گوشی موبایل نوکیا 3.4 دو سیم کارت ظرفیت 64 گیگابایت
Nokia 3.4 Dual SIM 64GB Mobile Phone
- مشخصات کلی: ابعاد : 161x76x8.7 میلیمتر توضیحات سیم کارت : سایز نانو (8.8 × 12.3 میلیمتر) وزن : 180 گرم ویژگیهای خاص : مجهز به حسگر اثرانگشت , فبلت , مناسب عکاسی تعداد سیم کارت : دو سیم کارت
- پردازنده: تراشه : Qualcomm SM4250 Snapdragon 460 (11 nm) Chipset پردازندهی مرکزی : Octa-core (4x1.8 GHz Cortex-A73 & 4x1.8 GHz Cortex-A53) CPU نوع پردازنده : 64 بیت فرکانس پردازندهی مرکزی : 1.8 و 1.8 گیگاهرتز پردازندهی گرافیکی : Adreno 610
- حافظه: حافظه داخلی : 64 گیگابایت مقدار رم : 3 گیگابایت پشتیبانی از کارت حافظه جانبی : microSD استاندارد کارت حافظه : eMMC 5.1
- صفحه نمایش: صفحه نمایش رنگی : بله صفحه نمایش لمسی : بله فناوری : IPS LCD, 400 nits (typ) بازهی اندازه صفحه نمایش : 6.0 اینچ و بزرگتر اندازه : 6.39 اینچ رزولوشن : 1560 × 720 پیکسل تراکم پیکسلی : 269 پیکسل بر هر اینچ نسبت صفحهنمایش به بدنه : 81.9 درصد نسبت تصویر : 19.5:9 تعداد رنگ : 16 میلیون رنگ
نوکیا نامی مترادف با تلفن همراه است، اما خیلی نمیتوان آن را مترادف گوشی هوشمند دانست. دهه گذشته، صنعت گوشی هوشمند با این شرکت مهربان نبوده است، اما به لطف خط تولید دستگاههای جدید و تکامل مداوم این شرکت، گوشیهای خوبی به بازار عرضه شد. امروز در موبایلتو به نقد و بررسی نوکیا ۳.۴ (Nokia 3.4) میپردازیم که یک گوشی ارزانقیمت و مقرونبهصرفه است که دوربینهایی عالی دارد. با ما همراه باشید.
نوکیا 3.4 ; قدرت بیشتر
نوکیا ۳.۴ ویژگیهای جالبی دارد، اما شاید مهمترین آنها قیمت پایین این دستگاه باشد. با هم به نقد و بررسی نوکیا ۳.۴ میپردازیم تا ببینیم این گوشی ارزش پولی که پرداخت میکنید دارد یا یک خرید اشتباه است.
طراحی و ساخت
وقتی برای اولین بار نوکیا ۳.۴ را از جعبه خارج میکنید، اصلا حس نمیکنید این گوشی «ارزان» است! بله، این گوشی بدنهای دارد که از پلاستیک ساخته شده است، اما بافت و طراحی آن به گونهای است که اصلا حس پایینرده بودن نمیدهد. بافت خاصی که قاب پشتی این گوشی دارد، باعث میشود نگهداری آن در دست خیلی راحت باشد و مثل خیلی از گوشیهای گرانقیمت که هنگام کار کردن با آنها دائم استرس لیز خوردن و افتادن دارید، این گوشی کاملا چسبنده باشد و به راحتی در دستتان جای گیرد.
شاسی دستگاه فلزی است و مقاومت و استحکام بیشتری به دستگاه میدهد. دکمههای کنترل صدا و دکمه پاور لبه سمت راست دستگاه را اشغال میکنند و دکمه اختصاصی دستیار صوتی گوگل (Google Assistant) روی لبه سمت چپ قرار دارد. بقیه موارد از جمله درگاه شارژ USB-C، جک ۳.۵ میلیمتری صدا، درگاه کارت حافظه جانبی و سیمکارت و بلندگو هم روی لبههای بالا و پایین پخش شدند.
روی قاب جلویی دستگاه یک نمایشگر LCD با ابعاد ۶.۳۹ اینچ قرار دارد که حاشیههای باریکی دارد. نسبت تصویر این نمایشگر ۱۹.۵:۹ است و یک نمایشگر دراز است، بنابراین نمیتوانید با یک دست به قسمت بالایی نمایشگر برسید. ابعاد کلی این گوشی خوب است و به راحتی در دست یا جیبتان قرار میگیرد. وزن این دستگاه هم ۱۸۰ گرم است که خیلی سبک نیست، اما قطعا زیاد هم نیست و وزن استانداردی دارد.
دلیل عمده اینکه این نمایشگر بدون حاشیه است، طراحی نوکیا برای استفاده از سوراخ دوربین سلفی است. با این طراحی دیگر بریدگی یا شکاف در بالای نمایشگر وجود ندارد و میتوانید محتوا را به صورت کامل مشاهده کنید.
