بالاخره سال ۲۰۲۰ تمام شد و از اتفاقات بد (نه همه آنها) رها شدیم! با نگاهی به سالی که گذشت، گوشیهای جذاب زیادی به بازار عرضه شدند و البته تعداد زیادی گوشی عجیب و بیارزش هم معرفی شدند که قرار نیست درباره آنها صحبت کنیم. در این مقاله موبایلتو قرار است گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena را با هم مرور کنیم. این گوشیها انتخاب یکی دیگر از منتقدان این وبسایت به نام «ولاد» (Vlad) است و به طور کامل درباره انتخابهایش صحبت میکند.
او گوشیهایی را بررسی کرده که مدت طولانی از آنها استفاده کرده و گوشیهایی که برای چند هفته تست داشته، در این مقاله بررسی نشدند و همچنین گوشیهایی که اصلا استفاده نکرده هم در این فهرست نیستند. به همین دلیل گوشیهای وانپلاس، گوگل یا اپل را در این مقاله نخواهید دید. به گفته «ولاد» مرتب کردن یا اولویتبندی پنج گوشی برتر برای او بسیار سخت بوده است، چرا که نیازهای هر کس متفاوت است و بنابراین او کاملا سلیقهای و شخصی عمل کرده است و هر گزینه را کاملا بر اساس تجربه و رضایت کاربری خود در این مقاله آورده است.
معرفی گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena
بهترین طراحی و نرمافزار: Oppo Find X2 Pro
به نظر «ولاد» گوشی اوپو فایند ایکس ۲ پرو، بهترین گوشی پرچمدار سال ۲۰۲۰ است که کاملا دست کم گرفته شده است. در ادامه به بررسی مواردی میپردازیم که باعث شده «ولاد» این گوشی را به عنوان انتخاب اولش در نظر بگیرد.
در سال ۲۰۲۰، گوشی اوپو فایند ایکس ۲ پرو به خاطر استفاده از چرم گیاهی در ساخت قاب پشتی این گوشی، مورد تحسین عده زیادی از کاربران و منتقدان قرار گرفت. استفاده از چرم باعث شد این گوشی حس خوبی هنگام دست گرفتن داشته باشد و کنترل و حمل گوشی بسیار امن و جذاب باشد. به نظر «ولاد» هیچ گوشی دیگری در سالی که گذشت حتی به این گوشی نزدیک هم نشده است. این گوشی یکی از گوشیهایی است که بدون قاب محافظ هم به طور کامل حس خوبی به کاربر منتقل میکند و کار کردن و دست گرفتن آن بسیار راحت است. استفاده از شیشه روی قاب پشتی نشانه لوکس بودن گوشی است، اما استفاده از چرم هم نشانه لوکس نبودن گوشی نیست و دیگر نگران این نیستید که گوشی لیز بخورد و بیفتد یا قاب پشتی آن بشکند.
نوشتن درباره نرمافزار و رابط کاربری این گوشی یکی از جذابترین قسمتهای این گوشی است. عده زیادی تجربه کار با ColorOS محصولات اوپو دارند. تا پیش از ColorOS نسخه ۷ همهچیز واقعا بد بود، اما نسخههای بعدی بهتر شدند و ColorOS نسخه ۱۱، نرمافزار و رابط کاربری اوپو فایند ایکس ۲ پرو، یکی از جذابترین و بهترین گزینههایی است که میتوانید با آن کار کنید. ویژگیها و گزینههای فوقالعاده این رابط کاربری، سرعت بیرقیبش در میان گوشیهای اندرویدی و نرم و روان اجرا شدن برنامهها از دلایلی هستند که این سیستمعامل و رابط کاربری را به بهترین گزینه تبدیل میکنند.
در نهایت باید بگوییم «ولاد» شارژ سریع حدودا ۳۵ دقیقهای از صفر تا صد این گوشی را یکی از مهمترین دلایل برتری این گوشی در نظر میگیرد و با وجود اینکه ظرفیت باتری کمتر از چیزی است که باید باشد، این گوشی به حدی خوب است که هیچ ایرادی به آن وارد نیست.
