گوشیهای سری P هوآوی همیشه در کلاس و نوع خود بهترین بودهاند. آنها عملکرد عالی و دوام فوقالعاده باتری داشتهاند و از همه مهمتر، جدیدترین دوربینها و سیستمها را دارا بودند. هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس (Huawei P40 Pro Plus) هم از این قاعده مستثنا نیست و یکی از بهترین و جدیدترین گوشیهای حال حاضر بازار است. امروز در موبایلتو به نقد و بررسی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس میپردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی و ساخت؛ زیبایی تصفیه شده
در اولین مرحله نقد و بررسی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس درباره طراحی و ساخت آن صحبت خواهیم کرد. این گوشی از نظر طراحی تقریبا همان هوآوی پی ۴۰ پرو است و گوشی فوقالعاده زیبایی است. نمایشگر در سه جهت چپ، راست و پایین خمیده است و قاب آلومینیومی آن دور تا دور این نمایشگر را احاطه کرده تا در هنگام زمین خوردن از نمایشگر محافظت کند. هوآوی میگوید این نمایشگر را به تقلید از آب در نقطه شکست کشش سطحی ساخته و به نظر من و سایر منتقدان واقعا زیباست.
انحنای نمایشگر در پایین گوشی انتخاب جالبی است، اما در واقع برای گوشیهای هوشمند جدید خیلی عجیب نیست و کاملا منطقی به نظر میرسد. از آنجایی که هدایت گوشی با حرکات به عنوان روش پیشفرض اندروید ۱۰ انتخاب شده است، نمایشگر منحنی باعث میشود بالا کشیدن صفحه برای رفتن به صفحه خانه و باز کردن قابلیت اپ سوییچر راحت باشد. به نظر من این طراحی عالی است.
این گوشی در مقایسه با پرچمداران دیگر مثل وان پلاس ۸ پرو ضخیمتر است، اما حس سنگین بودن و پرمیوم بودن به کاربر میدهد. صفحه سرامیکی پشت گوشی هم منحنی است و با اینکه برآمدگیهایی دارد، اما باز هم گوشی نسبتا باریکی است که در دست گرفتن آن حس خوبی به کاربر میدهد.
دکمه پاور و دکمههای تنظیم صدا روی لبه آلومینیومی سمت راست قرار دارند. این دکمهها در مقایسه با دکمههای اکثر گوشیهای هوشمند، کمی برجستهتر هستند، اما حس خوبی دارند و از لمس کردن آنها خوشتان میآید. آنها به خوبی عمل میکنند و راحت واکنش نشان میدهند. در لبه پایینی دستگاه درگاه USB-C، اسلات سیمکارت و بلندگوها قرار دارند. روی لبه بالایی یک فرستنده مادون قرمز (IR Blaster) وجود دارد و متاسفانه دیگر خبری از جک ۳.۵ میلیمتری صدا نیست.
سختافزار و کارایی؛ بینهایت سریع
در این قسمت از نقد و بررسی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس درباره سختافزار این گوشی صحبت میکنیم. همانطور که همه از جدیدترین گوشی کمپانی انتظار دارند، مشخصات سختافزاری این گوشی واقعا عالی است. اگرچه بالاترین میزان رم را ندارد و ظرفیت باتریاش به اندازه گوشیهایی مثل گلکسی نوت ۲۰ اولترا یا الجی V60 نیست، اما مشخصات دیگری مثل ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی، شارژ بیسیم و با سیم ۴۰ واتی و شارژ معکوس بیسیم میتوان نظر عده زیادی از کاربران را جلب کند.
اغلب یک گوشی هوشمند برای عملکرد سریع و روان به ۱۲ گیگابایت رم نیاز ندارد. میزان ۸ گیگابایت رم برای هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس بیش از حد کافی بود و هوآوی برای استفاده از رم خیلی تهاجمی عمل کرده است. در نقد و بررسی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس متوجه شدیم ۶ گیگابایت رم برای عملکرد سریع و روان یک گوشی اندرویدی خیلی خوب است و با ۸ گیگابایت رم همهچیز عالی و بینقص خواهد بود.
تراشه ۷ نانومتری Kirin 990 SoC عملکرد بسیار خوبی دارد و در حال حاضر پرچمدار تراشههای هوآوی است. عملکرد این تراشه مثل کوآلکام اسنپدراگون ۸۵۵ است. هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس نسخه 5G تراشه کایرین ۹۹۰ را هم دارد و از باندهای زیر ۶ گیگاهرتز پشتیبانی میکند.
هوآوی از زمان تولید میت ۲۰ پرو از شارژرهای ۴۰ واتی استفاده کرده است و این گزینه هنوز باورنکردنی است. با توجه به اینکه برخی از گوشیهای هوشمند پرچمدار از شارژرهای ۲۵ و ۳۰ واتی استفاده میکنند، هوآوی در این زمینه از خیلیها جلوتر است. اگر میخواهید باتری خود را سریعتر از این شارژ کنید، باید گوشی هوشمندی مثل Oppo Find X2 Pro را انتخاب کنید که میتواند با سرعت ۶۵ وات شارژ شود.
در حالی که گوشی پی ۴۰ پرو میتواند به صورت بیسیم و با سرعت ۲۷ وات شارژ شود، گوشی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس پیشرفت فوقالعادهای داشته و گزینهای برای شارژ بیسیم ۴۰ وات به آن اضافه کرده است. برای بهرهمندی از این قابلیت، باید شارژر بیسیم اختصاصی هوآوی با نام Huawei 40W را بخرید و باور کنید، شارژ با این سرعت واقعا باورنکردنی است. در حال حاضر فقط وانپلاس و شیائومی توانستند به شارژ بیسیم ۳۰ وات نزدیک شوند.
