گوشی موبایل شیائومی Mi 11 سه روز قبل از پایان سال نحس ۲۰۲۰ به طور رسمی معرفی شد. اگرچه سال جدید هم تغییرات جدیدی که میخواستیم به همراه نداشت، اما در صنعت گوشیهای هوشمند اتفاقات خوبی رخ داد و شیائومی Mi 11 پیشگام نسل بعدی پرچمدارانی شد که ما منتظر معرفی و انتشار آنها بودیم. امروز در موبایلتو به نقد و بررسی شیائومی Mi 11 میپردازیم و میبینیم این گوشی پرچمدار خوشقیمت چه ویژگیهایی دارد.
معرفی و نقد و بررسی شیائومی Mi 11
مزایا
- طراحی منحصر به فرد با کیفیت ساخت ممتاز
- نمایشگر ۶.۸۱ اینچی OLED با وضوح ۱۴۴۰ پیکسل و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز
- جدیدترین تراشه اسنپدراگون (SD888) با پشتیبانی از شبکه 5G
- بلندگوی استریو
- جک ۳.۵ میلیمتری صدا
- باتری با طول عمر قابل اعتماد
- پشتیبانی از شارژ سریع
- عکاسی و فیلمبرداری با کیفیت عالی
معایب
- نداشتن لنز تلهفوتو
- نداشتن گواهینامه رسمی IP68
- زمان مکالمه نسبتا کوتاه
- داغ شدن گوشی در بعضی تستها
- جلوههای فیلم بیش از حد بدون کاربرد واقعی
پخش جهانی شیائومی Mi 11 چند هفته بعد از رونمایی در چین آغاز شد و نسخه بینالمللی این گوشی برای نقد و بررسی به دست ما رسیده است. این گوشی اولین گوشی هوشمندی است که با جدیدترین تراشه اسنپدراگون ۸۸۸ عرضه شده، اما ویژگیهای جذاب دیگری هم دارد که در ادامه درباره آنها صحبت میکنیم. پیشنهاد میکنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
گوشی شیائومی Mi 11 در مقایسه با نسخه قبلی خود یعنی Mi 10 بهروزرسانیهای قابل توجهی داشته است. این گوشی نمایشگر بزرگتر ۶.۸۱ اینچی AMOLED و وضوح ۱۴۴۰ پیکسل و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز دارد. این پنل از HDR10+ پشتیبانی میکند و حداکثر میزان روشنایی آن ۱۵۰۰ نیت است. یکی دیگر از ویژگیهای جذاب این گوشی پشتیبانی از رنگهای ۱۰ بیتی است که به Mi 11 این امکان را میدهد تا یک میلیارد رنگ را نمایش دهد.
در آغاز نقد و بررسی شیائومی Mi 11 به این نکته اشاره کردیم که این گوشی با اسنپدراگون ۸۸۸ عرضه شده است. البته جای تعجب هم نداشت، چرا که همه انتظار داشتند گوشیهای سال ۲۰۲۱ با جدیدترین تراشه و سختافزار به بازار عرضه شوند.
به نظر میرسد گوشی شیائومی Mi 11 با همان دوربینهای Mi 10 عرضه شده است، هر چند شیائومی چند ترفند و ویژگی جدید برای علاقهمندان به ساخت فیلمهایی با جلوههای هالیوودی هم به این رابط کاربری دوربین اضافه کرده که در نسخه قبلی وجود نداشتهاند. به نظر میرسد دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، لنز اولترا واید ۱۳ مگاپیکسلی و لنز ۲۰ مگاپیکسلی سلفی با تغییراتی جزئی بهروزرسانی شدند، اما دوربین ماکرو با سنسور ۵ مگاپیکسلی با رزولوشن بالاتر و فوکوس خودکار و لنز ماکرو ۴۸ میلیمتری بهروزرسانی شده است.
باتری هم بهبود پیدا کرده و در حالی که در نسخه قبل باتری بزرگتر ۴۷۸۰ میلیآمپرساعتی استفاده شده بود، در این گوشی یک باتری ۴۶۰۰ میلیآمپرساعتی وظیفه قدرترسانی به این گوشی را بر عهده دارد. این باتری به دو قسمت تقسیم شده است و به همین دلیل است که میتوانید به صورت سیمی و بیسیم و با سرعتهای ۵۵ وات و ۵۰ وات آن را شارژ کنید. شیائومی حتی شارژر مناسب ۵۵ واتی را هم در اختیار شما قرار میدهد که برای شارژ سریع این باتری کاملا مناسب است.
