قبل از هر چیز بگوییم از اینکه نوکیا گوشی‌های اقتصادی خود را به بازار جهانی عرضه کرده واقعاً هیجان‌زده‌ایم!

شرکت HMD Global در روز پنج‌شنبه 8 آوریل 2021 (19 فروردین 1400) از دو اسمارت‌فون پایین رده نسل پنجمی با نام های نوکیا G20 و نوکیا G10 رونمایی کرد. گوشی‌های تولیدی این کمپانی با امکانات فوق‌العاده و قیمت‌های رقابتی، از شناخته‌شده‌ترین محصولات حال حاضر موجود در بازار است. امروز در موبایلتو قرار است یکی از جدیدترین محصولات نوکیا را معرفی کنیم. در نقد و بررسی گوشی نوکیا G20 با ما همراه باشید.



مشخصات نوکیا G20 در یک نگاه

Body: 164.9 x 76 x 9.2 mm, 197g

Display: 6.52" IPS LCD, 720 x 1600 pixels, 20:9 ratio (~269 ppi density)

Chipset: MediaTek Helio G35 (12 nm): Octa-core (4x2.3 GHz Cortex-A53 & 4x1.8 GHz Cortex-A53)

Memory: 64GB 4GB RAM, 128GB 4GB RAM; microSDXC (dedicated slot)

OS/Software: Android 11

Rear camera: 48 MP, f/1.8, (wide), PDAF5 MP, (ultrawide) /5 MP, (ultrawide) /2 MP, (macro) /2 MP, (depth)

Front camera: 8 MP, (wide)/Video 1080p@30fps

Video capture: 1080p@30fps

Battery: Charging 10W

Color : Glacier, Night

گوشی موبایل نوکیا G20 یک گوشی اقتصادی است که ارزش خرید بالایی دارد. از ویژگی‌های برجسته این گوشی می‌توان به هوش مصنوعی در بهینه‌سازی باتری 5050 میلی‌آمپرساعتی، دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، یک لنز فوق عریض اشاره کرد. تمام این ویژگی‌ها اغلب در گوشی‌های میان رده با قیمت‌های بالاتر دیده می‌شود، اما نوکیا آن‌ها را در یک گوشی اقتصادی جمع کرده تا به رقابتی شدید با گوشی‌های دیگر بپردازد.



طراحی و ساخت بی‌نظیر G20

نوکیا G20 دارای دورنگ است: رنگ سفید که از یخچال‌های طبیعی الهام گرفته‌شده (Glacier) و رنگ شب (Night)؛ بنابراین شاید طراحی این دورنگ را بیشتر دوست داشته باشید! البته به این نکته توجه کنید که همه کشورها این دورنگ را ندارند و هنگام خرید باید رنگ‌های موجود را انتخاب کنید.


حالا درباره رنگ گوشی صحبت کنیم! یک رنگ فانتزی و زیبا که از دیدن آن سیر نمی‌شوید! بدنه این گوشی با شیار هفت‌رنگ یا اصطلاحاً «رنگین‌کمانی» است و در سال گذشته این رنگ خیلی محبوب شده بود. این گوشی یکی از آن دستگاه‌هایی است که با زاویه‌های مختلف با نور بازی می‌کند و رنگ‌های مختلفی را به نمایش می‌گذارد؛ از فیروزه‌ای تا سرخابی و بعضی موارد و در زوایه‌های مورب، بنفش تیره!


پنل پشتی نوکیا G20 از پلاستیک ساخته‌ شده است و با یک‌ لایه مات و ضد خش پوشانده شده که در برابر جذب اثرانگشت و لکه مقاوم است و یکی از بهترین انتخاب‌هایی بوده که نوکیا داشته است!


فریم بغل آن از جنس آلومینیوم می‌باشد که می‌تواند بهترین گزینه در برابر ضربه‌ها باشد در بخش بالایی گوشی یک حفره برای جک 3.5 میلی‌متری در نظر گرفته‌شده؛ نوکیا G20 دارای دو میکروفون می‌باشد؛ میکروفون اول و اصلی که در بخش پا این گوشی قرار دارد و میکروفون دوم که بالای گوشی قرار گرفته تا حد امکان صداهای اضافه را در هنگام مکالمه حذف کند. بلندگوی فضایی گوشی نوکیا G20 در پایین گوشی قرار داده‌ شده تا از دیدن فیلم نهایت لذت ببرید.


