روز به روز پرچم داران جدیدی به موبایلهای موجود در بازار اضافه میشوند. آیفون ۱۱ پرو، سامسونگ گلکسی S20ultra و وان پلاس 8pro از جدیدترین این پرچمداران هستند که البته قیمتهای بالایی نیز دارند و همگی آنها بیش از ۱۰۰۰دلار قیمت دارند.
به همین خاطر رفتن به سراغ گوشیهایی با قیمت پایینتر که در رده گوشیهای مناسب بودجه متوسط قرار میگیرند میتواند به اندازه کافی برای کسانی که نمیخواهند پول زیادی بابت گوشی بدهند جذاب باشد.
با این حال یک سوال مهم وجود دارد: خرید پرچم دار سالهای گذشته که اکنون قدیمی شده بهتر است یا خرید گوشی با قیمت متوسط که به تازگی وارد بازار شده است؟
S8 یا Moto G8 : مقایسه دو محصول
برای پاسخ به این سوال امروز می خواهیم دو گوشی گلکسی S8 سامسونگ و Moto G8 را با هم مقایسه کنیم.
گلکسی S8 سال ۲۰۱۷ به بازار آمد و در زمان خودش یکی از پیشروترین گوشیهای هوشمند بازار بود. پردازندهای قوی همراه با طراحی ضدآب و صفحه نمایش خمیده باعث شده بود امتیاز بالایی در آن زمان از سایتهای فناوری بگیرد.
Moto G8 نیز یکی از برندهای جدید است که به تازگی وارد بازار شده و صفحه نمایش ۶.۴ اینچی با سیستم عامل اندروید ۱۰ دارد.
اگر چه گلکسی S8 دیگر گزینهای به روز در بازار نیست اما در مقایسه با Moto G8 که گوشی جدیدی در بازار است میتواند خودی نشان دهد. پردازنده این گوشی قویتر است و دوربین تکی آن عکسهای جذابی میگیرد.
در ادامه مقایسه این دو گوشی از جهات مختلف را بخوانید.
پردازنده S8 در مقایسه با G8
اگرچه گوشی گلکسی S8 سه ساله شده است اما پردازنده آن عملکردی عالی دارد. هر دو این گوشیها پردازندههای octa-core دارند. S8 دارای پردازنده اسنپ دراگون ۸۳۵ است در حالی که Moto G8اسنپ دراگون ۶۶۵ دارد.
هر دو این گوشیها اما دارای حافظه رم ۴ هستند. در تست بنچمارک این دو گوشی به وضوح گلکسی S8 جلوتر است. چه در تست پردازنده و چه در تست گرافیک این گوشی یک سر و گردن بالاتر قرار میگیرد.
گلکسی S8 هم چنین در اجرای بازیهایی با گرافیک بالاتر عملکرد بهتری دارد. در حالی که در حالت گرافیک معمولی بازی آسفالت ۹، گوشی Moto G8 عملکردی همراه با لگ داراست، با تغییر گرافیک به عالی، به کلی از اجرای این بازی ناتوان است. این در صورتی است که S8 می تواند در حالت گرافیک بالا، بازی را با کمی تاخیر در تصاویر اجرا کند.
هر دو این گوشیها اما بازیهای با گرافیک پایین را به خوبی اجرا میکنند.
در واقع میتوان گفت در مقایسه میان پردازنده های این دو گوشی برای بازیها و عملکردهای سنگین تر، S8
توانایی بیشتری دارد اما برای کارهای روزمره تفاوت چندانی میان آنها نیست.
دوربین
زمانی که گلکسی S8به بازار آمد دوربین ۱۲ مگاپیکسلی آن جزو بهترینهای بازار بود. با این حال در مقایسه با دوربینهای چندگانه امروزی چندان حرفی برای گفتن ندارد.
دوربین Moto G8 چهارگانه و شامل چهار لنز ۱۶ مگاپیکسلی، ۸ مگاپیکسلی اولتراواید، ۸ مگاپیکسلی زوم تله فوتو و دو مگاپیکسلی ماکرو است.
شاید فکر کنید با وجود ۴ دوربین در Moto G8برنده مقایسه دوربینهای این دو گوشی این گوشی باشد اما گلکسی S8 برنده این مقایسه است.
همان طور که در تصویر مشخص است کنتراست تصویر گرفته شده توسط دوربین S8 (عکس پایین) بهتر است و و Moto G8 علی رغم تلاش برای روشن کردن سایه ها نتوانسته تصویر خوبی(تصویر بالا) نمایش دهد.
حتی مقایسه لنز ماکرو G8با تصویر ثبت شده توسط S8 نشان میدهد که سامسونگ توانسته تصویر بهتری ارائه دهد.
در واقع در مقایسه این دو گوشی در عملکرد دوربین با یکدیگر میتوان گفت S8تصاویر بهتری خلق میکند اما Moto G8 گزینههای عکسبرداری بیشتری پیش روی ما میگذارد.
باتری S8 در برابر G8
در مورد عملکرد باتری اما میتوان گفت که G8 با باتری ۵ هزار میلی آمپری خود میتواند جلوی S8با باتری ۳ هزار میلی آمپری بایستد. با این حال صفحه G8 بزرگتر است و همین باعث میشود که مصرف باتری بالایی نیز داشته باشد.
برای مقایسه عمکلرد باتری، با هر دو این گوشیها یک ساعت ویدئو در یوتیوب نگاه کردم. باتری S8از ۱۰۰ درصد به ۸۷ درصد کاهش پیدا کرد و باتری G8 به ۹۴ درصد.
طراحی، صفحه نمایش و دیگر چیزها
به نظر میرسد طراحی S8 باعث شده گوشی زیباتری باشد. طراحی خمیده این گوشی به نسبت بدنه پلاستیکی G8 واقعا زیباتر است. با این حال صفحه نمایش ۶.۴ اینچی G8 می تواند یک مزیت در برابر صفحه نمایش ۵.۸ اینچی سامسونگ باشد. تراکم پیکسلی گوشی سامسونگ ۵۷۰ است که در مقایسه با تراکم ۳۹۹ پیکسل بر اینچ G8 بالاتر محسوب میشود با این حال احتمالا تفاوت آن را چندان متوجه نمیشوید. هر دو گوشیها حافظه ۶۴ گیگابایتی دارند و قابلیت استفاده از کارت حافظه را نیز دارا هستند.
پس از ذکر این جزییات میتوان به صورت کلی نتیجهگیری کرد که اگر عملکرد دوربین برای شما مهم است صرفا نباید به واسطه جدیدتر بودن G8 به سمت آن بروید و در موقع خرید باید پرچم داران از میدان خارج شده را نیز جزو گزینههای خود به حساب آورید.
دیدگاه خود را بنویسید