بهترین تجربه کاربری: شیائومی می ۱۰ پرو (Xiaomi Mi 10 Pro)
گوشی موبایل شیائومی می ۱۰ پرو هر آنچه که یک پرچمدار نیاز دارد، دارد. نمایشگر با نرخ تازهسازی بالا، شارژ سریع، دوربینهای خوب و تراشه بالارده و پرسرعت. اما چیزی که این گوشی را یک گوشی با ارزش خرید بالا میکند، چیزی است که توضیح آن خیلی ساده نیست و نمیتوان آن را در جدول مشخصات گوشی دید!
این «چیز» همان تجربه کاربری استفاده از آن است. از زمانی که MIUI 12 برای گوشیهای شیائومی عرضه شد، شیائومی می ۱۰ پرو همواره یکی از بهترین گوشیهایی بوده است که میشد با آن کار کرد. بیشتر این جذابیت را مدیون انیمیشنها، ویبرههای جدید و خلاقانه و موتور ویبره عالی این گوشی هستیم که تا امروز بهترین گزینه استفاده شده در گوشیهای هوشمند است. بلندگوهای این گوشی هم اگر «بهترین» بلندگو در گوشیهای موبایل نباشد، بسیار نزدیک به این صفت است.
بهترین گوشی «چه میشد اگر؟»: هوآوی میت ۴۰ پرو
گوشی هوآوی میت ۴۰ پرو برای بیشتر مردم در بازارهای غربی یک حسرت است و نبود خدمات گوگل و برنامههای وابسته به گوگل یک مانع بزرگ برای خرید است! این گوشی یکی از بهترین تولیدات سال ۲۰۲۰ است که با وجود تمام فقدانهایی که دارد، میتواند یکی از بهترینها باشد! به لطف دوربینهای عالی، احتمالا یکی از بهترین دوربینهای سال ۲۰۲۰ هم خواهد بود. اما همهچیز درباره دوربین نیست.
طول عمر باتری این گوشی عالی است، عملکرد این گوشی فوقالعاده است و روان اجرا شدن برنامهها در این گوشی زبانزد است. حتی نمایشگر با نرخ تازهسازی محدود به ۹۰ هرتز، هیچ ایرادی ندارد و همهچیز در کنار هم بینهایت خوب است.
بهترین گوشی از نظر ظاهر: سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ اولترا
با توجه به ایرادهای زیادی که به طراحی این گوشی گرفته شد، نظر «ولاد» کاملا سلیقهای و شخصی است. رنگ برنز جذاب این گوشی تا حد زیادی نظر «ولاد» را جلب کرده است. قاب پشتی گلکسی نوت ۲۰ اولترا یکی از بهترین و باکیفیتترین شیشهها را دارد و کار کردن با آن حس خوبی به کاربر میدهد. ماژول دوربین بسیار بزرگ است، اما طراحی بدی ندارد و به نظر «ولاد» قاب پشتی این گوشی بسیار زیباست! مشخص است که سامسونگ دو تیم طراحی مختلف برای خط تولید S و Note دارد و او طراحان «نوت» را بیشتر دوست دارد.
همهچیز درباره طراحی و ظاهر و قاب پشتی این گوشی نیست. به نظر «ولاد» این گوشی از کیلومترها دورتر فریاد میزند که پرچمدار و بالارده و لوکس است. حتی به نظر او قیمت بسیار بالای این گوشی هم قابل قبول است و ارزش پرداخت را دارد. خطوط به کار رفته در این گوشی، گوشههای گرد و جعبهمانند بودن طراحی در مقایسه با سایر رقبا (به جز سونی و آیفون)، بهترین طراحی به شمار میرود و قاب فلزی مسطح این گوشی بسیار جذاب است.
