آیفون‌ها، گلکسی‌ها، ردمی‌ها و همه گوشی‌های دیگر را فراموش کنید. با جذاب‌ترین و بهترین گوشی فصل آشنا شوید؛ گوشی پوکو ام ۳ (Poco M3)! در حال حاضر همه درباره این مدل صحبت می‌کنند. پوکو (Poco) برندی با پشتوانه شیائومی است و باید بگوییم گل کاشته است! این گوشی هر چیزی که برای ستاره شدن، برای پر فروش شدن و برای بهترین گوشی سال شدن لازم است، دارد. ظاهر عالی، نمایشگر عالی، باتری با طول عمر عالی، بلندگوهای استریو و دوربین‌های عالی! حالا فکر کنید تمام این عالی‌ترین‌ها، با قیمتی بی‌نظیر به فروش برسند. چه شود! پس امروز در موبایلتو با نقد و بررسی Poco M3 با ما همراه باشید تا این گوشی جذاب را بهتر بشناسید.

برند «پوکو» (Poco) در حال حاضر برند مستقلی شده که پیش‌تر زیرمجموعه شیائومی بود، البته هنوز هر آنچه که «پوکو» طراحی کند، شیائومی می‌سازد؛ از نرم‌افزاری که این گوشی‌ها استفاده می‌کنند گرفته تا شارژرهایی که در جعبه محصولاتش قرار می‌دهد. تمام این قطعات توسط شیائومی ساخته می‌شوند و بنابراین خیلی نمی‌شود این دو برند را مستقل در نظر گرفت، حداقل تا امروز!

با هم به نقد و بررسی Poco M3 ، یکی از بهترین تولیدات این برند می‌پردازیم.

طراحی و ساخت؛ کیفیت و زیبایی در کنار هم

گوشی موبایل Poco M3 نسخه تغییر یا بهبود یافته یکی از گوشی‌های ردمی شیائومی نیست. این گوشی به طور کاملا انحصاری برای «پوکو» طراحی شده است و طراحی خاص و منحصربه فرد خود را دارد. چه چیزی از این بهتر است که Poco M3 قیمت رقابتی جدیدی دارد که با توجه به ظاهرش بی‌نظیر است؟ به لطف انتخاب‌های هوشمندانه و متریال با کیفیت و زبان طراحی جدید، این گوشی اصلا ارزان به نظر نمی‌رسد و اتفاقا ظاهر بی‌نهایت شیک و جذابی دارد. گوشی M3 از زبان طراحی رایج گوشی‌های دیگر که به آن «ساندویچ شیشه‌ای دوگانه» می‌گویند پیروی نکرده است. در عوض، پوکو M3 روی بهترین حالت استفاده از پلاستیک تمرکز کرده است و نتیجه خارق‌العاده است.

در نقد و بررسی Poco M3 و بررسی طراحی، باید بگوییم این گوشی روی قاب جلویی تماما نمایشگر است. حاشیه‌ها به اندازه کافی باریک هستند و ناچ یا بریدگی آن شبیه قطره آب است و همه‌چیز با یک لایه محافظ کورنینگ گوریلا گلس ۳ (Gorilla Glass 3) محافظت شده است. 

Design: Poco M3

پنل پشتی از پلاستیک ساخته شده است و هر چه به سمت فریم می‌رویم، لبه‌ها خمیده می‌شوند. این قاب پلاستیکی بافتی شبیه چرم دارد و باید بگوییم به طراحی کلی Poco M3 خیلی می‌آید؛ فرقی نمی‌کند رنگ مشکی، زرد یا آبی آن را انتخاب کنید. این روکش پلاستیکی و مات باعث شده اصلا سر نباشد و در مقابل جذب اثر انگشت و لکه بسیار مقاوم باشد. یک معامله برد-برد است، نه؟

روی قاب پشتی بخش مستطیلی و بزرگ مشکی و شیشه‌ای را می‌بینید که محل قرار گرفتن دوربین و لوگوی بزرگ Poco است. این قسمت صرفا به خاطر زیبایی بیشتر دستگاه به این شکل طراحی شده است و ظاهری منحصر به فرد و جذاب به گوشی می‌دهد که یک سر و گردن بالاتر از ردمی‌ها و ریلمی‌ها قرار می‌گیرد.