طراحی، ساخت و تجربه کاربری
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Mi 11 درباره طراحی و ساخت آن صحبت میکنیم. این گوشی تمام قوانین ساخت یک گوشی پرچمدار را رعایت کرده و به نظر میرسد از روی یک دستورالعمل نوشته شده ساخته شده است. قاب جلویی و قاب پشتی هر دو از لایه محافظ گوریلا گلس ساخته شدهاند و فریمی آلومینیومی همهچیز را کنار هم نگه میدارد.
اگر از گوشیهایی با قاب شیشهای خسته شدید، شیائومی Mi 11 با قاب پشتی چرمی گیاهی در دو رنگ طلایی و بنفش هم به فروش میرسد. دو مدل شیشهای هم وجود دارد که میتوانید آنها را انتخاب کنید، اما گزینههای چرمی هم عالی هستند و میتوانید با کمال میل یک تجربه جدید داشته باشید.
تا امروز هیچکدام از گوشیهای شیائومی با گواهینامه IP68 یا هر نوع محافظت در برابر آب تولید نشدهاند. گوشی شیائومی Mi 11 هم استثنا نیست و این گوشی هم در مقابل آب محافظت ندارد. البته بعضی وبسایتها اعلام کردند قطعات خارجی مثل بلندگوها و درگاه سیمکارت تا حدی مهر و موم شده و تا حدی در برابر نفوذ آب مقاوم است. این گزینه شاید در روزهای بارانی به کارتان بیاید، اما برای سلفی گرفتن زیر آب یا استفاده از گوشی کنار استخر اصلا روی Mi 11 حساب نکنید.
در ادامه نقد و بررسی شیائومی Mi 11 باید بگوییم این گوشی دو لایه شیشه و فریمی آلومینیومی دارد. لبههای هر دو قاب منحنی هستند و باعث میشود دستگاه بسیار ظریف و نازک به نظر برسد. در واقع این گوشی از نسخه قبلی خود یک میلیمتر نازکتر است و با این حال خیلی ظریفتر به نظر میرسد. ما شیائومی را به خاطر استفاده از Gorilla Glass Victus روی نمایشگر و Gorilla Glass 5 برای قاب پشتی تحسین میکنیم.
شیائومی Mi 11 و Mi 10 از نظر نمایشگر یکسان هستند و این مسئله کاملا طبیعی است. هر دوی این گوشیها از نمایشگر تقریبا بدون حاشیه AMOLED استفاده میکنند. با این حال، مدل Mi 11 نسل جدیدتر این نمایشگر را دارد و یک نمایشگر ۶.۸۱ اینچی با وضوح ۱۴۴۰ پیکسل و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز دارد. این ارتقا نسبتا قابل توجه است و در مقایسه با نمایشگر ۶.۶۷ اینچی و نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز نسخه قبل (Mi 10)، پیشرفت خوبی به حساب میآید.
سوراخ دوربین سلفی روی قاب جلویی هم مثل نسخه قبل است و لنز ۲۰ مگاپیکسلی هم دقیقا همان چیزی است که در نسخه قبل هم وجود داشت.
اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر هم یکی از آن گزینههایی است که باید دربارهاش صحبت کنیم. این اسکنر سریع و دقیق است، اما تجربه کاربری با آن خیلی عالی نبود. گاهی اثر انگشت را شناسایی نمیکرد و باید بارها تلاش میکردیم تا قفل گوشی باز شود. این اسکنر به عنوان سنسور ضربان قلب هم عمل میکند. البته این قابلیت امسال با بهروزرسانی firmware به گوشی اضافه میشود.
یکی از مواردی که با دیدن آن بسیار شگفتزده شدیم، بلندگوی مخاطب است که به حدی ظریف است که تقریبا نامرئی است. اما این ظرافت به این دلیل است که قسمت دیگری هم روی لبه بالایی گوشی وجود دارد و بلندگوی ثانویه این گوشی است که با برند Harman/Kardon مزین شده است.
در آخرین قسمت نقد و بررسی شیائومی Mi 11 که به طراحی و ساخت این گوشی میپردازد، باید بگوییم این گوشی زیباست و کیفیت ساخت خوبی دارد. منحنیها و فریم براق این گوشی زیبایی و لوکس بودن را به ظاهر این گوشی داده است و میتواند یک همراه شیک و جذاب برای شما باشد.
صفحهنمایش؛ همهچیز برای جذابیت
گوشی موبایل شیائومی Mi 11 یکی از بهترین نمایشگرهای حال حاضر در گوشیهای هوشمند را دارد و قطعا نظر خیلیها را جلب خواهد کرد. این نمایشگر یک پنل ۶.۸۱ اینچی با وضوح ۱۴۴۰ پیکسل دارد که از +HDR10 هم پشتیبانی میکند و نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز دارد. یک سوراخ کوچک بالا سمت چپ قرار دارد که میزبان دوربین سلفی است و روکش محافظ کورنینگ گوریلا گلس ویکتوس که جدیدترین لایه محافظتی این کمپانی است، این اطمینان را به شما میدهد که نمایشگر در برابر خط و خش و شکستن مقاوم است. در حالی که روکش محافظ شیشهای کمی خمیده است، اما صفحه OLED زیر آن کاملا مسطح است.
پنل AMOLED این گوشی وضوح واقعی ۱۴۴۰ پیکسل و تراکم پیکسلی ۵۱۵ پیکسل در هر اینچ را در اختیار مخاطب قرار میدهد و نسبت تصویر این نمایشگر ۲۰:۹ است. همچنین نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز برای بازی و اسکرول کردن روانتر به کارتان میآید. نمایشگر به طور پیشفرض و برای اکثر برنامهها و بازیها از نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز استفاده میکند و برای پخش ویدیو در نتفلیکس، یوتیوب، پرایم ویدیو و برخی بازیها و برنامههای منتخب به ۶۰ هرتز تنزل پیدا میکند تا در مصرف باتری صرفهجویی شود. نمایشگر فقط زمانی از نرخ تازهسازی ۹۰ هرتز استفاده میکند که قابلیت Picture in Picture (PiP) یا تصویر در تصویر فعال باشد.
طول عمر باتری
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Mi 11 درباره باتری آن صحبت میکنیم. در این گوشی از یک باتری ۴۶۰۰ میلیآمپرساعتی استفاده شده که در مقایسه با نسخه قبل (۴۷۸۰ میلیآمپرساعت) کمی افت داشته است. باتری به دو سلول ۲۳۰۰ میلیآمپرساعتی تقسیم شده که به صورت سری متصل شدند و این نوع اتصال برای پشتیبانی از فناوریهای شارژ سریع بیسیم و باسیم ضروری است.
شیائومی Mi 11 از سختافزار پیشرفته و صفحهنمایش بزرگ با وضوح و نرخ بهروزرسانی بالا استفاده میکند و جدیدترین تراشه اسنپدراگون روی آن قرار دارد. معمولا چنین مشخصاتی نشان از این دارند که باتری زیادی باید مصرف شود و خیلی نباید انتظار شارژدهی بالا داشته باشید.
اما در واقع Mi 11 نمره قبولی کسب کرده و در تستهای ما سربلند بوده است. این گوشی ۸۱ ساعت کاربری با صفحه روشن را ثبت کرده، اما وقتی صحبت از تماس و عملکرد آماده به کار شود، خیلی خوب نیست. میتوانید جزئیات کارکرد باتری را در تصویر زیر مشاهده کنید.
باتری شیائومی Mi 11 از شارژ با سیم ۵۵ واتی و شارژ بیسیم ۵۰ واتی پشتیبانی میکند. این باتری از درون به دو قسمت تقسیم شده و همین مسئله باعث میشود شارژ سریع داشته باشد. این باتری در مدت نیم ساعت ۸۳ درصد شارژ میشود و در مدت کمتر از یک ساعت به شارژ کامل میرسد.
نرمافزار و کارایی؛ اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12
نرمافزار و سیستمعامل یکی دیگر از مباحثی است که در نقد و بررسی شیائومی Mi 11 قرار است به آن بپردازیم. این گوشی با جدیدترین سیستمعامل اندروید یعنی نسخه ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12 عرضه میشود. رابط کاربری جدید نیست، اما ترکیب آن با اندروید ۱۱ جدید است. تغییر زیادی حس نخواهید کرد، چون همهچیز زیر پوسته رابط کاربری پنهان میشود و تنها ویژگی جدید اندروید ۱۱ که توانستیم از آن استفاده کنیم، نشانگر فریم بر ثانیه (FPS) است که نشان میدهد در هر بازی یا برنامهای، از چه نرخ تازهسازی استفاده شده است.
سختافزار و عملکرد
یکی از جذابترین قسمتهای نقد و بررسی شیائومی Mi 11 برای من، صحبت از سختافزار و قطعات درونی این گوشی است. همانطور که پیشتر هم گفتیم، تراشه جدید اسنپدراگون ۸۸۸ در این گوشی وظیفه پردازش اطلاعات را بر عهده دارد و اولین گوشی است که با این تراشه عرضه شده است. این تراشه با معماری ۵ نانومتری سامسونگ تولید شده است.
اسنپدراگون ۸۸۸ یک پردازنده هشتهستهای با سه خوشه است که ۲۵ درصد بهتر از اسنپدراگون ۸۶۵ عمل میکند و مصرف کمتری دارد. این هستهها به سه خوشه تقسیم میشوند: اولی Kryo 680 Prime با توان پردازشی ۲.۸۴ گیگاهرتز (بر پایه طراحی Cortex-X1)، دومی Kryo 680 Gold با توان پردازشی ۲.۴۲ گیگاهرتز (بر پایه طراحی Cortex-A78) و سومی Kryo 680 Silver با توان پردازشی ۱.۸ گیگاهرتز (بر پایه طراحی Cortex-A55) است که برای کارهای روزمره مورد استفاده قرار میگیرد. تراشه گرافیکی این گوشی Adreno 600 است و گفته شده ۳۵ درصد بهتر از Adreno 650 است.
