همه گوشیهای اقتصادی و پایینرده ارزش خرید ندارند. به قول معروف گوشی اقتصادی داریم تا گوشی اقتصادی! اما نوکیا ۲.۴ یکی از آن گوشیهای اقتصادی جذاب است که ارزش خرید بالایی دارد. فلسفه گوشیهای پایینرده و اقتصادی این است که با کمترین هزینه ممکن، یک گوشی هوشمند جدید داشته باشید. قیمت پایین باعث میشود بسیاری موارد در یک گوشی قربانی شوند. اما نوکیا ۲.۴ صفحهنمایشی ۶.۵ اینچی، باتری پر قدرت و دوربین دوگانه با پشتیبانی از حالت شب دارد. در نقد و بررسی نوکیا ۲.۴ با موبایلتو همراه باشید تا این گوشی را بهتر بشناسید.
ناگفته نماند که با این قیمت، قربانیشدنهای اجتنابناپذیری وجود دارد. برای مثال افت جدی پردازنده که اغلب برای همگامشدن با برنامههای پر تقاضا و سنگین کم خواهد آورد و هنگام اجرای آنها با مشکل مواجه خواهید شد. البته باید این نکته را هم قبول کنید که گوشی ارزانقیمت بهایی دارد (چه مادی، چه معنوی) و باید بهای آن را بپردازید.
معرفی و نقد و بررسی نوکیا ۲.۴
درباره طراحی این گوشی نکتهای وجود دارد که نمیتوان آن را انکار کرد و آن هم این است که این گوشی کاملا ارزان قیمت به نظر میرسد و امکان ندارد آن را با یک گوشی پرچمدار اشتباه بگیرید. در این گوشی همهچیز از پلاستیک ساخته شده و خبری از قاب شیشهای یا لبههای منحنی با روکش محافظ وجود ندارد. البته نوکیا برای طراحی این گوشی سنگتمام گذاشته و در بازه قیمتی و رده کاربری، گوشی زیبایی به حساب میآید و اگرچه طراحی پرچمداری ندارد، اما میتوانید مطمئن باشید با قیمت بسیار پایین، یک گوشی زیبا نصیبتان خواهد شد.
بدنه با رنگ زغالی این گوشی فقط در انگلیس و ایالات متحده آمریکا موجود است و رنگهای دیگر آن در سایر نقاط جهان به فروش میرسد. قاب پشتی گوشی پلاستیکی با گرادیان رنگی بسیار ظریفی است که شاید با نگاه اول متوجه آن نشوید. بافت سه بعدی نانو (3D nano-textured) این گوشی جذابتر و با کیفیتتر از چیزی که هست به نظر میرسد. جنس آن طوری است که چسبندگی خوبی به دست دارد و به راحتی میتوانید آن را در دست بگیرید و نگران لیز خوردن و افتادن آن نباشید.
قاب رویی نوکیا ۲.۴ محل قرارگیری یک نمایشگر ۶.۵ اینچی است که برای گوشی با این قیمت واقعا بزرگ و خوب است. البته نمایشگر ۶.۵ اینچی باعث میشود گوشی بزرگ شود، اما نوکیا به طرز شگفتآوری این گوشی را نازک و سبک طراحی کرده است. وزن این گوشی کمتر از ۲۰۰ گرم است، به همین دلیل هنگام کار کردن با این گوشی اصلا احساس سنگینی و حجیم بودن نمیکنید. وضوح این نمایشگر فقط ۷۲۰ پیکسل است و FullHD نیست، اما بسیار روشن و رنگی است و اگر بخواهید تصاویر ثبت شده با دوربین را بررسی کنید و یا فیلم تماشا کنید، جزئیات را به اندازه کافی به نمایش میگذارد. بیشتر مردم از این نمایشگر راضی خواهند بود و مطمئن باشید اگر از آنها بپرسید، میگویند «صفحهنمایشش واااقعا خوب است!».
اطراف این نمایشگر حاشیههای نسبتا ضخیمی وجود دارد، به خصوص لبه پایینی که محل قرارگیری لوگوی Nokia است. البته در این بازه قیمتی و رده کاربری، این مورد کاملا عادی است و ناچ یا بریدگی قطره آب که برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده، یکی از طراحیهای معمول است. روی قاب پشتی یک دوربین دوگانه و اسکنر اثر انگشت را میبینیم.
