از آنجایی که قیمت گوشیهای هوشمند طی سالهای اخیر به طرز وحشتناکی بالا رفته، نگرانی ما هم از آسیب دیدن و شکستن گوشی افزایش پیدا کرده است. دورانی را به یاد بیاورید که گوشیهای موبایل فقط وسیلهای برای برقراری تماس دو طرفه بودند و شکستن آنها مشکل حادی نبود و قیمتی هم نداشتند و میتوانستید خیلی راحت جایگزین کنید. اما گر الان گوشی هوشمندتان از دستتان بیفتد و بشکند، از زندگی اجتماعی و کاری خود ساقط میشوید. نمیتوانید ایمیلهایتان را هر لحظه و هر جا چک کنید، تقویم و برنامههای روزانهتان را از دست میدهید، نمیتوانید از برنامههای مسیریابی استفاده کنید و بسیاری موارد دیگر که ممکن است برای عدهای مشکلات بزرگی به وجود بیاورد. پس پیشگیری بهتر از درمان است و این مقاله را بخوانید تا ده راه برای جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند را یاد بگیرید.
راههایی برای جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند
۱. از یک قاب محافظ با کیفیت استفاده کنید
بعد از اینکه گوشی خریدید و پیش از آن که استفاده روزمره را شروع کنید، یک قاب محافظ با کیفیت بخرید و پیش از آن که اتفاق بدی برای گوشیتان بیفتد، از آن محافظت کنید. از قابهایی استفاده کنید که دور تا دور گوشی را میپوشاند و ویژگیهای جذابی مثل ضد آب بودن دارد. با این راه گوشیتان به طور کامل ایمن میشود و اگر از دستتان بیفتد یا در آب غوطهور شود، مشکلی پیش نخواهد آمد. همچنین حتما در کنار قاب محافظ از یک محافظ صفحهنمایش با کیفیت هم استفاده کنید تا اگر گوشی از سمت صفحهنمایش روی زمین افتاد، آسیبی نبیند.
۲. گوشی را در جای مطمئنی بگذارید
اگر با گوشی کاری ندارید، آن را در جای مطمئنی بگذارید. برای مثال آن را در جیب جداگانه و امنی در کیف، در یک جیب قابل اعتماد (که البته عقب شلوار نباشد) و محفظههای مخصوص حمل گوشی موبایل قرار دهید. قرار دادن گوشی در جیب کوچک یا گشاد، در کیفی که در آن به خوبی بسته نمیشود، از مهمترین دلایل افتادن و شکستن گوشی است. همچنین اگر گوشی را در جیب عقب شلوارتان قرار دهید، ممکن است بدون آن که متوجه شوید یا حواستان باشد، روی صندلی بنشینید و به راحتی گوشیتان را خم کنید یا بشکنید. همچنین اگر گوشیتان در جیب نامطمئنی باشد، ممکن است در تاکسی، دستشویی یا محیطهای عمومی بیفتد و تمام!
۳. حواستان به حمام و دستشویی باشد
حمام و دستشویی نقطه مرگ و کابوس امنیت گوشیهای هوشمند است. ایمنترین راه و یکی از راههای مهم جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند این است که گوشی را در اتاق دیگری قرار دهید و هرگز (هرگز!) گوشی را با خودتان به دستشویی و حمام نبرید. البته نه تنها گوشی، بلکه تمام وسایل الکترونیکی و برقی باید از حمام و دستشویی دور باشند، چرا که آب یکی از خطرناکترین دشمنان گوشیهای هوشمند است. حتی گوشیهایی که ضدآب هستند و گواهینامههای IP68 یا IP69 دارند هم نباید به مدت طولانی در معرض آب یا رطوبت قرار بگیرند. گوشیهای زیادی بودند که در دستشوییها افتادند. گوشیهای زیادی بودند که هنگام دوش گرفتن از دست کاربران سر خوردند و روی زمین افتادند و شکستند و گوشیهای زیادی هم بودند که در حمام و دستشویی باعث برقگرفتگی و کشتن آدمها شدند!