در پشت گوشی ماژول دوربین سهگانه را میبینید که برای دستگاهی با این قیمت واقعا خارقالعاده و چشمگیر است. وجود حسگر اثر انگشت روی قاب پشتی هم به شما این امکان را میدهد تا قفل دستگاه را به راحتی و با امنیت کامل باز کنید.
البته با توجه به رده کاربری و قیمت گوشی، برخی از ویژگیهای گوشیهای بالارده مثل ضدآب بودن، شارژ بیسیم یا حتی شارژ سریع حذف شده است. این محدودیتها به این دلیل اعمال شده است که قیمت نوکیا ۳.۴ پایین باشد و بازار هدف گستردهتری داشته باشد.
ویژگیهای سختافزاری و عملکرد
در نقد و بررسی نوکیا ۳.۴ نباید انتظار ویژگیهای خارقالعادهای داشته باشید. این گوشی یک محصول پایینرده و ارزانقیمت است که برای کارهای بسیار معمولی و سبک طراحی شده است. با این حال نوکیا برای این گوشی سنگتمام گذاشته و از یک پردازنده هشتهستهای (اسنپدراگون ۴۶۰) استفاده کرده است که حداکثر توان پردازشی آن ۱.۸ گیگاهرتز است و در حال حاضر در گوشیهای همردهای مثل Motorola E7 Plus و Oppo A53 دیده میشود.
این پردازنده با ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی همراه شده است. البته میتوانید این گوشی را با پیکربندیهای دیگر از جمله ۳ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی یا ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی انتخاب کنید. ما هم توصیه میکنیم گزینه ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی را انتخاب کنید، چون عملکرد نسخه پایه این گوشی واقعا تعریفی ندارد و احتمالا بعد از خرید آن پشیمان خواهید شد. اما نسخه ۴ گیگابایتی عملکرد بهتری دارد و میتوانید بیشتر روی آن حساب کنید.
این گوشی برای کاربری ساده و معمولی طراحی شده است. دریافت و برقراری تماس، دریافت و ارسال پیام، وبگردی، چک کردن ایمیل، گشت و گذار در اینستاگرام و کارهای ساده دیگر از جمله مواردی هستند که این گوشی به خوبی از پس آنها بر میآید. اما برنامههای سنگین روی این گوشی اصلا خوب جواب نمیدهند و با لگ زدن، کندی و هنگ کردن گوشی روبرو خواهید شد.
پردازنده این گوشی جزو تراشههای قدیمی است و کار کردن با آن ممکن است آنطور که انتظار دارید نباشد، اما اگر کار زیادی با گوشی ندارید، میخواهید برای گوشیاولیها یک دستگاه هوشمند بخرید، میخواهید برای پدربزرگ، مادربزرگ یا افراد مسن خانواده گوشی بخرید یا گوشی دومی داشته باشید که فقط برای تماس و پیام از آن استفاده کنید، این گوشی یک گزینه عالی است.
همانطور که در قسمت قبلی نقد و بررسی نوکیا ۳.۴ با هم خواندیم، فضای ذخیرهسازی این گوشی ۳۲ گیگابایت است. اگر این میزان برای شما کم است، میتوانید از کارت حافظه جانبی استفاده کنید که حداکثر ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیرهسازی در اختیارتان قرار میدهد. البته از آنجایی که قیمت کارتهای حافظه گاهی به اندازه پول گوشی خواهد شد، میتوانید از نسخه ۶۴ گیگابایتی نوکیا ۳.۴ استفاده کنید یا کارت حافظه با حجم کمتری خریداری کنید.
صفحهنمایش
نمایشگر ۶.۳۹ اینچی با پنل LCD یک انتخاب عالی برای نوکیا ۳.۴ است. اگرچه وضوح تصویر ۱۵۶۰x۷۲۰ خیلی زیاد نیست، اما کیفیت کلی نمایشگر و وضوح تصاویر و متون در این نمایشگر خوب است و مشکل چندانی نخواهید داشت. رنگها در این صفحهنمایش روشن هستند و یوتیوب و نتفلیکس و تماشای فیلم تجربه لذتبخشی خواهد بود. با توجه به اینکه حداکثر روشنایی این نمایشگر ۴۰۰ نیت است، میتوانید به راحتی در فضای باز و زیر نور شدید و حتی نور زیاد زمستان از این گوشی استفاده کنید و نوشتهها و تصاویر به خوبی دیده میشوند.
در نقد و بررسی نوکیا ۳.۴ متوجه شدیم گاهی عدم شناسایی کف دست (Palm Cancelling) به خوبی عمل نمیکند و باعث میشود برنامهای بسته شود یا به صفحه قبل برگردد. این مسئله به دلیل حاشیههای باریک نمایشگر است و یک قاب محافظ تا حد زیادی میتواند این مشکل را حل کند. البته نه فقط به این دلیل، بلکه توصیه میکنیم برای تمام گوشیها از یک قاب محافظ استفاده کنید.
