در سال 2020، وان پلاس برگ جدیدی در تاریخ این شرکت باز کرده است. با رفتن «کارل پی» (Carl Pei)، از بنیانگذار شرکت، تغییر استراتژی در این شرکت کاملا آشکار است. وان پلاس با اعلام خط تولید جدید نورد (Nord) به طور ناگهانی، نمونه کارهای خود را گسترش داد. نسخه اصلی این گوشی خیلی زود با چند مدل جایگزین شد. یکی از این مدلها Nord N10 5G است که قرار است امروز به نقد و بررسی آن بپردازیم. این گوشی یک پله پایینتر از Nord است و با تراشه جدید کوآلکام، اسنپدراگون ۶۹۰ عرضه میشود و این تراشه اولین گزینه در سری ۶۰۰ است که از شبکه پرسرعت 5G پشتیبانی میکند. در نقد و بررسی وان پلاسNord N10 5G با موبایلتو همراه باشید.
گوشیهای وان پلاس همیشه مولفه یا قابلیتی داشتند که کاربران را شگفتزده و آنها را در میان سایر رقبا متمایز کرده است. اما وان پلاس Nord N10 5G چنین چیزی ندارد! این گوشی یک تولید عادی و معمولی است و به نظر میرسد وانپلاس فقط برای اینکه بیکار نباشد، یک گوشی طراحی کرده و ساخته است. البته این به معنی بد یا ضعیف بودن این گوشی نیست. در نقد و بررسی وان پلاس Nord N10 5G بیشتر درباره این موضوع صحبت میکنیم.
طراحی و ساخت
اگر بخواهیم صادق باشیم، طراحی Nord N10 5G نه بد است، نه خوب! هیچ نکته هیجانانگیز یا الهامبخشی در طراحی این گوشی دیده نمیشود، ولی اصلا هم نمیتوان گفت این گوشی طراحی بدی دارد. با اینکه قاب پشتی و فریم این گوشی پلاستیکی است، اما کیفیت ساخت و براق بودن آن باعث شده شیشهای و فلزی به نظر برسند. دست گرفتن این گوشی و کار کردن با آن حس گوشیهای بالارده و گرانقیمت را به کاربر میدهد و از متریال مرغوب و خوبی برای ساخت این گوشی استفاده شده است.
این گوشی سبک است، اما بیکیفیت و ضعیف به نظر نمیرسد. قاب براق و درخشان این گوشی مستعد جذب اثر انگشت و کمی لیز است و اگر میخواهید بدون قاب محافظ از آن استفاده کنید باید هر ساعت دستمال دستتان باشد و مشغول تمیز کردن آن باشید و یا دائم مواظب باشید از دستتان سر نخورد.
قاب پشتی هفترنگ است و اگرچه این انتخاب اصلی طراحی نبوده، اما به خوبی اجرا شده و از گوشیهای پلاستیکی همرده با کیفیتتر است و کاملا بالارده به نظر میرسد. لوگوی +۱ هم روی قاب پشتی به چشم میخورد که زیر لایه براق حک شده، پس امکان پاک شدن آن تقریبا صفر است. حسگر اثر انگشت درست در میانه قاب پشتی قرار گرفته و دسترسی به آن بسیار راحت است. ماژول دوربین چند میلیمتر برجستگی دارد. البته اسکار بدترین طراحی ماژول دوربین به بعضی از گوشیهای پرچمدار سامسونگ در سال ۲۰۲۰ تعلق میگیرد. این برآمدگی در Nord N10 5G زیاد نیست، اما همین میزان هم باعث میشود گوشی روی میز لق باشد.
قاب رویی گوشی وان پلاس Nord N10 5G محل قرارگیری یک نمایش LCD است که توسط لایه محافظ کورنینگ گوریلا گلس ۳ پوشانده شده و همین نمایشگر یکی از گزینههایی است که باید برای کاهش هزینهها و کاهش قیمت قربانی میشد! حاشیه پایینی نمایشگر پهنتر از قسمتهای دیگر است و حتی با وجود حاشیههای نامتقارن، بلندگو روی گوشی مشخص نیست. بلندگوی مخاطب بین فریم و نمایشگر و روی لبه بالایی قرار گرفته و سوراخ دوربین سلفی هم اندازه خوبی دارد و هنگام بازی یا فیلم دیدن مزاحم شما نخواهد شد.