فریم پلاستیکی گوشی محل قرارگیری دکمه‌ها و درگاه‌هاست. روی لبه سمت چپ درگاه سه‌تایی سیم‌کارت‌ها و کارت حافظه جانبی را می‌بینید. روی لبه سمت راست، دکمه‌های کنترل صدا و دکمه پاور را می‌بینید که حسگر اثر انگشت همیشه فعال و سریع زیر آن قرار گرفته است. برای خواندن اثر انگشت، کافی است انگشتتان را روی دکمه فشار دهید و نگه دارید تا حسگر، خطوط انگشتتان را بخواند و این کار باعث می‌شود اشتباهات رایج و دیر باز شدن قفل گوشی به حداقل برسد. طراحی و محل قرارگیری این حسگر به گونه‌ای است که با دست گرفتن گوشی و خیلی راحت قفل باز می‌شود.

Right Side

لبه بالایی گوشی Poco M3 یک بلندگوی استریو را میزبانی می‌کند و در کنار آن می‌توانید جک ۳.۵ میلی‌متری صدا، فرستنده مادون قرمز (IR Blaster) و میکروفون را ببینید. گوشی موبایل پوکو M3 بر خلاف بسیاری از پرچم‌داران بازار، از یک بلندگوی کاملا استریو استفاده کرده و به جای اینکه از بلندگوی مخاطب به جای بلندگوی دوم و جانبی استفاده کند، پرهیز کرده است. در نهایت لبه پایینی میزبان یک بلندگوی استریوی دیگر، میکروفون دهانی و پورت USB-C برای شارژ و انتقال اطلاعات است.

نمایشگر؛ شفاف، روشن، رنگی

گوشی موبایل Poco M3 یک نمایشگر بزرگ ۶.۵۳ اینچی با پنل IPS دارد که ناچ یا بریدگی قطره آب آن محل قرارگیری دوربین سلفی است. وضوح این نمایشگر ۲۳۴۰x۱۰۸۰ پیکسل است و تراکم پیکسلی آن ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ است. این وضوح بالا برای گوشی‌های اقتصادی واقعا عالی است و باعث می‌شود گوشی Poco M3 یک سر و گردن بالاتر از گوشی‌های رقیب و هم‌رده‌اش باشد.

همان‌طور که در ابتدای نقد و بررسی Poco M3 هم گفتیم، نمایشگر با لایه محافظ کورنینگ گوریلا گلس ۳ پوشانده شده است، اما در جعبه این گوشی یک محافظ صفحه هم عرضه می‌شود که بهتر است از آن استفاده کنید. 

صفحه‌نمایش Poco M3

طول عمر باتری

گوشی موبایل Poco M3 یک باتری عظیم ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی دارد. این گوشی از شارژ سریع ۱۸ واتی استفاده می‌کند و انتخاب این سرعت کاملا هوشمندانه بوده است، چون شارژ کردن باتری به این بزرگی با یک شارژ عادی واقعا خسته‌کننده خواهد بود. 

گوشی موبایل Poco M3 همان‌طور که انتظار می‌رفت، شارژدهی فوق‌العاده‌ای دارد و به عدد عالی ۱۵۴ ساعت دوام دست پیدا کرد. در جدول بهترین باتری‌ها از دیدگاه وبسایت GSMArena، این گوشی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. در تمام سناریوها، از جمله پخش ویدیو، تماس، مرورگری وب و بازی، یکی از بهترین گوشی‌های بازار است.

گوشی Poco M3 نه تنها با یک باتری عظیم ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی عرضه شده است، بلکه شارژری که در جعبه این دستگاه قرار گرفته یک شارژر ۲۵ واتی است که متاسفانه این شارژر برای این گوشی بیش از حد خوب است، چرا که سرعت شارژ این گوشی فقط تا ۱۸ وات است.