دوربینها
داشتن یک ترکیب سهگانه برای دستگاهی با این قیمت واقعا چشمگیر و جذاب است. حتی وقتی کیفیت تصاویر ثبت شده و فیلمهای ضبط شده را هم ببینید، بیشتر کیف میکنید. در اصل این دوربین دوگانه است، چرا که لنز اصلی ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی با سنسور ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق ترکیب شده است و برای عکاسی پرتره و همچنین عکاسی با پسزمینه تار استفاده میشود. لنز سوم هم یک سنسور ۵ مگاپیکسلی فوق عریض است که عکاسی از مناظر را آسانتر میکند و این امکان را به شما میدهد تا افراد بیشتری را در کادر خود داشته باشید و از محتوای بیشتری عکاسی کنید.
با استفاده از حالت پرتره (Portrait Mode)، میتوانید تصاویر پرتره جذابی با نوکیا ۳.۴ ثبت کنید. در نور کافی، پسزمینه به خوبی تار میشود و مرز بین سوژه اصلی و پسزمینه با دقت و پردازش عالی تفکیک میشود و باز هم باید بگوییم برای دستگاهی با این قیمت واقعا عالی است.
در شرایط نوری سختتر، سنسور دوربین همهچیز را بیش از حد هایلایت میکند و در نتیجه تصاویری ثبت خواهید کرد که از حالت نرمال روشنتر هستند. اما این گزینه در گوشیهای گرانقیمت هم دیده میشود و بنابراین ایرادی به نوکیا ۳.۴ وارد نیست.
کار کردن با رابط کاربری دوربین راحت است و میتوانید حالتهای مختلف عکاسی و همچنین تغییر زاویه دید را به صورت دستی تغییر دهید. این ویژگی مفید است و برای زمانهایی کاربرد دارد که خودتان نمیتوانید عقب بروید و میخواهید قاب بزرگتری داشته باشید.
این دوربین حالت شب (Night Mode) هم دارد که به خوبی کار میکند. البته هیچوقت این ویژگی را با گوشیهایی مثل گوگل پیکسل یا آیفون مقایسه نکنید. اما در نقد و بررسی نوکیا ۳.۴ باید بگوییم دوربین واقعا خوب است و در چنین بازه قیمتی، یک گزینه منحصر به فرد به حساب میآید.
کیفیت فیلم حداکثر 1080p است و با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری میکند که کاملا قابل قبول است. باز هم تکرار میکنیم، در نور خوب، از کیفیت فیلمهای ضبط شده شگفتزده خواهید شد و میتوانید فیلمهای عالی بگیرید. وقتی نور کم باشد، کیفیت فیلمبرداری هم کم میشود و البته این مسئله اصلا غیر عادی نیست.
دوربین سلفی همه چیز را غرق میکند. فوکوس نرم و تمیز است، اندازهگیری نور کمی بیش از اندازه است و در کل تصاویری که ثبت میشود بسیار خوب هستند و برای گوشی با این قیمت عالی به نظر میرسند.
طول عمر باتری
این گوشی یک باتری پرقدرت دارد که به راحتی دو روز دوام میآورد و این میزان شارژدهی بسیار خوب است. اگر از گوشی خود برای چک کردن شبکههای اجتماعی، گوش دادن به موسیقی و رادیو، عکس گرفتن و خرید آنلاین استفاده میکنید، باید بعد دو روز گوشی خود را شارژ کنید و این عالی است! البته اگر زمان بیشتری را برای عکاسی و بازی صرف کنید، طول عمر باتری کاهش پیدا میکند.
نرمافزار و کارایی
بیشتر گوشیهای نوکیا با اندروید وان (اندروید خام، اندروید استوک) کار میکنند و رابط کاربری سنگین و خاصی ندارند. همین مسئله باعث میشود فضای ذخیرهسازی بیشتری در اختیارتان باشد و حجم زیادی از گوشی با برنامههای اضافی و بیاستفاده پر نشود. اندروید این گوشی تمیز و زیباست و تمام برنامههای رایج گوگل را در اختیار خواهید داشت.
جمعبندی؛ آیا این گوشی ارزش خرید دارد؟
در انتهای نقد و بررسی نوکیا ۳.۴ باید بگوییم شرکت نوکیا انگیزههای خوبی برای طراحی و ساخت این محصول داشته است. این گوشی برای کسانی که یک گوشی ارزانقیمت میخواهند ولی مشخصات ضعیف و ناکارآمد نمیخواهند عالی است. دوربینهای این گوشی واقعا عالی هستند، کیفیت و وضوح نمایشگر در این بازه قیمتی خوب است و سیستمعامل Android One یک تجربه کاربری خوب است.
البته عملکرد سختافزاری این گوشی تا حدی ناامیدکننده است، اما همانطور که قبلا هم گفتیم، برای کسانی که کار سنگینی با گوشی نمیکنند و یک گوشی یدک میخواهند یک انتخاب عاقلانه است و همچنین گزینه مناسبی برای افراد کم سن و سال یا مسنترهای خانواده است.
دیدگاه خود را بنویسید