سامسونگ گلکسی S21 پلاس تقریبا به بزرگی S21 اولتراست، اما به اندازه آن دوربینمحور نیست. این گوشی تا حد زیادی با نسخه گلکسی S21 استاندارد یکسان است، اما نمایشگر بزرگتر، باتری قویتر و طراحی جذابتری دارد. بله، امروز قرار است به نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس بپردازیم. با موبایلتو همراه باشید تا فرزند وسط خانواده جدید S21 را بهتر بشناسید.
معرفی و نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس
معنای لغوی «پلاس» یعنی «اضافهتر»، «بیشتر از آن (هر چیزی)» و درباره گلکسی S21 پلاس یعنی نمایشگر بزرگتر در مقایسه با نسخه استاندارد، باتری قویتر و طراحی بهتر! سامسونگ گلکسی S21 پلاس در مقایسه با نسخه اولترا کوچکتر و ضعیفتر، اما در مقایسه با نسخه استاندارد، بزرگتر و بهتر است!
مزایا
- رنگبندی زیبا
- طراحی جذاب
- گواهینامه IP68
- نمایشگر روشن AMOLED با نرخ تازهسازی تطبیقی (Adaptive)
- طول عمر بالای باتری
- دوربینهای سهگانه کارآمد (با اینکه دقیقا شبیه نسل قبل است)
- عملکرد بهبود یافته دوربین سلفی
معایب
- عدم وجود شارژر در جعبه دستگاه
- نمایشگر مسطح و حاشیههای باریک بدون حس پرمیوم و بالارده بودن
- تراشههای ۲۰۲۱ نسبت به نسل قبل و از نظر قدرت تفاوت چندانی ندارد
- عدم وجود پیشرفت چشمگیر در دوربینها در مقایسه با نسل قبل
- عدم وجود فوکوس خودکار در لنز فوق عریض
طراحی و ساخت؛ شیشه به جای پلاستیک
اگر گلکسی S21 را دیده باشید، یا نقد و بررسی آن را در موبایلتو خوانده باشید، شاید در نگاه اول متوجه نشوید تفاوت گلکسی S21 پلاس چیست! این گوشی هم رنگ Phantom Violet را دارد و دقیقا مشابه نسخه استاندارد است و البته از نظر ابعاد متفاوت است و متریال به کار رفته هم بهتر است.
طراحی سامسونگ برای سال ۲۰۲۱ تفاوت در طراحی کلی دوربین است که به نظر میرسد قرار است سالها ادامه پیدا کند. این طراحی همانطور که پیشتر هم گفتیم، از سمت چپ شروع میشود و به لبه میرسد و در فریم گوشی ناپدید میشود. تفاوت رنگ ماژول و دوربین و قاب پشتی باعث میشود دوربینها بیشتر دیده شوند.
قاب پشتی گلکسی S21 پلاس مثل گلکسی S21 اولترا از شیشه ساخته شده است و روی آن روکش محافظ Gorilla Glass را میبینید که یک لایه ماتکننده است. تفاوت عمده نسخه پلاس با نسخه استاندارد همین است و استفاده از پلاستیک برای نسخه استاندارد تا حد زیادی ناامیدکننده است. البته عده زیادی هم هستند که از پلاستیک دفاع میکنند، چرا که اعتقاد دارند گوشی سبکتر میشود، امنیت آن بیشتر میشود و باعث میشود گوشی قیمت مناسبتری داشته باشد.
وزن گلکسی S21 پلاس در مقایسه با نسخه استاندارد بیشتر است و کاملا هم طبیعی است، چرا که باتری بزرگتری دارد، بدنه آن شیشهای است و با این حال کلا ۲۰۰ گرم وزن و البته قیمت بالاتری هم دارد. همین الان عدهای میگویند پس بهتر است گوشی سبکتر با قیمت ارزانتری داشت، نه؟
استفاده از شیشه با اینکه ظاهر جذابتر و لوکستری به گوشی میدهد، اما نکاتی هم هست که باید به آنها توجه کنید. در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس باید بگوییم این گوشی در مقایسه با نسخه استاندارد، زیباتر و شیکتر از نسخه استاندارد به نظر میرسد. اما به همان اندازه لغزندهتر است و باید بیشتر مراقب آن باشید. قابهای محافظ به طور کامل خیالتان را راحت خواهند کرد، اما بدون قاب؟! باید خیلی مواظب آن باشید تا از دستتان لیز نخورد و نیفتد.
روی قاب جلویی و روی نمایشگر اوضاع بهتر است و روکش Gorilla Glass با عنوان Victus تمام نمایشگر را پوشانده است. تست ضربه و افتادن نشان داده است این گوشی بسیار مقاوم است و شاید بد نباشد بدانید گلکسی S21 پلاس یکی از بهترین روکشهای کورنینگ گوریلا گلس تا امروز را دارد.