بهترین قاتل پرچمدار؛ ریلمی ایکس ۵ پرو (Realme X50 Pro)
گوشیهای قاتل پرچمدار در سال ۲۰۲۰ بخش وسیعی از بازار را در اختیار گرفته بودند و در حال حاضر بخشی از بازار را در دست دارند که تا مدتها تعداد بسیار کمی گوشی در آن وجود داشت. خیلیها ممکن است ایکس ۵۰ پرو را یک گوشی میانرده معمولی ببینند، اما «ولاد» معتقد است این گوشی با امکانات و قیمتی که دارد، میتواند یک قاتل پرچمدار باشد. ترکیب ابعاد گوشی، تجربه کاربری، شارژ سریع و دوربین در کنار هم باعث شدند این گوشی یک گزینه جذاب باشد.
از آنجایی که Realme UI در اصل همان ColorOS است که تغییر نام داده است، هر چیزی که درباره رابط کاربری اوپو فایند ایکس ۲ پرو گفتیم، درباره این گوشی هم صدق میکند. شارژ سریع ۶۵ واتی هم یکی دیگر از گزینههایی است که این گوشی را متمایز میکند. در مقایسه با دیگر رقبا در بازار، ریلمی ایکس ۵۰ پرو، چند رنگ خاص و منحصر به فرد دارد که ممکن است خیلیها از این رنگها خوششان نیاید، اما «ولاد» عاشق آنها شده است.
درست است که این گوشی در دسته میانردهها قرار میگیرد و به خاطر کاهش قیمت، چندین مورد را فدا کرده است، اما تجربه کلی کار با این گوشی بسیار خوب است و ایرادی به آن وارد نیست و میتوانید از آن به عنوان یک قاتل پرچمدار یاد کنید.
بهترین گوشی برای «ولاد»
حالا زمان آن رسیده تا به شخصیترین قسمت معرفی گوشی های برتر سال ۲۰۲۰ به انتخاب وبسایت GSMArena بپردازیم. اگر برایتان جالب است بدانید «ولاد» کدام گوشی را برای خرید انتخاب میکند، باید بگوییم انتخاب قطعی او اوپو فایند ایکس ۲ پرو یا شیائومی می ۱۰ پرو خواهد بود. بله، درست است! این انتخابها به این معنی نیست که گوشیهای دیگر ارزش خرید ندارد، اما این دو گوشی گزینههایی هستند که «ولاد» انتخاب کرده است و انتخابهایی است که به نظر او ارزش خرید بالاتری دارند.
نبود خدمات گوگل یکی از مشکلاتی است که باعث شده او به سراغ میت ۴۰ پرو نرود. از طرفی قیمت بالای گلکسی نوت ۲۰ اولترا با اینکه منطقی است، اما به نظر عدهای ارزش خرید ندارد و اگر کمی ارزانتر بود، میتوانست گزینه خرید عده زیادی باشد.
در نهایت ریلمی ایکس ۵۰ پرو یک گوشی عالی است، اما «ولاد» عاشق نمایشگر خمیده آن شده و برای او خیلی مهم است که نکات و قابلیتهای دیگر گوشی هم ارزش خرید داشته باشند.
جمعبندی؛ چشم به راه ۲۰۲۱
سال ۲۰۲۰ در کل سال بسیار بدی بود، اما برای گوشیهای هوشمند سال واقعا خوبی بود. پرچمدارانی به بازار عرضه شدند که واقعا عالی بودند و نوید آیندهای فوقالعاده برای گوشیهای جدید را میدادند. در سال ۲۰۲۰ میانردههای با ارزش خرید بالا موفقیت چشمگیری داشتند و تعداد زیادی از آنها تولید شد و برای کسانی که بودجه زیادی ندارند، اما میخواهند گوشی جذاب با کاربری خوب داشته باشند، عالی بودند. همچنین طراحی گوشیهای نوآورانه و خلاقانهای مثل سامسونگ گلکسی زد فولد ۲ و الجی Wing نشان از این دارند که احتمالا در سال ۲۰۲۱ شاهد تحولی خارقالعاده در دنیای گوشیهای هوشمند خواهیم بود.
دیدگاه خود را بنویسید