با استفاده از این شارژر می‌توانید در مدت نیم ساعت، ۲۵ درصد باتری و در مدت یک ساعت، ۴۶ درصد این باتری را شارژ کنید. شارژ کامل این باتری ۲ ساعت و ۵۹ دقیقه طول می‌کشد. این اعداد و ارقام خیلی چشم‌گیر نیستند، اما یادمان نرود این باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی است!

بلندگوها

گوشی موبایل Poco M3 بلندگوهای فوق‌العاده‌ای دارد. بلندگوها در بالا و پایین گوشی قرار دارند و تعادل و کیفیت صدای آن‌ها واقعا خوب است. هم‌چنین در تست بلندی صدا هم این گوشی نتایج خوبی کسب کرده است. 

نرم‌افزار؛ اندروید ۱۰ و MIUI 12

در این قسمت از نقد و بررسی Poco M3 به نرم‌افزار و کارایی این گوشی می‌پردازیم. لانچر این دستگاه بر اساس اندروید ۱۰ است و رابط کاربری جذاب و روانی دارد که همان MIUI 12 است. گزینه‌های جدید برای حفظ حریم شخصی، پنجر‌های شناور و کنترل سنتر انحصاری و جذاب که کار را راحت می‌کند. 

سخت‌افزار و کارایی

گوشی موبایل Poco M3 از نسخه ۲۰۲۰ تراشه اسنپدراگون ۶۶۲ استفاده می‌کند که بر پایه معماری ۱۱ نانومتری ساخته شده است. تراشه اصلی یک پردازنده هشت‌هسته‌ای است که به یک خوشه چهار هسته‌ای Kryo 260 Gold با حداکثر سرعت ۲ گیگاهرتز و یک خوشه چهار هسته‌ای Kryo 260 Silver با حداکثر سرعت ۱.۸ گیگاهرتز تقسیم شده است. هسته‌های طلایی (Gold) بر پایه طراحی Cortex-A53 و هسته‌های نقره‌ای (Silver) بر پایه طراحی Cortex-A53 هستند. پردازنده گرافیکی این گوشی هم Adreno 610 است. 

عملکرد سخت‌افزاری Poco M3

گوشی Poco M3 با پیکربندی ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی UFC 2.0 عرضه شده است. این گوشی با رم ۴ گیگابایت و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی هم عرضه می‌شود و هر دو از کارت حافظه جانبی پشتیبانی می‌کنند.

عملکرد کلی گوشی نسبتا خوب است، البته اگر برنامه‌های سنگین روی این گوشی بریزید یا چند برنامه باز باشد و بخواهید بین برنامه‌ها جابجا شوید، لگ قابل توجهی مشاهده می‌شود و عملکرد فوق‌العاده روانی را نمی‌توانید تجربه کنید.

دوربین و عکس‌برداری

گوشی موبایل Poco M3 روی قاب پشتی یک دوربین سه‌گانه دارد، اما این لنزها در ساده‌ترین حالت ممکن هستند. یک لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی به همراه یک لنز ۲ مگاپیکسلی ماکرو و یک لنز ۲ مگاپیسکلی تشخیص عمق این مجموعه را تشکیل می‌دهند. یک فلش LED یگانه هم در کنار این لنزها به چشم می‌خورد.

گوشی موبایل Poco M3 یک لنز اصلی ۴۸ مگاپیکسلی Quad-Bayer با دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فاز و اندازه سنسور ۰.۸ میکرومتر دارد. حالت شب (Night Mode) هم روی این دوربین فعال است. لنز ماکروی ۲ مگاپیکسلی با دریچه دیافراگم f/2.4  و اندازه ۱.۷۵ میکرومتر موجود است، ولی فوکوس خودکار ندارد. در نهایت، لنز ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق است که برای عکاسی پرتره استفاده می‌شود.