درباره طراحی نمایشگرهای گوشیهای هوشمند نکتهای وجود دارد که باید درباره آن صحبت کنیم: نمایشگر خمیده. نمایشگرهای خمیده تا امروز باعث شده گزارشها و در واقع شکایاتی منتشر شوند که خبر از عملکرد نهچندان دقیق لمس و پاسخ نمایشگر دارند. اما این مسئله درباره گلکسی S21 پلاس صدق نمیکند، چرا که نمایشگر این گوشی کاملا مسطح است. البته نمایشگرهای خمیده هم در سالهای اخیر با گوشیهای بالارده هممعنی شده است، اما گلکسی S21 پلاس عادیتر و معمولیتر از گوشیهای بالارده است.
نکتهای که در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس باید درباره آن صحبت کنیم، نمایشگر Infinity-O و حسگر اثر انگشت بزرگتر است که البته خیلی قابل تشخیص نیست. در حال حاضر یک اسکنر مربعی ۸ میلیمتری به جای مستطیل ۹x۴ میلیمتری در این گوشی وجود دارد که در واقع نسل دوم حسگرهای اثر انگشت زیر نمایشگر است که سریعتر و قابل اعتمادتر شده است.
این گوشی درگاه کارت حافظه جانبی وجود ندارد و فقط سینی سیمکارت وجود دارد که میتوانید دو سیمکارت نانو در آن قرار دهید.
صفحهنمایش؛ همان اندازه، اما با وضوح و نرخ تازهسازی پایینتر
در این قسمت از نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس به نمایشگر میپردازیم. این گوشی ابعاد نمایشگر نسل قبل را حفظ کرده است و همان نمایشگر ۶.۷ اینچی را دارد. امسال سامسونگ در دو گوشی غیر اولترا پسرفت داشته و وضوح نمایشگر را کاهش داده است. این گوشی پنلی با نسبت تصویر ۲۰:۹ دارد و از وضوح ۱۰۸۰x۲۴۰۰ پیکسل بهره میبرد و در نتیجه تراکم پیکسلی آن ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ است.
یکی از مواردی که در این گوشی ارتقا پیدا کرده و در واقع پیشرفت چشمگیری به حساب میآید، نرخ تازهسازی تطبیقی (Adaptive) است که با نسخه سال قبل تفاوت دارد. این قابلیت باعث میشود نرخ تازهسازی نمایشگر با توجه به محتوا و کاری که با گوشی میکنید، تغییر کند. این نمایشگر پنل Dynamic AMOLED 2X دارد و 2X نشاندهنده نرخ تازهسازی بالاست. این نمایشگر از HDR10+ هم پشتیبانی میکند و حداکثر روشنایی آن ۱۳۰۰ نیت است که پایینتر از ۱۵۰۰ نیت روشنایی نسخه اولتراست که سامسونگ قول داده بود برای تمام اعضای این خانواده از یک آستانه روشنایی استفاده کند.
طول عمر باتری
در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس باید درباره طول عمر باتری هم صحبت کنیم. باتری نسخه پلاس در سال ۲۰۲۱ نسبت به نسخه پلاس سال قبل کمی بزرگتر شده و به جای باتری ۴۵۰۰ میلیآمپرساعتی، از یک باتری ۴۸۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده کرده است که به باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی نسخه اولترا نزدیک است و از باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی برادر کوچکترش بسیار بیشتر است.
اگرچه بین نسخه پلاس و نسخه اولترا تفاوتهای زیادی وجود دارد (وضوح نمایشگر، تکنولوژی و نرخ تازهسازی)، دوام باتری گلکسی S21 پلاس مثل نسخه اولتراست و تا ۱۱۴ ساعت کاربری را در اختیار کاربر قرار میدهد. نتیجه دوام باتری در قسمتهای مختلف را میتوانید در تصویر زیر ببینید.
در این قسمت از نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس و در قسمت سرعت شارژ باتری، باید بگوییم سامسونگ هم به تقلید از اپل شارژر را از اقلام همراه گوشیهای جدیدش حذف کرده است و بنابراین لازم است آن را به صورت جداگانه تهیه کنید. کابل USB-C که با این گوشی عرضه میشود با آداپتور USB PowerDelivery سازگار است و از فناوری شارژ سریع QuickCharge 4 هم پشتیبانی میکند. اگر شارژرهای قدیمی سامسونگ را دارید، بهتر است از یک کابل USB-A به USB-C استفاده کنید.
ما سرعت شارژ این گوشی را اندازهگیری کردیم. باتری ۴۸۰۰ میلیآمپرساعتی این گوشی در مدت ۳۰ دقیقه تا ۵۵ درصد و در مدت یک ساعت و یازده دقیقه به طور کامل (از صفر تا صد) شارژ میشود.
نرمافزار و کارایی؛ اندروید ۱۱، رابط کاربری OneUI 3.1
سامسونگ گلکسی S21 پلاس با اندروید ۱۱ و جدیدترین بهروزرسانیهای رابط کاربری یعنی OneUI 3.1 عرضه میشود. همچنین سامسونگ قول داده است این خانواده سه بهروزرسانی اصلی و بزرگ اندروید را دریافت کنند. به این معنی که این گوشیها میتوانند اندروید ۱۴ در سال ۲۰۲۳ را هم دریافت کنند.
سختافزار و عملکرد
همانطور که در مقالههای قبل نقد و بررسی خط تولید این گوشیها گفتیم، در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس تکرار میکنیم که این گوشی با توجه به محل عرضه، با دو تراشه متفاوت عرضه میشود. آمریکای شمالی و چین پردازنده اسنپدراگون ۸۸۸ و دیگر کشورهای جهان پردازنده اگزینوس ۲۱۰۰ را دریافت میکنند.
پردازندهها هر دو، تراشهای با چیدمان سهخوشهای دارند و از هستههای یکسان استفاده میکنند. هستههای اصلی ARM Cortex-X1 هستند و طراحی آن مثل Cortex-A78 است. بعد از آن، سه هسته Cortex-A78 هستند که پیکربندی عادی و نرمالی است و در کنار آنها چهار هسته Cortex-A55 وجود دارد که بیشتر برای تسکهای ساده و سبک روزمره استفاده میشود. با یک حساب سرانگشتی متوجه میشوید این پردازنده هشتهستهای است.
در قسمت پردازنده گرافیکی اسنپدراگون با Adreno 660 عرضه میشود و کوآلکام اعلام کرده این پردازنده ۳۵ درصد سریعتر و ۲۰ درصد کممصرفتر از Adreno 650 است که سال پیش در خانواده S20 استفاده شده بود.
تراشه اگزینوس ۲۱۰۰ با پردازنده گرافیکی Mali-G78 و ۱۴ هسته عرضه شده که در مقایسه با نسل قبل ۴۶ درصد بهبود داشته است.
حافظه رم از نوع LPDDR5 است و در هر دو گوشی سامسونگ گلکسی S21 و S21 پلاس یک مقدار و ۸ گیگابایت است. اگر میزان رم بالاتری لازم دارید، بهتر است نسخه گلکسی S21 اولترا را بخرید. حافظه داخلی این گوشی از نوع UFC 3.1 است و دو انتخاب خواهید داشت؛ ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت.
از نظر عملکرد و قدرت پردازنده در AnTuTu، همانطور که انتظار میرفت، نسخه پلاس از نسخه استاندارد بهتر و ولی در مقایسه با نسخه اولترا ضعیفتر عمل میکند. البته این مسئله کاملا مشخص بود و بدون تست هم میشد همین نتیجهگیری را کرد. با توجه به قدرت پردازنده، انجام کارهای سبک و روزمره و همچنین کارهای سنگین و بازیهای روز دنیا بدون مشکل اجرا میشوند و در زندگی عادی و روزمره هیچ مشکلی با این گوشی نخواهید داشت.
دوربینها؛ همان سهگانه قبلی
در این قسمت از نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس به دوربین میرسیم. در این گوشی یک ماژول عمودی و متفاوت برای دوربینهای پشتی در نظر گرفته شده است که در مقایسه با نسل قبل کاملا متفاوت است و طراحی جدیدش باعث شد این گوشی کاملا متفاوت از نسل قبل باشد. این گوشی یک دوربین سهگانه دارد و این دوربینها درست مثل نسخه سال قبل هستند و فقط لنز ToF را ندارند.
دوربین اصلی سنسوری با ابعاد 1/1.76 اینچ دارد و اندازه پیسکلهای آن ۱.۸ میکرومتر است و ۱۲ میلیون از آنها وجود دارد و یعنی لنزش ۱۲ مگاپیکسلی است. لنز فوق عریض فوکوس ثابت دارد و فقط گلکسی S21 اولتراست که از فوکوس خودکار در لنزهای فوق عریض بهره میبرد. این لنز زاویه دید ۱۲۰ درجه دارد و دریچه دیافراگم آن f/2.2 و وضوح آن ۱۲ مگاپیکسل است.
یک لنز تلهفوتو، لنز سوم این مجموعه را تشکیل میدهد و جالب است بدانید فاصله کانونی آن از لنز اصلی هم بیشتر است. با این حال، به لطف سنسور ۶۴ مگاپیکسلی، این لنز برای بزرگنمایی هیبریدی بدون افت کیفیت استفاده میشود و میتوانید تا سه برابر بزرگنمایی داشته باشید.