۴. بدنه گوشی هوشمند خود را تمیز نگه دارید
بعضی از بهترین قابهای محافظ گوشی هم میتوانند منبع خوبی برای رشد باکتری، آلودگی و سلولهای مرده پوست باشند! تمام این موارد میتوانند باعث آسیب رساندن به بدنه گوشی و خرابی پورتها و درگاهها شوند. خوشبختانه تمیز کردن گوشیهای هوشمند از همیشه سادهتر شده است. بعد از گذشت یک سال از شیوع ویروس کرونا، همه ما یاد گرفتیم چطور گوشی خود را تمیز کنیم و آسیبی به آن نزنیم. میتوانید از نور ماورای بنفش استفاده کنید تا باکتریها و ذرات مضر را از بین ببرد. همچنین میتوانید با دستمال و مواد ضدعفونیکننده مجاز بدنه و درگاههای گوشی را تمیز کنید.
۵. فضای داخلی گوشی هوشمند خود را تمیز نگه دارید
ایرادات کوچکی که به نرمافزار گوشی مربوط میشوند میتوانند در طول زمان آسیبهای جدی به عملکرد گوشی شما وارد کنند. اگر همیشه حواستان به نرمافزار و بهروزرسانیهای گوشیتان باشد و فضای داخلی گوشی را از برنامههای اضافه و آلوده و بیفایده پاک کنید، میتوانید از باگها و برنامههای مضر خلاص شوید و حتی شده خیلی کم، تغییرات مفیدی در گوشی خود ایجاد کنید.
ریاستارت کردن گوشی میتواند سرعت آن را بالا ببرد، طول عمر باتری را افزایش دهد و فایلهای موقت و اضافه را پاک کند. همچنین برای جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند باید گاهی گوشیتان را به طور کامل خاموش و بعد از مدتی دوباره روشن کنید. این کار نه تنها باعث میشود برای مدتی از دنیای تکنولوژی و زندگی مجازی فاصله بگیرید، بلکه این امکان را به گوشی میدهد تا کمی استراحت کند و به طول عمرش اضافه شود.
۶. هیچوقت با گوشی نخوابید
قرار دادن گوشی در زیر بالش و خوابیدن با گوشی در رختخواب یکی از خطرناکترین کارهایی است که میتوانید بکنید! همچنین هیچوقت گوشی در حال شارژ را به رختخواب نبرید! اگر میتوانید گوشی را در طول روز شارژ کنید و آن را روی سطحی غیر قابل اشتعال بگذارید.
وقتی گوشی در حال شارژ است یا در حال استفاده از آن هستید، بدنه و قطعات داخلی آن گرم میشود و حتی گرمای بدن شما یا بالش و پتو ممکن است باعث گرم شدن آن شود! تمام این موارد دست به دست هم میدهند تا ناگهان گوشی آتش بگیرد یا گرم شدن باتری باعث انفجار آن شود! حتی اگر این اتفاقات هم نیفتد، گرمای بیش از حد میتواند به سختافزار و بدنه گوشی آسیب بزند. پس یکی از راههای جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند این است که آن را هرگز به رختخواب نبرید.
۷. به دمای مناسب گوشی توجه کنید
نگهداری از گوشی در دمای مناسب یکی از اساسیترین راههای جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند است. گرمای بیش از حد میتواند باعث مشکلات باتری، مشکلات سختافزاری و پردازنده شود. اگرچه سرمای بیش از حد این آسیبها را به گوشی نمیزند، اما دمای بیش از حد پایین هم میتواند باتری و سختافزار گوشی را خراب کند.
در هر دو حالت، بیشتر گوشیها سعی میکنند پیش از آنکه آسیب جدی به گوشی وارد شود، خاموش شوند. جدا از این مورد، بهتر است همیشه گوشی را در دمای مناسب نگه دارید. دمای مناسب و قابل تحمل هر گوشی با توجه به برند و کیفیت ساخت متفاوت است.
