اگر اهل دنبال کردن اخبار تکنولوژی و به ویژه دنیای گوشی‌های هوشمند باشید، احتمالا یادتان هست که سال ۲۰۱۸ برای دو برند هوآوی و آنر سال فوق‌العاده‌ای بود. این دو برند با سرعتی باورنکردنی مدل‌های جدیدی را به بازار عرضه کردند و تمرکز زیادی را روی گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی داشتند تا در همه بخش‌های بازار قدرت را به دست بگیرند و تا حد زیادی هم موفق بودند. گوشی آنر 7S یکی از میان‌رده‌های خوش‌قیمت و کاربردی آن زمان بود که طرفداران زیادی پیدا کرد و هنوز هم گزینه خوبی برای خرید به حساب می‌آید. در نقد و بررسی آنر ۷ اس (Honor 7S) با موبایلتو همراه باشید. 

آنر سال‌هاست به دنبال رقابت شدید با شیائومی است. شرکتی که به تولید گوشی‌های ارزان با سخت‌افزار قوی شهرت دارد. بازار رقابت بسیار داغ است و باید دید آنر توانسته با برند‌هایی مثل ریلمی (Realme) یا شیائومی رقابت کند یا نه. 

طراحی و ساخت 

در نقد و بررسی آنر ۷ اس به بررسی طراحی و ساخت آن می‌پردازیم. از نظر ظاهری این گوشی نکته برجسته‌ای ندارد تا آن را از دیگر تولیدات در این بازه قیمتی متمایز کند. این گوشی در سه رنگ آبی (که بیشتر به بنفش شبیه است)، مشکی و طلایی در دسترس است. طراحی این گوشی ساده و تمیز است و هیچ ایرادی ندارد. نمایشگری با نسبت تصویر ۱۸:۹ در نمای روبرویی گوشی به چشم می‌خورد و حاشیه نسبتا کمی در اطراف آن به چشم می‌خورد که با توجه به سال ساخت گوشی، مقدار خوبی است. دوربین سلفی، فلش و سنسورها، همه در نوار بالای نمایشگر و کنار بلندگوی Earpiece قرار دارند. اگر لوگوی نقره‌ای آنر جلوی گوشی وجود نداشت، می‌توانستم بگوییم این گوشی مینیمالیستی‌ترین گوشی در سال ۲۰۱۸ بوده است. 

طراحی و ساخت آنر ۷ اس

دکمه‌های پاور و کنترل صدا روی لبه چپ قرار دارند و دسترسی به آن‌ها ساده است. روی لبه سمت راست درگاه سیم‌کارت برای دو سیم‌کارت نانو و یک کارت حافظه جانبی وجود دارد و خیلی خوب است که با چنین قیمتی این گوشی امکان استفاده از هر سه قطعه را به ما داده است. جک ۳.۵ میلی‌متری صدا روی لبه بالایی و درگاه شارژ micro-USB روی لبه پایینی قرار دارد. این گوشی حسگر اثر انگشت ندارد و با وجود قیمت بسیار پایین این گوشی، کاملا طبیعی است.

ماژول دوربین گوشه بالا سمت چپ و روی قاب پشتی قرار دارد و کمی برجسته است. البته این برجستگی اصلا زیاد نیست و مشکل‌ساز نخواهد شد. خط‌های آنتن گوشی دور تا دور قسمت بالایی و پایینی گوشی و روی قاب پشتی قرار دارد. البته برای بدنه پلاستیکی آنر ۷ اس چنین کاری لازم نبوده است، ولی شاید آنر سعی کرده با این کار حس گوشی‌های بالارده و لوکس را به گوشی بدهد و بدنه پلاستیکی‌اش را از سادگی درآورد. درباره نمایشگر گوشی، آنر درباره اینکه صفحه‌نمایش از شیشه فشرده ساخته شده یا نه چیزی نگفته و این مورد ممکن است بعضی از کاربران را ناامید کند، اما حداقل در جعبه این گوشی یک محافظ صفحه و یک قاب پلاستیکی تعبیه شده است. 

در نقد و بررسی آنر ۷ اس به این نتیجه رسیدیم که کار کردن با این گوشی خیلی ساده و خوشایند است و مشکلی در کنترل گوشی و در دست گرفتن آن وجود ندارد. بدنه این گوشی اصلا لیز نیست و اگرچه صفحه‌نمایش گوشی مستعد جذب مقادیر زیادی اثر انگشت و لکه است، قاب پشتی کاملا تمیز می‌ماند و هیچ نوع لکه یا چربی یا اثر انگشتی جذب نمی‌کند. این گوشی ۱۴۲ گرم است و واقعا سبک و خوش‌دست است.