در این قسمت از نقد و بررسی نوکیا ۲.۴ در مورد درگاهها و دکمهها صحبت کنیم. در این گوشی جک ۳.۵ میلیمتری صدا وجود دارد که با تمام هدفونها و هدستهای بازار سازگار است. هر چند درگاه microUSB برای شارژ و انتقال اطلاعات این گوشی ناامیدکننده است و انتظار داشتیم درگاه USB-C را ببینیم، اما باز هم همهچیز همانطور است که باید باشد. دکمه پاور و کنترل صدا و دکمه اختصاصی دستیار گوگل (Google Assistant) همه روی لبه چپ قرار دارند.
در کل باید گفت طراحی نوکیا ۲.۴ بسیار خوب و کاربردی است و مشکلی درباره آن وجود ندارد و در این بازه قیمتی هیچ ایرادی به آن وارد نیست.
مشخصات سختافزاری و عملکرد
گوشیهای ارزانقیمت و پایینرده باید چیزی را فدا کنند و متاسفانه در نوکیا ۲.۴ این مورد، عملکرد گوشی است. در این قسمت از نقد و بررسی نوکیا ۲.۴ به بررسی مشخصات سختافزاری و عملکرد این گوشی میپردازیم. نوکیا ۲.۴ به پردازنده MediaTek Helio P22 مجهز است و با ۲ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی عرضه میشود. این میزان رم و فضای ذخیرهسازی زیاد نیست، اما در صورت نیاز میتوانید فضای ذخیرهسازی را با کارت حافظه جانبی ارتقا دهید.
با وجود پردازنده ابتدایی و رم بسیار اندک، کند بودن نوکیا ۲.۴ اجتنابناپذیر است. البته این گوشی برای کارهای روزمره و عادی مناسب است و برای انجام کارهای سبک مشکلی با این گوشی نخواهید داشت. سیستمعامل این گوشی اندروید One و نسخه تمیز و ساده اندروید است که برنامههای اضافی و حوصلهسربر و بیاستفاده ندارد و همین باعث میشود گوشی در بهترین حالت خودش کار کند. اما باز کردن یا جابجایی بین برنامهها ممکن است کمی طول بکشد و با وجود رم پایین بهتر است چند برنامه را اصلا با هم باز نکنید.
کار کردن با دکمه دستیار صوتی گوگل هم تا حدی کند است و اگر برنامهای باز باشد و بخواهید از یک صحنه تصادفی عکس بگیرید، قطعا نمیتوانید این کار را بکنید، چون جابجایی بین برنامه و دوربین با کندی زیادی همراه است.
وقتی با این گوشی عکس میگیرید، نتایج استثنایی نیستند، اما صادقانه بگوییم با توجه به قیمت، تصاویری که دوربینهای این گوشی ثبت میکنند، تحسینبرانگیز هستند. نوکیا ۲.۴ با دو لنز، یک لنز اصلی ۱۳ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 و یک لنز ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق همراه شده است که در یک ماژول عمودی روی قاب پشتی قرار گرفتند و یک دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی هم روی قاب جلویی وجود دارد که تصاویر کاملا عادی و معمولی ثبت میکند.
بزرگترین چالشی که برای عکاسی خواهید داشت، فوکوس است که میتواند گاهی اوقات کمی کند باشد و در نتیجه عکسها تار باشند. اما در نور مناسب، رنگها زنده هستند و وقتی فوکوس به درستی عمل کند، باعث تعجبتان میشود.
لنز تشخیص عمق به شما این امکان را میدهد تا عکاسی پرتره را تجربه کنید. همچنین حالت شب (Night Mode) هم برای این گوشی در نظر گرفته شده است که عکاسی در محیطهای کمنور و شب را امکانپذیر میکند. برای عکاسی پرتره میتوانید میزان تاری پسزمینه را کنترل کنید، اما به دلیل کند بودن پردازنده و قدرت پردازش کم، مرز بین سوژه اصلی و پسزمینه به خوبی تفکیک نمیشود و گاهی باعث تار شدن موها یا قسمتهایی از بدن میشود. حالت شب بسیار بهتر است و جزئیات تا حد خوبی مشخص میشوند، اما رنگها کمی لکهدار هستند.