۸. از گوشی خود به درستی نگهداری کنید
برای نگهداری درست از گوشی اندروید یا آیفون خود تنبلی نکنید. چرا که بعد از مدتی شفافیت و زیبایی خود را از دست میدهد و به یک گوشی کهنه تبدیل میشود. برای نگهداری و حمل گوشی همیشه از دو دست استفاده کنید. گرفتن گوشی با یک دست، احتمال افتادن و شکستن آن را دو برابر میکند.
همچنین مطمئن شوید وقتی از گوشی استفاده میکنید، آن را در فضایی امن و روی سطح صافی قرار دهید. برای نگهداری گوشی در دست، آن را با ارتفاع آرنج یکی کنید تا از سقوط گوشی از ارتفاع زیاد جلوگیری شود. همچنین اگر گوشیتان قاب محافظ قابل اعتمادی ندارد، آن را از دسترس کودکان و حیوانات خانگی دور نگه دارید.
۹. تا حد امکان گوشی را در خانه بگذارید
اگر به پیکنیک یا ماهیگیری یا طبیعتگردی میروید و مطمئن هستید به گوشی نیاز ندارید، آن را در خانه بگذارید. دوربینهای عالی گوشیها ما را وسوسه میکنند آنها را همهجا همراه داشته باشیم، اما گاهی بهترین و امنترین جا برای نگهداری از گوشی، در خانه است.
اگرچه خیلی جذاب است که گوشی را با خودتان به ساحل یا جنگی ببرید تا عکسهای بهیادماندنی بگیرید، اما آب شور دریا، خورشید و شن و ماسه بدترین دشمنهای سلامتی گوشیهای هوشمند هستند. اگر میخواهید و باید حتما گوشی را با خودتان جایی ببرید، تمام اقدامات لازم را انجام دهید و تنظیمات آن را تغییر دهید.
۱۰. همیشه از تکنیکهای صحیح شارژ کردن استفاده کنید
تغییرات کوچک در شیوه شارژ کردن گوشی میتواند تغییرات زیادی در طول عمر و سلامت باتری گوشی داشته باشد. بسیاری از مردم از این مسئله آگاه نیستند و در اکثر موارد گوشی را بیش از حد شارژ میکنند و حتی وقتی شارژ گوشی تکمیل شده، آن را از کابل شارژ جدا نمیکنند.
یکی از راههای مهم برای جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند این است که درست شارژ کردن آن را یاد بگیرید. استفاده از شارژرهای قابل اعتماد و اصلی، زمان درست شارژ کردن گوشی و استفاده از برق و ولتاژ ورودی متناسب با دستگاه، از مهمترین عواملی است که میتواند باعث حفظ عمر باتری دستگاه شود.
چقدر حواستان به گوشیتان هست؟
مواردی که در این مقاله عنوان کردیم، شاید خیلی سخت و عجیب و غریب نباشند، اما هر کدام از آنها راهی عالی برای جلوگیری از خراب شدن گوشی هوشمند هستند. در واقع، حوادث غیرمترقبه و پیشبینی نشده هر روز و هر لحظه رخ میدهند، پس بهتر است از قبل به فکر آنها باشید و حواستان شش دانگ به گوشیتان باشد. البته این نکته را هم بگوییم که گاهی با وجود مراقبتهای زیاد و استفاده از تمام روشهای بالا، اتفاقاتی هستند که کاملا از کنترل خارج هستند و مثل تصادفهای سنگین یا دزدیده شدن گوشی میتوانند باعث ضرر مالی شوند. خوشبختانه اگر ضرر جانی به شما نرسد، باقی مسائل مهم نیستند و با خراب شدن، شکستن، سوختن و دزدیده شدن گوشی موبایل، دنیا به آخر نمیرسد. فقط حتما از تمام اطلاعاتتان روی کامپیوتر یا حافظه ابر (Cloud) بکآپ بگیرید و یک نسخه پشتیبان از هر آنچه که برایتان مهم است تهیه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید