانیه صورت میگیرد که کیفیت عادی و معمولی دارد که در مقایسه با تواناییهای دوربین کاملا استاندارد است.
جمعبندی؛ بخرید یا نه؟
اگر بخواهید در این حد و اندازه و با این قابلیتها گوشی میانردهای بخرید که کارتان را راه بیاندازد، طراحی زیبا و نمایشگر بزرگ و دوربینهای معقولی داشته باشد، میتوانید روی آنر ۱۰ ایکس لایت حساب کنید. اما اگر نقد و بررسی آنر ۱۰ ایکس لایت آنقدرها که باید توجهتان را جلب نکرده و به دنبال گوشی بهتری هستید، هوآوی پی اسمارت ۲۰۲۱ انتخاب بهتری خواهد بود.
تصمیم شما چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه خود را بنویسید