باتری
در نوکیا ۲.۴ یک باتری سخاوتمندانه ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده شده که به راحتی تا ۲ روز طول عمر دارد و اگرچه این میزان خیلی زیاد نیست، اما حداقل هرروز استرس شارژ کردن باتری نخواهید داشت. متاسفانه به دلیل استفاده از درگاه microUSB سرعت شارژ کم است و در مدت نیم ساعت فقط ۱۶ درصد باتری شارژ میشود و به نظر میرسد برای شارژ کامل، باید دستگاه را شب تا صبح به برق وصل کنید.
در قسمت پایانی نقد و بررسی نوکیا ۲.۴ در مورد نرمافزار آن صحبت میکنیم. نوکیا ۲.۴ با اندروید ۱۰ کار میکند، اما نوکیا گفته این گوشی آماده ارتقا به اندروید ۱۱ است. کمپانی HMD Global قول داده است این گوشی تا دو سال بهروزرسانیهای عظیم نرمافزاری را پشتیبانی کند و تا یک سال بهروزرسانیهای امنیتی را دریافت کند. بنابراین میتوانید این گوشی را تا چند سال نگه دارید و از آن استفاده کنید. البته با توجه به سرعت و قدرت گوشی بعید میدانم بیشتر از سه سال بتوانید آن را تحمل کنید.
نرمافزار استفاده شده در نوکیا ۲.۴ همانطور که پیشتر در نقد و بررسی نوکیا ۲.۴ گفتیم، نسخه تمیز، ساده و سبک Android One است. این سیستمعامل جذاب، سبک و کاربرپسند است و یکی از دلایلی است که نوکیا در بازار گوشیهای اقتصادی و پایینرده، یک سر و گردن بالاتر از رقبا قرار میگیرد. البته بعضی از کمپانیهای چینی با همین قیمت، سختافزار بسیار قویتری را ارائه میدهند، اما اغلب آنها نرمافزارهای محدود یا طراحی ضعیف دارند.
جمعبندی؛ آیا نوکیا ۲.۴ ارزش خرید دارد؟
در نقد و بررسی نوکیا ۲.۴ درباره تمام ویژگیهای آن صحبت کردیم. این گوشی واقعا ارزان است و فقط ۱۴۰ دلار قیمت دارد. اما آیا این گوشی واقعا ارزش خرید دارد؟
در حال حاضر تعداد کمی گوشی با این قیمت در بازار وجود دارند که مقایسه با نوکیا ۲.۴ را دشوار میکنند. نزدیکترین رقیب قابل مقایسه، موتورولا E6s است که تجربه کاربری نسبتا یکسانی را ارائه میدهد. ولی به جرات میتوان گفت با این قیمت، گزینه بهتری پیدا نخواهید کرد. با این حال اگر میتوانید کمی بیشتر هزینه کنید، ریلمی ۷ (Realme 7) مشخصات سختافزاری بالاتری دارد و پوکو ایکس ۳ (Poco X3) از دو گزینه قبل هم بهتر است و البته برخی ویژگیهای گوشیهای پرچمدار را هم دارد. اگر میتوانید بیشتر هزینه کنید، ریلمی و پوکو بخرید، اما اگر نمیخواهید زیاد هزینه کنید و میخواهید یک گوشی معمولی و کار راهانداز داشته باشید، نوکیا ۲.۴ گزینه خوبی است و ارزش پولی که پرداخت میکنید دارد.
نوکیا ۲.۴ یک گوشی اقتصادی است و اکثر ویژگیهای گوشیهای این رده را دارد. اما ویژگیهای جذابی هم دارد که باید آنها را در نظر بگیریم. تصاویر خوبی که با حالت شب دوربین گرفته میشود، نمایشگر ۶.۵ اینچی با وضوحی که برای این قیمت خوب است و نرمافزار تمیز و سادهای که قطعا از کار کردن با آن لذت خواهید برد.
دیدگاه خود را بنویسید