صفحهنمایش
در این قسمت از نقد و بررسی وان پلاس Nord N10 5G به بررسی نمایشگر میرسیم. در این گوشی از یک صفحهنمایش IPS LCD استفاده شده که ابعاد آن ۶.۴۹ اینچ است. وضوح این نمایشگر ۲۴۰۰x۱۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۲۰:۹ است. این نمایشگر از نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز پشتیبانی میکند و در مقایسه با بسیاری از گوشیهای میانرده و حتی بالارده با نرخ تازهسازی ۶۰ هرتز وضعیت بهتری دارد.
البته باید به این نکته توجه داشت که نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز در نمایشگرهای LCD به خوبی نمایشگرهای OLED نیست، ولی به هر حال بودن آن بهتر از نبودنش است.
پنل این نمایشگر کاملا ضعیفتر از Nord است، اما با این حال توانسته با کم کردن هزینهها، کیفیت را هم تا حد زیادی حفظ کند. حداکثر روشنایی این نمایشگر ۴۴۰ نیت است و با وجود فعال کردن روشنایی خودکار هم از این حد بالاتر نمیرود. این میزان روشنایی برای خواندن متون و دیدن محتوای نمایشگر زیر نور خورشید خوب است و در نور خیلی شدید هم گوشی کنتراست را تنظیم میکند تا بهتر بتوانید ببینید.
طول عمر باتری
گوشی Nord N10 5G از یک باتری ۴۳۰۰ میلیآمپرساعتی برای تأمین انرژی استفاده میکند. این باتری نه خیلی بزرگ است، نه خیلی کوچک! در نقد و بررسی وان پلاس Nord N10 5G و تست دوام باتری، ۹۹ ساعت دوام کلی داشت که عدد نسبتا خوبی است. این باتری حدود ۳۰ ساعت مکالمه، بالای ۱۵ ساعت کارکرد مداوم، حدود ۱۵:۳۰ ساعت وبگردی و حدود ۱۵ ساعت پخش ویدیو را ثبت کرد.
برای شارژ باتری یک شارژر ۳۰ واتی در جعبه این گوشی قرار دارد. شعاری که کارخانه برای باتری و شارژر آن در نظر گرفته، «شارژ یک روز در نیم ساعت» است. بعد از بررسیهای انجام شده، ما هم به همین نتیجه رسیدیم! این گوشی ۶۶ درصد باتری را در نیم ساعت پر میکند و شارژ کامل گوشی در ۵۲ دقیقه یعنی زیر یک ساعت انجام میشود.
نرمافزار و کارایی
در این قسمت از نقد و بررسی وان پلاس Nord N10 5G به بررسی نرمافزار و کارایی این گوشی میپردازیم. وان پلاس تایید کرده که گوشی N10 به اندروید ۱۱ ارتقا پیدا میکند و دو سال بهروزرسانی و امنیت این گوشی را تضمین کرده است، بنابراین اگر میخواهید چندین سال این گوشی را نگه دارید، بهتر است این گزینه را در نظر داشته باشید.
تمام ویژگیهای رابط کاربری Oxygen OS با پرچمداران وانپلاس برابر است و میتوانید صرف نظر از مدل و سختافزار گوشی، از قابلیتهای این رابط کاربری استفاده کنید. البته بعضی از ویژگیها، مثل صفحهنمایش همیشه روشن (Always-on Display) به دلیل محدودیتهای سختافزاری قابل استفاده نیست. ولی میتوانید تنظیمات گوشی را طوری تغییر دهید که به محض بلند کردن گوشی نمایشگر آن روشن شود.
سختافزار و عملکرد
در این قسمت از نقد و بررسی وان پلاس Nord N10 5G درباره سختافزار آن صحبت میکنیم. این گوشی یکی از اولین دستگاههایی است که با جدیدترین تراشه کوآلکام و پشتیبانی از شبکه پرسرعت 5G به بازار عرضه شده است. تراشه اسنپدراگون ۶۹۰ یکی از جدیدترین و بالاردهترین تراشههای سری ۶۰۰ است. تراشه اسنپدراگون ۶۹۰ یک پردازنده هشتهستهای است که با معماری ۸ نانومتری ساخته شده است. این پردازنده از دو رشته تشکیل شده است، یکی از این رشتهها، دو هسته ۲ گیگاهرتزی Kyro 560 Gold و رشته دیگر شش هسته ۱.۷ گیگاهرتزی Kyro 560 Silver دارد. پردازشهای گرافیکی این گوشی هم با پردازنده Adreno 619L GPU انجام میشود.