همانطور که احتمالا حدس میزنید و با تجربهای که از نسل قبل داریم، در روز و در نور کافی، دوربین عکسهای فوقالعادهای میگیرند. اگرچه عکسهایی که توسط این دوربین ثبت میشوند، رنگهای بسیار زندهای دارند، اما این نکته را متوجه شدیم که زردی رنگها نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرده است. دامنه دینامیکی قابل تحسین است و جزئیات همانقدر خوب است که از لنز ۱۲ مگاپیکسلی انتظار دارید. نویز زیادی در تصاویر دیده نمیشود و البته در مقایسه با نسخه اولترا، نویز بیشتری دیده میشود.
تصاویری که با لنزهای دیگر گرفته میشود هم خوب است و از کیفیت قابل قبولی برخوردار است. رابط کاربری دوربین هم به خوبی بهینه شده و همهچیز به خوبی مشخص است و البته اگر تا به حال با این رابط کاربری کار نکردید، شاید لازم باشد درباره قسمتهای مختلف آن و حالتهای متفاوت عکاسی بیشتر بدانید.
لنز تلهفوتو ۶۴ مگاپیکسلی سامسونگ گلکسی S21 پلاس فیلتر RGB Bayer دارد که در مقایسه با همتای Quad Bayer/Tetracell خود رنگها را با درجهبندی بهتر و دقیقتری ثبت میکند و در نتیجه تصاویری که توسط این دوربین ثبت میشوند جزئيات بسیار بالاتری دارند و در نور روز عکسهای فوقالعادهای ثبت میشود.
عکاسی در نور کم و شب در حد توان دوربین است و نباید انتظار معجزه از آن داشت. عکسها جزئیات زیادی دارند و در عین حال نویز تصویر هم خیلی کم نیست، اما به خاطر وجود جزئیات بالا، نویزها خیلی به چشم نمیآیند. حالت شب (Night Mode) کمک میکند تصاویر بهتری ثبت کنید و سایه روشنها کمی بیشتر به چشم بیایند.
دوربین سلفی یک سنسور ۱۰ مگاپیکسلی با اندازه سنسور 1/3.24 اینچ و اندازه پیکسل ۱.۲۲ میکرومتر دارد که با قابلیت فوکوس خودکار همراه شده است. این دوربین مثل تمام گوشیهای سامسونگ که در سالهای اخیر ساخته شدند، سلفیهای یکسانی میگیرد و تحول عظیمی در آن دیده نمیشود. البته جزئیات و بافت لباس یا مو در عکسهای ثبت شده کمی بیشتر است، اما در کل کیفیت همان است و تغییر خاصی دیده نمیشود.
فیلمبرداری با گوشی S21 پلاس هم در مقایسه با نسل قبل تفاوت چندانی ندارد. گلکسی S20 فیلمبرداری با کیفیت 8K را معرفی کرد و در حال حاضر هم همچنان همین وضوح بالاترین حد در سهگانه S21 سامسونگ است. در نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس هم همین وضوح استفاده میشود. استفاده از سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه خیلی جذاب است که متاسفانه در این گوشی خبری از آن نیست و بنا به دلایل عجیب و نامعلومی به همان سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه محدود شده است.
جمعبندی؛ جدید اما بدون تغییر خاص و چشمگیر
اگر بخواهیم واقعبین باشیم، باید بگوییم طی نقد و بررسی سامسونگ گلکسی S21 پلاس، جهش یا ارتقای خاص و چشمگیری ندیدیم. طراحی مشابه نسل قبل است، فقط ماژول دوبینها فرق کرده است. این گوشی ویژگیهای زیادی دارد که بتواند بدون رقیب در بازار گوشیهای اندرویدی خودنمایی کند، اما با توجه به قیمت و امکاناتی که دارد، ممکن است گزینههای بهتری هم باشد که ترجیح بدهید آنها را بخرید.
برای مثال سامسونگ گلکسی S21 معمولی، اکثر ویژگیهای S21 پلاس را دارد، ولی ارزانتر است و حتی با توجه به نظر کاربران، ارزش خرید بالاتری دارد. از بین سه گوشی این خانواده، نسخه استاندارد که تکلیفش مشخص است، نسخه اولترا که بزرگ و گران است و دوربین و نمایشگر خارقالعادهای دارد. اما نسخه پلاس انگار این وسط مانده و مقداری از ویژگیهای برادر کوچک و بزرگ خود را گرفته است. اگر نمایشگر ۶.۷ اینچی میخواهید، میخواهید دستگاه هوشمندی داشته باشید که باتری قابل قبول و دوربینهای خوبی داشته باشد و خیلی ضعیف و ارزانقیمت نباشد، میتوانید گزینه پلاس این خانواده را انتخاب کنید.
نظر شما درباره این گوشی چیست؟ شما کدام گزینه را انتخاب میکنید؟ نظرات، سوالات و مشکلات خود را با ما در میان بگذارید.
دیدگاه خود را بنویسید