در حال حاضر دو گوشی میانرده و اقتصادی که بازار گوشیهای موبایل را در ایران و البته کشورهای دیگر تحت سلطه خود گرفتند، آنر ۹ ایکس (Honor 9X) و سامسونگ گلکسی آ ۵۱ (Samsung Galaxy A51) هستند. گوشی موبایل آنر 9X با توجه به قیمتی که دارد گوشی بسیار خوبی است. اگرچه با توجه به هزینهای که میکنید نباید انتظار عملکرد فوقالعاده، دوربینهای بینقص و صفحهنمایش منحصربهفرد داشته باشید، اما این گوشی برای کاربری روزانه عالی است و میتوانید همهجوره روی آن حساب کنید. سامسونگ A51 راهی مقرون به صرفه است برای اینکه یکی از گوشیهای زیبای گلکسی را داشته باشید، اما جیبتان خالی نشود. شاید از خودتان بپرسید «بین گلکسی A51 و آنر 9X کدوم بهتره؟». مقاله مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 را بخوانید تا درست تصمیم بگیرید.
نکاتی درباره مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 که باید بدانید
Samsung Galaxy A51 | Honor 9X |
مزایا و معایب | مزایا و معایب |
صفحهنمایش بزرگ Super AMOLED | دوربین سلفی Pop-up |
جک ۳.۵ میلیمتری هدفون | جک ۳.۵ میلیمتری هدفون |
گلکسی بودن اما بدون قیمت S20 | طول عمر بالای باتری |
عملکرد ضعیفتر و کندتر در مقایسه با گوشیهای همرده | بدنه بزرگ |
اسکنر ضعیف اثر انگشت | دوربینهای با کیفیت معمولی |
ماژول دوربین برجسته و غیرعادی | سرعت شارژ شدن پایین |
گوشی Honor 9x یک گوشی با پشتیبانی از شبکه 4G و دو سیمکارته است. صفحهنمایش ۶.۵ اینچی دارد، حافظه داخلی آن ۶۴ تا ۱۲۸ گیگابایت است که با رم ۴ و ۶ گیگابایت همراهی میشود. دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسل و دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسل است! سیستمعامل Honor 9X نسخه ۹ (پای) است و باتری لیتیومی پلیمری آن ۴۰۰۰ میلیآمپر ظرفیت دارد.
گوشی سامسونگ گلکسی A51 هم یک گوشی 4G و دو سیمکارته است. صفحهنمایش آن ۶.۵۹ اینچ است. حافظه داخلی ۶۴ تا ۱۲۸ گیگابایت با رم ۴ و ۶ دارد. دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسل و دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسل است. اندرویدی که روی این دستگاه میبینید نسخه ۱۰ است. همچنین باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی دارد.
با نگاهی به دو پاراگراف بالا میتوان دید شباهتهای زیادی بین دو دستگاه وجود دارد. اما نکات دیگری هم وجود دارند که در مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 مهم است و در نهایت برتری یک گوشی را نسبت به دیگری محرز میکند.
سرعت روشن شدن دستگاه؛ برنده آنر 9X
مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 را با اولین مرحله حیات دو گوشی یعنی سرعت روشن شدن دستگاهها شروع میکنیم. وقتی همزمان دو گوشی را روشن میکنیم، آنر 9X بعد از ۲۱ ثانیه و A51 بعد از ۲۷ ثانیه آماده به کار هستند که نشان میدهد سرعت بوتآپ ۹ ایکس به مراتب بیشتر از گلکسی A51 است. این مسئله با قدرت سختافزاری بالاتر آنر 9X نسبت مستقیم دارد. تراشهای که در آنر 9X استفاده شده HiSilicon Kirin 810 و تراشه سامسونگ A51، تراشه Samsung Exynos 9611 است. در مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 باید به این نکته اشاره کنیم که هر دو پردازنده هشتهستهای هستند، اما از آنجایی که تراشه آنر 9X بر پایه معماری ۷ نانومتری بنا شده و تراشه سامسونگ ۱۰ نانومتری است، طبیعی است که سرعت و عملکرد آنر 9X بالاتر باشد. این سرعت عملکرد در تمام قسمتها برتری 9X را به همراه دارد، باز کردن برنامهها، خروج از آنها، اجرای بازیها و باز شدن اپلیکیشن دوربین در گوشی 9X سریعتر است.
طراحی و ساخت؛ برنده ندارد
در قسمت بعدی مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 به طراحی و ساخت و مشخصات بدنه و کیفیت ساخت میپردازیم. بدنه آنر 9X شیشه و آلومینیوم است، قاب رویی و پشتی دستگاه شیشهای و فریمها آلومینیومی است. در طرف دیگر سامسونگ A51 است که از شیشه و پلاستیک ساخته شده است. قاب رویی و پشتی شیشه و فریم دستگاه پلاستیک است. استفاده از آلومینیوم در آنر 9X باعث شده وزن آن از گلکسی A51 بالاتر (۱۹۶.۸ در مقابل ۱۷۲) باشد اما در عوض کیفیت ساخت و دوام آنر بیشتر است. اگر یک گوشی سبک میخواهید، سامسونگ A51 و اگر یک گوشی با متریال بهتر میخواهید، آنر 9X را انتخاب کنید.