در کل، در دست گرفتن و استفاده از نوکیا G20 راحت است و می‌توانید برای مدت‌ زمان طولانی از آن استفاده کنید. دکمه‌ها بازخورد کلیکی خوبی دارند، تمیز کردن قاب پشتی گوشی آسان است، حسگر اثرانگشت سریع و قابل‌ اعتماد است. تنها ایراد جزئی که به این گوشی وارد است، این است که وقتی گوشی روی میز قرار می‌گیرد، کمی لرزان است و اگر برایتان مهم است، احتمالاً اعصابتان را خورد می‌کند؛ اما با خرید یک قاب محافظ می‌توانید این مشکل را حل کنید.



صفحه‌نمایش؛ جذاب و شفاف

در این قسمت از نقد و بررسی نوکیا G20 به نمایشگر آن می‌رسیم. این گوشی یک نمایشگر 2.53 اینچی از نوع IPS LCD دارد. گوشی نوکیا G20 یکی از معدود گوشی‌های اقتصادی است که با وضوح +720p HD عرضه‌ شده است. درواقع وضوح دقیق این گوشی 720 در 1600 پیکسل است و نسبت تصویر 20:9 را ارائه می‌دهد. نوکیا G20 یک بریدگی شبیه قطره آب هم‌ روی آن وجود دارد که برای دوربین سلفی استفاده‌ شده است.



طول عمر باتری

همان‌طور که حتماً برای خیلی از شما عجیب نیست، گوشی موبایل نوکیا G20 تست باتری را با موفقیت پشت سر گذاشته است. باتری فوق‌العاده 5050 میلی‌آمپرساعتی و تراشه بسیار کارآمد (MediaTek Helio G35) 12 نانومتری یک ترکیب عالی هستند که گوشی را برای مدتی طولانی روشن نگه می‌دارند. مطمئن باشید هر سه روز یک‌بار باید این گوشی را شارژ کنید و در بالاترین حد کاربری یک روز کامل شارژ دهی گوشی را تأمین می‌کند. میزان 140 ساعت کاربری نه‌ تنها قابل‌ تحسین است، بلکه یک رکوردشکنی درجه‌یک به‌ حساب می‌آید.

سرعت شارژ

همان‌طور که انتظار می‌رود، سرعت شارژ خیلی سریع و فو‌ق‌العاده نیست، چون این گوشی از شارژ 10 وات پشتیبانی می‌کند و این مقدار برای یک باتری 5050 میلی‌آمپرساعتی و عظیم به‌اندازه کافی مناسب نیست. اگر بخواهید این گوشی را از صفر تا صد شارژ کنید، بعد از گذشت نیم ساعت حدود ۲۵ درصد باتری شارژ می‌شود و اگر می‌خواهید تا صد در صد باتری را شارژ کنید، باید حدود سه ساعت صبر کنید. بااین‌حال، نمی‌توان از طولانی بودن زمان شارژ شکایت کرد، چراکه باتری‌های بزرگ همیشه دیرتر شارژ می‌شوند.



نرم‌افزار و عملکرد

گوشی نوکیا G20 با اندروید ۱۱ عرضه‌ شده است، اما رابط کاربری سفارشی Android one ویژگی‌ها و شخصی‌سازی‌های زیادی ارائه می‌دهد و کار کردن با این گوشی را لذت‌بخش می‌کند. از همه مهم‌تر، نوکیا به لطف Android One سابقه خوبی در به‌روزرسانی دستگاه‌های خود دارد و بعد از پایان به‌روزرسانی خدمات اندروید، باز هم دستگاه‌های خود را از نظر امنیتی به‌روزرسانی می‌کند و این به‌روزرسانی‌ها اغلب حاوی جدیدترین ویژگی‌های اندروید و ویژگی‌های جانبی دیگر است.


این مسئله درباره G20 هم صادق است. جدیدترین نسخه Android One زیبا به نظر می‌رسد و همیشه می‌توانید آن را به سلیقه خودتان تغییر دهید. این رابط کاربری تکامل‌یافته و بالغ است و همه آنچه نیاز دارید، در اختیار دارد.