سخت‌افزار، نرم‌افزار و کارایی

پردازنده MediaTek MT6739، پردازنده جذاب و جالبی است. اما این پردازنده به طور خاص برای گوشی‌های با قیمت پایین عرضه شده است. این پردازنده از چهار هسته ARM Cortex-A53 ساخته شده و با حداکثر سرعت ۱.۶ گیگاهرتز کار می‌کند. پردازنده گرافیکی PowerVR GE8100 است. در نقد و بررسی آنر ۷ اس باید به مشخصات سخت‌افزاری آن بپردازیم. این گوشی ۲ گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی دارد و فقط با همین پیکربندی عرضه شده است. با توجه به اینکه حدود ۶ گیگابایت از فضای داخلی گوشی توسط سیستم‌عامل اشغال شده و فقط ۱۰ گیگابایت فضای خالی در اختیار شما قرار خواهد گرفت، بهتر است از یک کارت حافظه خارجی استفاده کنید.

نمایشگر

این گوشی یک نمایشگر ۵.۴۵ اینچی با وضوح ۱۴۴۰x۷۲۰ دارد و برای عده زیادی از کاربران کافی و خوب است. گوشه‌های نمایشگر گرد نیستند و هیچ بریدگی یا ناچی هم در ساخت نمایشگر این گوشی دیده نمی‌شود و بنابراین هنگام تماشای فیلم یا بازی کردن، چیزی مزاحم دید شما نیست. 

این گوشی یک باتری ۳۰۲۰ میلی‌آمپرساعتی دارد که با توجه به پردازنده و ابعاد نمایشگر، شارژدهی خوبی دارد و یک روز کامل در اختیار شما خواهد بود. دوربین اصلی این گوشی یک دوربین یگانه ۱۳ مگاپیکسلی و دوربین سلفی یک لنز ۵ مگاپیکسلی است. این گوشی از شبکه 4G پشتیبانی می‌کند، اما فقط روی یکی از دو سیم‌کارت این قابلیت را دارد. 

نمایشگر آنر ۷ اس

این گوشی اندروید ۸.۱ دارد و از رابط کاربری EMUI استفاده می‌کند. یکی از ویژگی‌های جذاب این گوشی که در چنین گوشی‌های ارزان‌قیمت و در سال ۲۰۱۸ خیلی بعید بوده، وجود فناوری تشخیص چهره است، اما در فرآیند راه‌اندازی و استفاده از آن، به شما هشدار می‌دهد که با فعال کردن این قابلیت ممکن است گوشی شما توسط اشخاص یا اشیای شبیه شما (عکستان!) باز شود و امنیت چندانی ندارد. برای تشخیص چهره و باز کردن گوشی با استفاده از این قابلیت، حدود دو تا سه ثانیه زمان لازم است و این مدت از حالت ایده‌آل و در مقایسه با گوشی‌های دیگر که این ویژگی را دارند خیلی فاصله دارد، اما با توجه به رده کاربری و قیمت، انتظار زیادی نباید از این گوشی داشته باشید.

عملکرد، دوربین‌ها و طول عمر باتری

 در نقد و بررسی آنر ۷ اس ، بعد از مدتی کار کردن با این گوشی، می‌توانید لگ‌زدن‌ها و کند بودن گوشی را به چشم ببینید. تعویض برنامه‌ها و باز کردن برنامه‌های جدید کمی کند است و البته برای چندمین بار تکرار می‌کنیم این عملکرد در این بازه قیمتی، با این سخت‌افزار و قدرتش، کاملا طبیعی است. البته بعد از چند روز کار کردن، به نظر می‌رسد گوشی خودش را با شرایط وفق می‌دهد و می‌تواند بهتر عمل کند. 

اگر بخواهیم از ویژگی‌های خوب این گوشی بگوییم، باید به نمایشگر خوب آن اشاره کنیم. این نمایشگر برای تماشای فیلم و ویدیو بسیار جذاب است. رنگ‌های زنده و طبیعی و وضوح خوب، گزینه‌هایی هستند که در یک گوشی با این قیمت خیلی عالی است. روشنایی نمایشگر هم به اندازه‌ای خوب هست که در فضای آزاد و زیر نور خورشید هم بتوانید به راحتی با آن کار کنید. صدای بلندگو برای فیلم و بازی کردن خوب است، ولی انتظار صدای فوق‌العاده برای گوشی دادن موسیقی نداشته باشید.

بازی‌های سبک و دوبعدی به خوبی در این گوشی اجرا می‌شوند، اما از پردازنده مدیاتک انتظار اجرای روان و بی‌مشکل بازی‌های سنگینی مثل Call of Duty یا PUBG نداشته باشید. 