دوربین سلفی یک لنز ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.1 است و فوکوس این لنز هم ثابت است. برنامه پیش‌فرض دوربین با رابط کاربری MIUI کار می‌کند و تغییر حالت‌ها با چپ و راست کردن اتفاق میفتد. 

عکس‌هایی که با وضوح پیش‌فرض ۱۲ مگاپیکسلی ثبت می‌شوند، برای گوشی با این قیمت و رده کاربری عالی هستند، به خصوص وقتی در شرایط آب و هوایی عجیب عکاسی کنید. تصاویر جزئیات کافی را دارند و شفافیت عکس‌ها عالی است و کنتراست تصاویر هم بسیار خوب است. دامنه دینامیکی تصاویر متوسط است، اما کم نیست. فقط در زمستان و زمانی که رنگ‌ها سرد باشند، ممکن است با چالش مواجه شوید. در حالت عادی رنگ‌ها از آنچه که باید گرم‌تر هستند، اما با این حال زنده و جذاب به نمایش در می‌آیند.

عکاسی Poco M3

سیستم کاهش نویز به خوبی کار می‌کند و یکی از دلایلی که جزئیات تصویر بسیار زیاد است، همین است. پردازش تصاویر باعث می‌شود کمی نویز باقی بماند، اما جزئیات بیشتر از نویز تصاویر به چشم می‌آیند.

فناوری هوش مصنوعی (AI) هم برای این دوربین‌ها فعال است و سعی می‌کند صحنه‌ها و پارامترهای مختلف را شناسایی کند. اما متاسفانه تنها کاری که این هوش مصنوعی انجام می‌دهد، بالا بردن کنتراست و زردی رنگ‌هاست. 

لنز تشخیص عمق در پشت گوشی قرار گرفته است و برای عکاسی پرتره مورد استفاده قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد این لنز برای گوشی اقتصادی مثل Poco M3 به خوبی عمل می‌کند و پس‌زمینه را به خوبی و به درستی تار می‌کند و مرز بین سوژه اصلی و پس‌زمینه به خوبی تفکیک می‌شود.

لنز ماکرو اما یکی از بدترین قسمت‌های این دوربین سه‌گانه است. فوکوس ثابت این لنز در فاصله ۴ سانتی‌متری عمل می‌کند و معمولا باید ۶ یا ۷ بار تلاش کنید تا عکس‌های واضحی بگیرید. وقتی نور کافی باشد، تصاویر نسبتا خوب هستند و نویز کم و جزئیات خوبی دارند، اما وقتی نور خوب نباشد، کنتراست تصاویر واقعا خوب نیست. 

در کل دوربین سه‌گانه Poco M3 در نور کافی عکس‌های واقعا خوبی می‌گیرد و از مهارت و کیفیت آن شگفت‌زده شدیم. در نور کم، با اینکه حالت شب یا همان Night Mode برای گوشی در نظر گرفته شده، اما تصاویر کیفیت عالی ندارند و رنگ‌ها کم‌رنگ و کنتراست تصاویر پایین است.

جمع‌بندی

در جمع‌بندی نقد و بررسی Poco M3 باید به این نکته اشاره کنیم که این گوشی یک محصول کاملا اقتصادی است. با این حال، عملکرد و ویژگی‌های فوق‌العاده‌ای دارد که باعث شده این گوشی در سال ۲۰۲۱، یکی از بهترین محصولات موجود باشد. تمام امکانات و ویژگی‌های خوب این گوشی با قیمتی عالی به فروش می‌رسد. با این قیمت (شاید کمی بیشتر) گزینه‌های دیگری هم هست که بخواهید به آن‌ها فکر کنید. دو گوشی «ردمی نوت ۹» و «ردمی ۹» دو گوشی عالی هستند که چیزی از Poco M3 کم ندارند. هم‌چنین ریلمی 7i و ریلمی 7 هم دو گوشی دیگر هستند که امکانات و ویژگی‌های فوق‌العاده‌ای دارند و شاید گزینه‌های بهتری باشند و از ظاهر و کارایی آن‌ها بیشتر لذت ببرید.

نظر شما درباره این گوشی چیست؟