وقتی برند آنر به عنوان زیربرندی از هوآوی معرفی شد، کسی فکرش را هم نمی‌کرد این برند روزی بتواند محصولاتی پرطرفدار و باکیفیت بسازد و با تولید‌کننده‌های مطرحی مثل سامسونگ، شیائومی و حتی خود هوآوی رقابت کند. گوشی‌های آنر در بسیاری موارد از همتایان خود بهتر و برتر بوده‌اند و همچنان در مسیر ترقی قرار دارند و برای بهتر شدن تلاش می‌کنند. هدف آنر تولید گوشی‌هایی با امکانات بالا و قیمت مناسب است. در سوی دیگر شرکت بزرگ و مطرح سامسونگ را داریم که چندین سال است گوشی‌های میان‌رده و خوش‌قیمتی به بازار عرضه می‌کند تا بازار هدف وسیع‌تری داشته باشد و تا به امروز خوب عمل کرده است و تقریبا هیچ شرکتی نمی‌تواند از نظر تنوع محصولات با سامسونگ رقابت کند. امروز در موبایلتو مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 را می‌خوانید که دو گوشی میان‌رده و خوش‌قیمت این دو کمپانی هستند. با ما همراه باشید!

طراحی و ساخت

در مقایسه گوشی‌ها، اولین چیزی که پیش از هر مورد دیگری مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، طراحی و کیفیت ساخت است. 

یکی از رموز موفقیت شرکت آنر در سال‌های اخیر این بوده که درک کرده ظاهر و طراحی گوشی برای کاربران بسیار مهم است و تاثیر زیادی روی نظر مردم دارد. به همین دلیل تا جایی که توانسته به کیفیت ساخت و طراحی گوشی اهمیت داده و به جرات می‌توان گفت موفق بوده است. 

آنر 8A بدنه‌ای پلاستیکی دارد که کیفیت قابل قبولی دارد و با استفاده از المان‌های ساده اما مهم، تفاوت‌های بزرگی در گوشی‌ها ایجاد می‌کند. قاب پشتی این گوشی الگویی جالب و جذاب دارد، کنتراستی که در اولین نگاه، همه را شیفته خودش می‌کند. 

در طرف دیگر سامسونگ گلکسی A10 است که متاسفانه مثل تمام گوشی‌های دیگر سری A از طراحی تکراری و یکسان برای این گوشی استفاده شده است. بدنه سامسونگ هم مثل اکثر مدل‌های میان‌رده دیگرش، پلاستیکی است و با یک بررسی ساده می‌توان فهمید کیفیت و دقت طراحی آن به پای آنر 8A نمی‌رسد. با این حال متریال پایه هر دو گوشی یکسان است، ولی می‌توان گفت آنر بهتر از سامسونگ عمل کرده است و با گوشی مقاوم‌تر و باکیفیت‌تری سر و کار خواهیم داشت.

طراحی و ساخت

در طرف دیگر سامسونگ گلکسی A10 است که متاسفانه مثل تمام گوشی‌های دیگر سری A از طراحی تکراری و یکسان برای این گوشی استفاده شده است. بدنه سامسونگ هم مثل اکثر مدل‌های میان‌رده دیگرش، پلاستیکی است و با یک بررسی ساده می‌توان فهمید کیفیت و دقت طراحی آن به پای آنر 8A نمی‌رسد. با این حال متریال پایه هر دو گوشی یکسان است، ولی می‌توان گفت آنر بهتر از سامسونگ عمل کرده است و با گوشی مقاوم‌تر و باکیفیت‌تری سر و کار خواهیم داشت.

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها در مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 حسگر اثر انگشت است. گوشی سامسونگ A10 فاقد سنسور اثر انگشت است و به این ترتیب جزو یکی از ساده‌ترین گوشی‌های حال حاضر به حساب می‌آید. اما آنر 8A روی قاب پشتی یک حسگر اثر انگشت دارد که عملکرد عادی و خوبی دارد و یکی از مزایای آنر نسبت به سامسونگ است. 

صفحه‌نمایش

در مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 به قسمت نمایشگر می‌رسیم و خبرهای خوبی برایتان داریم. این دو گوشی از نظر نمایشگر تفاوت چندانی با هم ندارند. هر دو گوشی از پنل LCD با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ بهره برده‌اند و نوع لمس هر دو، خازنی است. از نظر ابعاد، سامسونگ A10 نمایشگری با ابعاد ۶.۲ اینچ دارد که نسبت نمایشگر به بدنه ۸۱.۶ درصد است. در طرف مقابل، نمایشگر آنر ۶.۰۹ اینچ است و نسبت نمایشگر به بدنه ۷۹.۲ است. پس با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید نمایشگر سامسونگ بزرگ‌تر است و حاشیه‌های باریک‌تری دارد. این گزینه باعث شده نمای جلویی سامسونگ بیشتر شبیه گوشی‌های بالارده و لوکس بازار باشد. 

رزولوشن آنر 8A معادل ۱۵۶۰x۷۲۰ و رزولوشن سامسونگ ۱۵۲۰x۷۲۰ است و همانطور که مشخص است، تفاوت زیادی بین این دو گوشی دیده نمی‌شود. پس اگر نمایشگر بزرگ‌تر و حاشیه‌های باریک‌تر را بیشتر می‌پسندید، سامسونگ گلکسی A10 انتخاب بهتری است. 