در عملکرد چندهستهای و تکهستهای، این گوشی بالاتر از پیکسل 4a و پیکسل ۵ قرار میگیرد و عملکرد خوبی از خودش نشان میدهد.
این روزها بیشتر بازیهای موبایل طوری طراحی، ساخته و بهینه میشوند که روی تمام گوشیهای هوشمند اجرا شوند. بنابراین اگرچه گوشیهایی با عملکرد بهتر هم در بازار وجود دارند، اما گوشی Nord N10 5G هم تمام بازیها را به خوبی اجرا میکند.
دوربین و عکاسی
وجود یک دوربین ۶۴ مگاپیکسلی در یک گوشی اقتصادی و مقرونبهصرفه، چیزی نیست که خیلی عجیب باشد. اعداد بزرگ روی کاغذ جذاب هستند، اما این روزها، پردازش سیگنالهای عکس تأثیر به سزایی در کیفیت تصاویر دارند. متاسفانه هیچ کدام از دوربینهای وان پلاس Nord N10 لرزشگیر اپتیکال تصویر ندارند و فقط لنز اصلی است فوکوس خودکار دارد.
لنز اصلی ۶۴ مگاپیکسل، لنز دوم ۸ مگاپیکسل فوق عریض با زاویه دید ۱۱۹ درجه، یک لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو و یک لنز ۲ مگاپیکسلی مونوکروم این مجموعه چهارگانه را تشکیل میدهند. رابط کاربری این دوربین مثل گوشیهای بالارده وان پلاس است و حتی حالت Nightscape هم دارد که در محیطهای کم نور و شب میتوانید از آن استفاده کنید.
در نور روز، کیفیت عکسهایی که وانپلاس Nord N10 5G میگیرد خوب است، اما انتظار خلق یک شاهکار هنری یا شاتهای فوقالعاده نداشته باشید. توازن نور سفید در عکسهای مختلف متفاوت است، اگرچه این کنتراست به خوبی رعایت میشود و ایراد زیادی نمیتوان به آن گرفت!
در محیطهای کمنور و در شب، لنز اصلی و فوق عریض میتوانند با استفاده از حالت Nightscape عکس بگیرند. باید اعتراف کنیم کیفیت عکسها در حالت شب بسیار بهتر از چیزی است که انتظار داشتیم. البته نکته جالبی که درباره عکاسی در شب وجود دارد این است که در حالی که عکسها در نور روز تمامفریم ثبت میشوند، عکسهای گرفته شده با حالت شب، به طور خودکار کراپ (بریده) میشوند و احتمال این مسئله به خاطر جبران نبود لرزشگیر اپتیکال در دوربین است تا کمترین تاری و نویز را ثبت کند.
عکسهای پرتره خوب هستند، اگرچه حالت بوکه در نور فضای باز بهتر از محیط بسته است. با فعال کردن حالت پرتره، عکس کراپ نمیشود و به صورت دستی هم نمیشود کادر عکس را تغییر داد.
گوشی وان پلاس Nord N10 5G یک دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی دارد که میتواند عکسهای خوبی بگیرد و با کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند.
جمعبندی
در پایان نقد و بررسی وان پلاس Nord N10 5G باید اعلام کنیم این گوشی یکی از گزینههای خوب و کارآمد برای خرید است. این گوشی در مقایسه با Nord اصلی ضعیفتر است، اما باید قیمت و رده کاربری گوشی را در نظر بگیرید تا بتوانید خودتان را قانع کنید که این گوشی همین است! نمایشگر IPS با وضوح 1080p، نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز، جدیدترین پردازنده سری ۶۰۰ با پشتیبانی از شبکه پرسرعت 5G و طراحی زیبا و با کیفیت میتوانند دلایلی باشند که این گوشی را بخرید.
دیدگاه خود را بنویسید