در نقد و بررسی آنر ۷ اس درباره باتری هم صحبت کردیم، اما در این قسمت به طور مفصل درباره آن توضیح می‌دهیم. برای پخش ویدیو فقط ۷ ساعت و ۴۳ دقیقه می‌توانید از این گوشی استفاده کنید. اما در کاربری عادی و معمولی، می‌توانید یک روز کامل از این گوشی استفاده کنید و باز هم در پایان روز حدود ۴۰ درصد از شارژ دستگاه باقی می‌ماند. نیم ساعت طول می‌کشد تا باتری این گوشی از صفر به ۲۴ درصد برسد. 

دوربین

دوربین آنر خوب است، اما فقط خوب است و هرگز نمی‌توان انتظارات بزرگ از آن داشت. برای تغییر حالت‌های مختلف دوربین باید صفحه دوربین را بالا بکشید و گزینه‌های مختلف را انتخاب کنید. این گوشی HDR خودکار ندارد و برای فعال کردن آن باید به قسمت تنظیمات دوربین بروید و آن را فعال کنید. از طرف دیگر، حالت دستی تنظیمات دوربین دیده نمی‌شود و فقط بالانس رنگ سفید و تنظیمات ایزو یا حساسیت به نور را می‌توانید تنظیم کنید. 

برای عکاسی هر از گاهی و نیازهای ساده، دوربین آنر ۷ اس ناامیدتان نمی‌کند. در شات‌های کلوس‌آپ، بافت غیرطبیعی عکس‌ها قابل مشاهده است. فوکوس خودکار خیلی به ندرت سریع عمل می‌کند و باید زاویه و کادربندی درستی داشته باشید تا این گزینه کارش را به خوبی انجام دهد. تصاویر ثبت شده در نمایشگر گوشی خوب هستند و نیازهای عادی را رفع می‌کنند. عکاسی در محیط کم‌نور و شب تجربه خوبی نیست و تمام تصاویر نویز دارند و تار هستند و سوژه‌هایی که در فاصله از دوربین قرار دارند، گم می‌شوند! 

با دوربین این گوشی می‌توانید با کیفیت 1080p فیلم‌برداری کنید، اما با نهایت تعجب، فیلم‌ها با فرمت عصر حجر یعنی 3gp ذخیره می‌شوند. وضوح پیش‌فرض فیلم‌برداری 720p است، اما کیفیت آن‌ها به طرز شگفت‌انگیزی خوب است و اگر نور محیط خوب باشد می‌توانید فیلم‌های با کیفیت و ثابتی بگیرید. باید اعتراف کنیم کیفیت فیلم‌ها واقعا خوب و بالاتر از سطح انتظار ما بود.

دوربین آنر ۷ اس

در آخرین قسمت نقد و بررسی آنر ۷ اس و در قسمت دوربین، به بررسی کیفیت سلفی‌های ثبت شده می‌پردازیم. گزینه Beautification یا زیباسازی، در حالت عکاسی و فیلم‌برداری فعال می‌شود، ولی نتایج کمی مصنوعی و غیرطبیعی است. حالت «Perfect Selfie» هم وجود دارد اما برای پیدا کردن آن باید به قسمت تنظیمات بروید. این حالت تلاش می‌کند صورت شما را به صورت سه‌بعدی ثبت کند، ولی به طرز عجیبی فقط از کنار و از بالا امکان این عکس‌برداری هست. می‌توانید اندازه چشم، لاغری صورت و سفید کردن دندان‌ها را با این حالت انجام دهید، اما باز هم تکرار می‌کنیم، نتیجه خنده‌دار و عجیب است.

جمع‌بندی

در نقد و بررسی آنر ۷ اس درباره همه چیز صحبت کردیم. این کمپانی سعی کرده ویژگی‌های جذاب را با قیمت پایین در اختیار کاربران قرار دهد و اگرچه این گوشی ظاهر خوبی دارد، اما کاربری و عملکرد آن ممکن است برای عده‌ای ناامیدکننده باشد. نبود حسگر اثر انگشت، دوربین و عملکرد متوسط می‌تواند گزینه‌های منفی و صفحه‌نمایش بسیار خوب، فیلم‌برداری با کیفیت خوب و بدنه زیبا و با کیفیت می‌تواند گزینه‌های مثبتی باشد که شما را به خرید این گوشی ترغیب کند. 

این گوشی برای گوشی‌اولی‌ها، افراد کم سن و سال خانواده، مسن‌ترها و کسانی که یک گوشی یدک و ساده می‌خواهند یا کسانی که می‌خواهند از یک گوشی 4G به عنوان مودم همراه استفاده کنند، عالی است.