یکی از مهم‌ترین مواردی که در نقد و بررسی نوکیا G20 باید به آن اشاره ‌کنیم، حسگر سریع و دقیق اثرانگشت روی لبه کناری است. هنگام کار کردن با حسگر اثرانگشت هیچ مشکلی نخواهید داشت و این واقعاً عالی است. هم‌چنین این حسگر طوری طراحی‌شده که هنگام حمل کردن گوشی، اگر انگشتتان به‌اشتباه روی اسکنر قرار گرفت، قفل باز نشود.


در مدت کوتاهی که از این گوشی استفاده کردیم، هیچ مورد نگران‌کننده، هنگ کردن یا باگی مشاهده نشد. سیستم از آن چیزی که فکر می‌کردیم کمی کندتر بود، اما با توجه به محدوده قیمت و کاربری G20 ایرادی به آن وارد نیست و می‌توانید آن را نادیده بگیرید.



مشخصات سخت‌افزاری

در این قسمت از نقد و بررسی نوکیا G20 باید بگوییم این گوشی یکی از معدود دستگاه‌هایی است که از چیپست مدیاتک Helio G35 استفاده می‌کند. این تراشه بهترین پیشنهاد تولیدکننده چینی است که برای یک گوشی میان رده استفاده‌ شده است. تراشه اصلی با معماری 12 نانومتری ساخته‌شده و دارای یک پردازنده هشت هسته‌ای، متشکل از چهار هسته Cortex-A53 با توان پردازشی 2.3 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A53 با توان پردازشی 1.8 گیگاهرتز است که با یک پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 همراه شده است. این تراشه با این ویژگی مثل تمام چیپست ‌های گران‌ قیمتی است که از سال ۲۰۲۱ به بازار گوشی‌های موبایل راه پیدا کرده‌اند.



دوربین

در این قسمت از نقد و بررسی نوکیا G20 به دوربین و تجربه عکاسی می‌رسیم. دوربین اصلی این گوشی ۴۸ مگاپیکسل با دیافراگم f/1.8 و PDAF است. لنز فوق عریض برای گوشی‌های میان رده کاملاً معمولی، ولی برای گوشی‌های اقتصادی واقعاً عالی است. این لنز در گوشی نوکیا G20 یک لنز 5 مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.2 و اندازه سنسور ۴.۰/۱ اینچ است و میدان دید ۱۲۰ درجه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که نسبتاً وسیع است.


دو دوربین دیگر هرکدام ۲ مگاپیکسل هستند ولی عملاً یکی از آن‌ها واقعاً قابل‌ استفاده است. این لنز ماکرو است و برای عکاسی کلوس‌آپ و تصویربرداری از سوژه‌ها از فاصله نزدیک استفاده می‌شود. سنسور دیگر برای تشخیص عمق است و برای عکاسی پرتره کاربرد دارد. روی قاب جلویی هم یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با ابعاد ۴.۰/۱ اینچ و دیافراگم f/2.1 قرار دارد که برای عکاسی سلفی می‌توانید روی آن حساب کنید.


جمع‌بندی

تراشه قدرتمند، نمایشگر عالی، باتری با طول عمر خوب و هم‌چنین بلندگوهای استریو، گزینه‌هایی هستند که معمولاً در گوشی‌های پرچم‌دار و گران‌قیمت دیده می‌شود؛ اما نوکیا G20 یکی از میان رده‌های جذاب امسال است که تمام این ویژگی‌ها را دارد. طراحی و کیفیت ساخت این گوشی هم واقعاً خوب است.

مزایا

  • نمایشگر ۶.۵2 اینچی با وضوح 720p +HD
  • طراحی زیبا
  • باتری با طول عمر 
  • بلندگو استریوی عالی
  • عملکرد خوب دوربین
  • درگاه اختصاصی کارت حافظه جانبی، پورت IR، رادیو FM، شارژ معکوس با سیم

معایب

  • عملکرد نه چندان خوب لنز فوق عریض دوربین
  • ضبط ویدیو با کیفیت متوسط
  • ضعیف بودن در شارژ