اعداد و ارقامی که AnTuTu درباره این تراشه میگوید، نشان از این دارد که این پردازنده توان اجرای برنامهها و بازیهای روز را دارد و توان سختافزاری این گوشی برای انجام هر کاری خوب است و میتوانید از این گوشی انتظارات زیادی داشته باشید. البته وقتی برنامه و بازیها باز باشند، گوشی کمی گرم میشود و البته به طرز ناخوشاینده داغ نمیشود.
در مجموع این گوشی توان سختافزاری بالایی دارد و میتوانید برای اجرای برنامهها و بازیهای مختلف روی آن حساب کنید.
دوربین؛ سهگانه پیشرفته
در آخرین قسمت نقد و بررسی شیائومی Mi 11 یک دوربین سهگانه روی قاب پشتی دارد و کاملا مشابه چیزی است که در Mi 10 هم دیده بودیم. یک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی، یک لنز فوق عریض ۱۳ مگاپیکسلی و یک لنز تلهماکرو ۵ مگاپیکسلی. گوشی Mi 10 دارای دوربینهای اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، لنز فوق عریض ۱۳ مگاپیکسلی، لنز ماکرو و تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی بود. در Mi 11 حسگر تشخیص عمق Mi 11 وجود ندارد، اما برای جبران آن لنز ماکرو به روزرسانی شده است.
روی قاب جلویی و در گوشه سمت چپ بالا، یک لنز ۲۰ مگاپیکسلی برای عکاسی سلفی قرار گرفته که این گزینه هم شبیه Mi 10 است. این لنز تولید کمپانی سامسونگ و از نوع ISOCELL Slim S5K3T2 است و فیلتر رنگ چهارگانه دارد.
کیفیت عکاسی
با لنز اصلی و نور روز شروع میکنیم. لنز ۱۰۸ مگاپیکسلی این گوشی با وضوح پیشفرض ۲۷ مگاپیکسلی عکاسی میکند. عکسهایی که در نور روز گرفته شده، جزئیات فوقالعادهای دارند و رنگها و کنتراست تصویر بسیار بالاست. نویز تصاویر بسیار کم است و دامنه دینامیکی بسیار خوب است و اغراق شده نیست و دقیقا همان چیزی است که ما دوست داریم.
لنز فوق عریض هم عکسهای فوقالعادهای میگیرد و جزئیات کاملا به اندازه هستند و دامنه دینامیکی بالاتر از حد متوسط است. کنتراست تصاویر بالاست و رنگها کاملا زنده هستند.
لنز ماکرو و تلهفوتو هم به خوبی عمل میکنند و تصاویری که با این دوربینها ثبت میشوند، جزئیات خوبی دارند، ولی رنگها کمی بیحال و کمرنگ هستند و کنتراست تصاویر هم عالی نیست. البته این عکسها روی نمایشگر گوشی خوب هستند، اما در لپتاپ یا برای چاپ خیلی فوقالعاده نمیشوند.
عکاسی در شب هم بدون اغراق عالی است و حالت شب (Night Mode) هم کیفیت تصاویر را بهتر میکند. هم ما و هم منتقدان دیگر عاشق حالت شب و عکاسی در شب این گوشی شدیم و قطعا شما هم تجربه خوبی خواهید داشت.
جمعبندی
در جمعبندی نقد و بررسی شیائومی Mi 11 باید بگوییم این گوشی نکات مثبت زیادی دارد. از طراحی جذاب و کیفیت ساخت عالی گرفته تا مهر و مومی که برای محافظت در برابر قطرات آب استفاده شده است. نمایشگر عالی و سریعترین و جدیدترین تراشه، دوربینهایی همهکاره و رابط کاربری جذاب برای فیلمبرداری از جمله مواردی هستند که هر کسی را عاشق این گوشی میکند. بر خلاف گوشیهای جدید آیفون و سامسونگ، خوشبختانه شیائومی Mi 11 با شارژر عالی ۵۵ واتی عرضه میشود و برای شارژ سریع باتری کاربردی و ضروری است.
شیائومی Mi 11 بلندگوهای استریوی عالی ساخت کمپانی Harman/Kardon، جک ۳.۵ میلیمتری صدا و شارژ سریع بیسیم دارد. سیستمعامل اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12 هم کار کردن با این گوشی را لذتبخش میکند.
دیدگاه خود را بنویسید