صفحهنمایش پی ۴۰ پرو پلاس از نوع OLED و با نرخ بهروزرسانی ۹۰ هرتز است. وضوح آن FHD+ است و واقعا خوب به نظر میرسد. البته بر خلاف تعدادی از گوشیهای جدید در سال ۲۰۲۰ از نرخ بهروزرسانی ۱۲۰ هرتز بیبهره است، اما ۹۰ هرتز هم عدد خوبی است که میتواند از آن لذت برد. دوربین سلفی مثل یک سوراخ کوچک بالای صفحهنمایش و در سمت چپ به چشم میخورد و بقیه فضا را تماما نمایشگر پر کرده است.
دوربین؛ کاملا نوآورانه
سری P همیشه پرچمداران هوآوی با محوریت عکاسی بوده است و این مورد در نقد و بررسی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس هم بر ما مشهود است. در این گوشی مجموعا هفت دوربین وجود دارد و هر کدام از آنها فوکوس خاص خودشان را دارند. در حالی که اکثر سنسورها طراحی و چیدمان پی ۴۰ پرو را تداعی میکنند، گوشی پی ۴۰ پرو پلاس چیزی دارد که در حال حاضر در هیچ گوشی دیگری تا امروز دیده نشده است: زوم اپتیکال ۱۰ برابر.
درست است که سایر گوشیها مثل گلکسی نوت ۲۰ اولترا میتوانند تا ۱۰۰ برابر هم بزرگنمایی دیجیتال داشته باشند و از این جهت به محدوده بزرگنمایی فوقالعادهای دست پیدا کردند، اما گوشیهای دیگر مثل شیائومی می نوت ۱۰ فقط ۵ برابر زوم اپتیکال یا بزرگنمایی نوری دارد و پی ۴۰ پرو پلاس به زوم ۱۰ برابر رسیده است. تفاوت در این است که بزرگنمایی نوری فاقد افت کیفیت است، در حالی که بزرگنمایی دیجیتال با تنگ کردن میدان دید، رزولوشن را کاهش میدهد یا به طور مصنوعی جزئیات را به تصویر اضافه میکند.
هوآوی یکی از معدود شرکتهایی است که در ادعاهایی که درباره دوربینهایش کرده ثابت قدم بوده است و از روشهای نوآورانه برای بهبود لنز و بزرگنمایی استفاده میکند. این گوشی یکی از اولین گوشیهایی بود که با یک مکانیزم منشوری به بزرگنمایی نوری ۵ برابر واقعی دست پیدا کرد. در واقع در این گوشی نور با زاویه ۹۰ درجه به یک سنسور کج با فاصله z میتابد و منعکس میشود.
دوربین سلفی تصاویر بسیار خوبی میگیرد و رنگ و وضح عکسها عالی است. این دوربین دارای فوکوس خودکار هم هست و این گزینه هم در دوربینهای سلفی معمولی دیده نمیشود. با وجود یک دوربین IR در کنار دوربین سلفی، میتوانید عکسهای پرتره هم بگیرید. در محیطهای کمنور، تصویر کمی نرمتر و با جزئیات کمتر است، اما باز هم کیفیت خوبی دارد و رضایتبخش است. در محیطهایی دارای نور پسزمینه، گوشی از تقسیمبندی معنایی برای درخشش چهرهها استفاده میکند و عملکرد نسبتا خوبی دارد.
نرمافزار؛ رشد کم اما قابل قبول
در این قسمت از نقد و بررسی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس، درباره نرمافزار و رابط کاربری آن صحبت خواهیم کرد. این گوشی، اندروید ۱۰ و رابط کاربری EMUI 10.1 دارد. متاسفانه در این گوشی خدمات گوگل یا همان Google Services دیده نمیشود. به این معنی که هیچ کدام از برنامههای گوگل را ندارد و بسیاری از کاربران بسیاری از برنامههایی را که ممکن است هرروز استفاده کنند، از دست خواهند داد. هوآوی فروشگاه برنامههای خود را دارد که با نام App Gallery شناخته میشود. برنامههای رایج مثل توییتر، اینستاگرام، اسپاتیفای و برنامههای دیگر هنوز به این گالری اضافه نشدند، ولی برنامههایی مثل اسنپ چت یا مایکروسافت ورد را میتوانید دانلود کنید.
نبودن گوگل پلی و دیگر برنامههای گوگل پاشنه آشیل پی ۴۰ پرو پلاس است و شاید همین گزینه باعث شود عده زیادی این گوشی را نخرند.
جمعبندی؛ آیا باید پی ۴۰ پرو پلاس را خرید؟
تقریبا تمام گوشیهای جدید هوآوی، برنامههای گوگل و مهمتر از همه گوگلپلی را ندارند و همین مسئله پیشنهاد کردن این گوشی را بسیار دشوار میکند. البته گوشیهای هوشمند چیزی فراتر از پورتال برنامهها و خدمات هستند، اما با محدود شدن دسترسی به بزرگترین مارکت برنامههای موبایلی، تجربه استفاده از گوشیهای هوآوی میتواند بسیار ناامیدکننده باشد. حتی اگر از گوگل پلی استفاده نکنید، باز هم بهترین راه برای دریافت محبوبترین برنامهها را از دست خواهید داد. در نهایت و در پایان نقد و بررسی هوآوی پی ۴۰ پرو پلاس باید گفت اگر به دنبال یک گوشی زیبا، با دوربینهای عالی، نمایشگر خوب و عملکرد فوقالعاده هستید، میتوانید روی این گوشی حساب کنید، اما اگر تمام برنامهها را از گوگلپلی دانلود میکنید و به خدمات گوگل نیاز دارید، شاید بهتر باشد گزینههای دیگر را هم بررسی کنید.
دیدگاه خود را بنویسید