گوشی موبایل Honor 20 Lite نسخه اقتصادی و ارزانتر Honor 20 است. اگر بودجهتان به خرید گوشیهای پرچمدار نمیرسد و میخواهید دستگاه قابل قبولی بخرید که ارزش پولی که میدهید داشته باشد، قطعا Honor 20 Lite گزینه خوبی خواهد بود. در این مقاله به بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت میپردازیم با ما همراه باشید تا مزایا و ویژگیهای این گوشی اقتصادی و میانرده با ارزش را با هم مرور کنیم.
نقد و بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت ؛ عضو سربهزیر خانواده آنر
طراحی و صفحهنمایش
برای اولین قسمت بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت به سراغ قسمتهایی میرویم که در گوشیهای میانرده و اقتصادی، اولین قربانیهای قیمت پایین هستند. ویژگیهای کلی صفحهنمایش و طراحی آنر ۲۰ لایت به شرح زیر است:
- صفحهنمایش ۶.۲۱ اینچی با پنل LCD
- نسبت تصویر ۱۹.۵:۹
- رزولوشن ۱۰۸۰x۲۳۴۰
- حسگر اثر انگشت روی قاب پشتی
- جک ۳.۵ میلیمتری صدا
- ابعاد ۸x۷۴x۱۵۵ میلیمتر
- وزن ۱۶۴ گرم
یکی از نکات مهم در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت این است که در نگاه اول فکر نمیکنید این گوشی اقتصادی و میانرده است. در واقع طراحی و کیفیت مواد استفاده شده در آن به قدری خوب است که به نظر یک گوشی گرانقیمت و پرچمدار میآید. این گوشی بزرگ است، صفحهنمایش ۶.۲۱ اینچی بدون حاشیه دارد و فقط یک ناچ (بریدگی) کوچک در بالای صفحهنمایش دیده میشود که جایگاه قرارگیری دوربین سلفی است.
بدنه از پلاستیک مقاوم ساخته شده و ظرافت دستگاه، کار کردن با آن را آسان میکند. تنها مورد منفی که در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت باید به آن اشاره کنیم، درگاه MicroUSB است که برای شارژ و انتقال اطلاعات در این گوشی تعبیه شده و با توجه به اینکه گوشی جدید است، انتظار داشتیم مثل اکثر گوشیهای سالهای اخیر از درگاه USB-C استفاده میکرد. خبر خوبی که در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت میتوانیم به شما بدهیم این است که جک ۳.۵ میلیمتری صدا همچنان دیده میشود و این یعنی نیازی به خرید ایربادها و هدفونهای بیسیم نیست و همزمان با شارژ شدن گوشی میتوانید موزیک هم گوش کنید.
با توجه به اینکه گوشی، اقتصادی و میانرده است، در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت انتظار نداریم حسگر اثر انگشت در صفحهنمایش را ببینیم. اما مثل بسیاری از گوشیهای اقتصادی، حسگر اثرانگشت روی قاب پشتی قرار دارد. این حسگر همانطور که عادت کردیم گرد است و سرعت عمل خوبی دارد و مشکلی با آن نخواهید داشت. همچنین فناوری تشخیص چهره هم برای این گوشی در نظر گرفته شده است که دوربین سلفی این مسئولیت را برعهده دارد و عملکرد آن عالی نه، اما قابل قبول است.
با توجه به رده کاربری و قیمت و بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت ، صفحهنمایش آنر ۲۰ لایت پنل LCD دارد و اگرچه پنل OLED در آن دیده نمیشود، رنگها وضوح و شفافیت خوبی دارند و رنگهای سیاه به خوبی دیده میشوند. همچنین اگر از ناچ صفحهنمایش خوشتان نمیآید، میتوانید آن را با استفاده از تنظیمات نرمافزاری حذف کنید.
عملکرد سختافزاری و باتری
- تراشه HiSilicon Kirin 710
- پردازنده هشتهستهای
- ۴ گیگابایت رم
- ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی، پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
- باتری با ظرفیت ۳۴۰۰ میلیآمپرساعت
این قسمت از بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت همان جایی است که گوش آنر ۲۰ لایت با اختلاف بهتر از پسرعموهای خود در خانواده Honor 20 عمل میکند و یک سر و گردن بالاتر از آنها قرار میگیرد. زیر بدنه پلاستیکی دستگاه، قلب تپنده آنر ۲۰ لایت، تراشه هایسیلیکون کایرین ۷۱۰ است که با ۴ گیگابایت رم همراهی میشود و برای یک گوشی اقتصادی و میانرده عالی است. اما مسئله مهم این است که این ترکیب را در گوشی قدیمیتر آنر ۱۰ لایت هم دیده بودیم و اتفاق جدیدی در این گوشی رخ نداده است و از نظر عملکرد تفاوتی با گوشی قدیمی و ارزانتر این خانواده ندارد.