صفحهنمایش؛ برنده سامسونگ A51
همانطور که در ابتدای مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 گفتیم، صفحهنمایش آنر ۶.۵ اینچ با پنل LTPS IPS است که رزولوشنی معادل ۱۰۸۰x۲۳۴۰ پیکسل دارد، نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ و تراکم پیکسلی ۳۹۱ پیکسل در هر اینچ را ارائه میدهد. در مقابل سامسونگ A51 است که نمایشگر ۶.۵ اینچ با پنل Super AMOLED و رزولوشن ۱۰۸۰x۲۳۴۰ پیکسل دارد، نسبت تصویر آن ۱۰:۹ است و تراکم پیکسلی ۴۰۵ پیکسل در هر اینچ را ارائه میدهد. یکی از برتریهای سامسونگ A51 این است که برای نمایشگر از لایه محافظ کورنینگ گوریلا گلس استفاده کرده است که در برابر خط و خش مقاوم است و آنر 9X این قابلیت را ندارد. سامسونگ A51 از فناوری Always On Display بهرهمند است و آنر 9X چنین قابلیتی ندارد. برنده این قسمت بدون شک سامسونگ A51 است.
سختافزار و عملکرد
در مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 به قسمت مهمی میرسیم که میتواند عامل تعیینکننده در انتخاب یکی از این دو گوشی باشد. قلب تپنده آنر ۹ ایکس پردازندهای هشتهستهای (HiSilicon Kirin 810) است که دو هسته با سرعت ۲.۲۷ و شش هسته با سرعت ۱.۸۸ گیگاهرتز دارد. این گوشی با دو حافظه ۶۴ (رم ۴ گیگابایت) و ۱۲۸ گیگابایت (رم ۶ گیگابایت) عرضه میشود. میتوانید حافظه داخلی را تا ۵۱۲ گیگابایت هم افزایش دهید.
در سمت دیگر مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 ، با پردازنده Exynos 9611 هشتهستهای سامسونگ طرف هستیم که چهار هسته با سرعت ۲.۳ و چهار هسته با سرعت ۱.۷ گیگاهرتز دارد. این گوشی هم در دو ظرفیت ۶۴ (رم ۴ گیگابایت) و ۱۲۸ (رم ۶ گیگابایت) عرضه شده است و حافظه داخلی این گوشی را هم میتوان تا ۵۱۲ گیگابایت ارتقا داد.
تا اینجا تفاوتها نسبتا جزئی بودند، اما چیزی که آنر 9X را در مقایسه با سامسونگ A51 یک سر و گردن بالاتر میبرد، فناوری ۷ نانومتری است و همین مسئله باعث شده سرعت و قدرت پردازش آنر 9X بالاتر باشد. همچنین پهنای باند گوشی 9X آنر ۳۱.۷۸ گیگابایت در ثانیه است و سامسونگ با ۱۱.۹۲ گیگابایت در ثانیه، اختلاف فاحشی دارد و بازنده این قسمت است.
دوربین؛ برنده آنر 9X
در قسمت بعدی مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 به عملکرد و کیفیت دوربینها میرسیم که عامل تعیینکننده مهم بعدی است. گوشی آنر 9X در قاب پشتی یک لنز ۴۸ مگاپیکسلی واید، لنز ۸ مگاپیکسلی اولترا واید و لنز ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق است. دوربین سلفی هم یک دوربین پاپآپ جذاب با سنسور ۱۶ مگاپیکسل است که نوآوری درجه یکی به حساب میآید که سامسونگ A51 از آن بیبهره است.
در مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 به دوربین سامسونگ میپردازیم که یک دوربین چهارگانه دارد. دوربین شامل لنز ۴۸ مگاپیکسلی واید، لنز ۱۲ مگاپیکسلی اولترا واید، لنز ۵ مگاپیکسلی تلهفوتو و لنز ۵ مگاپیکسلی واید است. دوربین سلفی هم ۳۲ مگاپیکسل واید است، اما مثل آنر پاپآپ نیست.
آنر ۹ ایکس تثبیتکننده تصویر اپتیکال دارد، اما سامسونگ A51 نه! آنر ۹ ایکس سنسور CMOS دارد، اما سامسونگ A51 نه!
سایر تفاوتها در مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51
علاوه بر موارد مهم و حیاتی در مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 ، امتیاز کلی کاربران به آنر ۹ ایکس بیشتر (۹ در مقابل ۸) است، حذفکننده صداهای مزاحم از طریق میکروفون اختصاصی دارد، حسگر اثر انگشت آن در مقایسه با سامسونگ گلکسی A51 بسیار سریعتر و بهتر عمل میکند و مهمتر از همه، در مقابل امکاناتی که دارد، در مقایسه با سامسونگ A51 از قیمت کمتری برخوردار است و میتواند انتخاب بهتری باشد. در نهایت این نکته را هم اضافه میکنیم که اگرچه سامسونگ A51 از شارژ سریع ۱۵ واتی بهره برده است، اما طول عمر باتری در آنر ۹ ایکس بیشتر از سامسونگ A51 است.
جمعبندی ؛ کدام گوشی را بخرید
در مقاله مقایسه آنر 9X و سامسونگ A51 تمام موارد را بررسی کردیم. اگر میخواهید گوشی با عملکرد سریعتر و طول عمر باتری بیشتر، فناوری جدیدتر تراشه، دوربین پاپآپ و نوآورانه داشته باشید، آنر 9X و اگر گوشی با صفحهنمایش بهتر و دوربینهای بیشتر میخواهید، سامسونگ A51 را انتخاب کنید. با توجه به اینکه همه به دنبال گوشی هوشمندی هستند که بالاترین امکانات و کیفیت را با قیمتی مناسب ارائه کند، آنر ۹ ایکس انتخاب قطعی عده زیادی از کاربران خواهد بود. چرا که با توجه به ویژگیها و امکانات نسبتا مشابه، تفاوت فاحشی بین قیمت این دو گوشی وجود دارد و آنر ۹ ایکس با قیمت کمتر از ۶ میلیون تومان و سامسونگ A51 با قیمت بالای هفت میلیون تومان به فروش میرسد. عاقلانه انتخاب کنید! :)
نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاه خود را بنویسید