پردازنده، رم و حافظه داخلی

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های هر گوشی سخت‌افزار داخلی و قدرت عملکرد آن است. در این قسمت از مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 ، به پردازنده، رم و حافظه داخلی دو گوشی می‌پردازیم که در همین قسمت می‌توانید تصمیم بگیرید کدام گوشی ارزش خرید بالاتری دارد.

قلب تپنده آنر 8A تراشه ۱۲ نانومتری MediaTek MT6765 Helio P35 است که یک پردازنده هشت‌هسته‌ای به حساب می‌آید. از این هشت هسته، چهار هسته از نوع Cortex-A53 با حداکثر فرکانس کاری ۲.۳ گیگاهرتز و چهار هسته از نوع Cortex-A53 با حداکثر فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز هستند. این گوشی برای انجام کارهای روزمره و بازی‌های سبک و بازی‌هایی مثل پابجی با تنظیمات پایه کاملا مناسب است و اجرای برنامه‌ها راحت و روان است.

سخت‌افزار

تراشه Exynos 7884 Octa، مسئولیت پردازش محاسبات در سامسونگ گلکسی A10 را بر عهده دارد و این پردازنده هم هشت‌هسته‌ای است. سامسونگ در این پردازنده از هشت هسته با حداکثر فرکانس کاری ۱.۶ گیگاهرتز استفاده کرده است. با وجود این سخت‌افزار کارهای روزمره نسبتا خوب و روان انجام می‌شوند، اما قدرت محاسباتی و پردازشی آنر 8A بالاتر است و برای کارهای سنگین‌تر، راحت‌تر می‌توانید روی آن حساب کنید.

سامسونگ گلکسی A10 فقط با یک کانفیگ سخت‌افزاری عرضه شده که اعداد و ارقام آن چنگی به دل نمی‌زند. در حالی که ضعیف‌ترین گوشی‌ها هم امروز با رم بالای ۳ گیگابایت عرضه می‌شوند، سامسونگ A10 با رم ۲ گیگابایت و حافظه داخلی ۳۲ گیگابایت به بازار عرضه شده است. این اعداد نشان می‌دهند برای کار کردن با این گوشی فقط یک یا دو برنامه را باید به طور همزمان باز کنید، در غیر این صورت با لگ زدن، کندی و هنگ کردن مواجه خواهید شد. 

در مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 ، به رم و حافظه داخلی آنر می‌رسیم. در این قسمت باید بگوییم آنر عاقلانه‌تر عمل کرده است و از دو کانفیگ رونمایی کرده است که هر کس با توجه به نوع کاربری و حجم کاری که دارد، می‌تواند نسخه‌ای را انتخاب کند. این گوشی با دو رم ۲ و ۳ و دو حافظه ۳۲ و ۶۴ گیگابایت عرضه شده است. 

دوربین

در مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 به قسمت دوربین می‌رسیم. در این قسمت هم می‌توانیم بگوییم هر دو گوشی تقریبا یکسان عمل کردند و تفاوت فاحشی بین آن‌ها وجود ندارد. هر دو گوشی یک دوربین دارند و سنسور هر دو دوربین ۱۳ مگاپیکسل است. تفاوت جزئی در دوربین این دو گوشی، مربوط به فوکوس خودکار تشخیص فاز است که آنر 8A را یک پله بالاتر از سامسونگ قرار می‌دهد. قابلیت فیلم‌برداری هر دو گوشی 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه است و هر دو گوشی در نور طبیعی و مناسب، عکس‌های قابل قبولی می‌گیرند. البته این نکته را هم فراموش نکنید که انتظارتان از دوربین باید به اندازه پولی باشد که پرداخت می‌کنید.

در قسمت دوربین سلفی، آنر 8A بهتر عمل کرده است و به جای یک سنسور ۵ مگاپیکسلی که این روزها جزو ساده‌ترین سنسورهاست، از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی استفاده کرده که تصاویر نسبتا خوبی می‌گیرد. 

باتری

در آخرین قسمت مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 به باتری دو دستگاه می‌رسیم. سامسونگ با طراحی کلاسیک و سنتی، از یک باتری لیتیوم یونی قابل تعویض ۳۴۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده کرده که تا یک روز و نیم شارژدهی دستگاه را تامین می‌کند. در مقابل، آنر 8A یک باتری غیر قابل تعویض لیتیومی پلیمری با ظرفیت ۳۰۲۰ میلی‌آمپرساعتی است. با توجه به مواردی که گفتیم، فناوری و نوع باتری آنر جدیدتر است و سرعت شارژ آن هم بیشتر است. از طرفی غیر قابل تعویض بودن آن ممکن است بعدها باعث شود هزینه سنگینی برای تعویض باتری متحمل شوید. ظرفیت باتری گلکسی A10 بالاتر است، فناوری آن قدیمی‌تر است و دیرتر شارژ می‌شود.

جمع‌بندی

مقایسه آنر 8A و گلکسی A10 به پایان رسید. اگر به دنبال گوشی با کیفیت ساخت بالاتر، طراحی جذاب‌تر و فناوری‌های جدیدتر مثل حسگر اثر انگشت هستید، آنر 8A را انتخاب کنید. اگر گوشی با رم و ظرفیتی می‌خواهید که کارهای روزمره‌تان را به خوبی انجام دهد، آنر 8A ارزش خرید بالاتری دارد. اما اگر گوشی با نمایشگر بزرگ‌تر و باتری با ظرفیت بالاتر می‌خواهید، نگاهی هم به سامسونگ A10 بیندازید.