شاید کسانی که به طور تخصصی به بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت نمیپردازند، متوجه قدرت عملکرد آن نشوند. اما ما با این گوشی بازی South Park: Phone Destroyer را تست کردیم و بدون اغراق میگوییم اجرا شدن و کیفیت عملکرد گوشی درست مثل نسخههای پرچمدار بود و تفاوتی احساس نکردیم. گشت و گذار در اینترنت، چک کردن ایمیلها، ارسال و دریافت پیام، اینستاگرامگردی، چت کردن در برنامههای پیامرسان و کارهایی از این قبیل به راحتی و بدون هیچ مشکلی انجام میشوند.
با توجه به باتری ۳۴۰۰ میلیآمپرساعتی و بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت در حالتهای کاربری مختلف، طول عمر باتری واقعا خوب است و از بسیاری از گوشیهای همرده خود بهتر عمل کرده است. این گوشی در بالاترین سطح کاربری حدود ۱۵ ساعت شارژدهی دارد و اگر کاربری عادی با این گوشی داشته باشید، یک روز کامل با شما خواهد بود. اگر بخواهید شارژدهی بیشتری هم از این گوشی بگیرید، حالتهای صرفهجویی انرژی وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
نرمافزار ؛ قدیمی اما قابل اعتماد
- اندروید ۹ (پای)
- رابط کاربری EMUI9
در حال حاضر و بعد از تحریمهای ایالات متحده آمریکا، هوآوی و زیربرند آن یعنی آنر، از رابط کاربری Huawei's EMUI استفاده میکنند و دیگر خبری از رابط کاربری و نسخه گوگلی اندروید نیست. این گوشی جدیدترین رابط کاربری Magic UI 2 که در گوشیهای دیگر استفاده میشود، ندارد. عدهای ممکن است با شنیدن این خبر نگران دانلود و دسترسی به برنامههای ضروری باشند، اما اطمینان میدهیم مشکلی از بابت دانلود کردن برنامههای مهم و رایج نخواهید داشت و البته که امیدواریم در آینده کیفیت و تنوع برنامهها و عملکرد رابط کاربری گوشی بهتر شود.
دوربینها
- دوربین سهگانه: سنسور اصلی ۲۴ مگاپیکسل با گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8؛ لنز فوق عریض ۸ مگاپیکسلی f/2.2 و سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی f/2.4
- دوربین سلفی ۲۳ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0
یکی از مهمترین ویژگیها و مزایایی که در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت باید به آن اشاره کنیم، دوربین سهگانه است که برای یک گوشی میانرده و اقتصادی واقعا خوب است. این گوشی سنسور استاندارد و فوق عریض دارد و سنسور تشخیص عمق هم آنها را همراهی میکند. به همین دلیل میتوانید مطمئن باشید در نور مناسب، عکسهای قابل قبولی بگیرید و از حالتهای مختلف عکاسی که برای رابط کاربری دوربین طراحی شده لذت ببرید و هنر عکاسی خود را به نمایش بگذارید.
در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت و عکاسی آن در نور کم، پردازش تصویر بیشتر است و به همین دلیل جزئیات تصویر به خوبی عکسها در نور زیاد نیست و این مسئله تا حد زیادی برای این گوشی طبیعی است. با این حال، حالت شب (Night Mode) میتواند عکسهای خوبی بگیرد.
برای عکاسی سلفی کافی است گوشی را بچرخانید یا عمودی نگه دارید تا دوربین سلفی ۲۳ مگاپیکسلی تصاویر فوقالعادهای ثبت کند. یکی از نقاط قوت در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت، دوربین سلفی آن است که با وجود حالت زیبایی (Beauty Mode) تصاویر با کیفیت و جذابی ثبت میکند.
جمعبندی؛ میانردهای با ارزش
در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت نکات مختلفی را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که آنر 20 Lite یکی از گوشیهای مقرون به صرفه و خوشساخت کمپانی آنر است. این گوشی بدنه مقاوم و باکیفیتی دارد و با توجه به میانرده و اقتصادی بودن، عملکرد قابل قبول و خوبی دارد. البته این نقد به گوشی وارد شد که از نظر سختافزاری تفاوتی با مدل سال قبل خود یعنی 10 Lite ندارد. اما طراحی جدید و دوربینهای گوشی آن را به گوشی باارزشی تبدیل میکند که لیاقت قیمتش را دارد.
با توجه به هزینهای که میپردازید، خیلی بیشتر گیرتان میآید و دوربینهای گوشی به تنهایی هزینه را توجیه میکنند. باتری قدرتمند ۳۴۰۰ میلیآمپرساعتی یک روز کامل انرژی دستگاه را تأمین میکند و لازم نیست نگران شارژ کردن آن در طول روز باشید. تنها موردی که ممکن است برای خریداران کمی شکبرانگیز باشد، نبود رابط کاربری گوگل است که در بررسی گوشی آنر ۲۰ لایت عنوان کردیم نیازی نیست نگران این مورد باشید، چون کارتان راه میفتد و هر برنامهای بخواهید میتوانید دانلود کنید.
در نهایت باید بگوییم اگر میخواهید گوشی اقتصادی و میانردهای بخرید که چند سال برایتان کار کند و جیبتان هم خالی نشود، گوشی آنر ۲۰ لایت میتواند انتخاب هوشمندانهای باشد.
دیدگاه خود را بنویسید