قبل از هر چیز بگوییم از اینکه شیائومی گوشیهای اقتصادی خود را به بازار جهانی عرضه کرده واقعا هیجانزدهایم! شیائومی یکی از محبوبترین و موفقترین شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند و لوازم جانبی است. گوشیهای تولیدی این کمپانی با امکانات فوقالعاده و قیمتهای رقابتی، از شناختهشدهترین محصولات حال حاضر موجود در بازار است. امسال گوشیهای Redmi شیائومی با رقیبی غیرمنتظره از برندهای زیرمجموعه خودشان یعنی Poco مواجه خواهند شد و باید دید چطور میتوانند با هم رقابت کنند و کدام برند فروش و طرفداران بیشتری خواهد داشت. امروز در موبایلتو قرار است یکی از جدیدترین محصولات شیائومی را معرفی کنیم. در نقد و بررسی شیائومی Redmi 9T با ما همراه باشید.
مشخصات ردمی 9T در یک نگاه
Body: 162.3x77.3x9.6mm, 198g; Glass front (Gorilla Glass 3), plastic frame, plastic back; Water-repellent coating
Display: 6.53" IPS LCD, 400 nits (typ), 1080x2340px resolution, 19.5:9 aspect ratio, 395ppi
Chipset: Qualcomm SM6115 Snapdragon 662 (11 nm): Octa-core (4x2.0 GHz Kryo 260 Gold & 4x1.8 GHz Kryo 260 Silver); Adreno 610
Memory: 64GB 4GB RAM, 128GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM; UFS 2.1 - 64GB, UFS 2.2 - 128GB; microSDXC (dedicated slot)
OS/Software: Android 10, MIUI 12
Rear camera: Wide (main): 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0", 0.8µm, PDAF; Ultra wide angle: 8 MP, f/2.2, 120˚, 1/4.0", 1.12µm; Macro: 2 MP, f/2.4; Depth: 2 MP, f/2.4
Front camera: 8 MP, f/2.1, 27mm (wide), 1/4.0", 1.12µm
Video capture: Rear camera: 1080p@30fps; Front camera: 1080p@30fps
Battery: 6000mAh; Fast charging 18W, Reverse charging 2.5W
Misc: Fingerprint reader (side-mounted); FM radio; Infrared port; 3.5mm jack, NFC (market-dependant)
گوشی موبایل ردمی 9T یک گوشی اقتصادی است که ارزش خرید بالایی دارد. از ویژگیهای برجسته این گوشی میتوان به بلندگوهای استریو، دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، یک لنز فوق عریض، باتری ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی و روکش ضد آب برای قطعات داخلی اشاره کرد. تمام این ویژگیها اغلب در گوشیهای میانرده با قیمتهای بالاتر دیده میشود، اما شیائومی آنها را در یک گوشی اقتصادی جمع کرده تا به رقابتی شدید با گوشیهای دیگر بپردازد.
طراحی و ساخت
در ابتدای نقد و بررسی شیائومی Redmi 9T به این مسئله اشاره کردیم که یکی از رقبای اصلی شیائومی برند زیرمجموعه همین شرکت یعنی «پوکو» (Poco) است. گوشی Poco M3 هم یکی از گوشیهای اقتصادی پرطرفدار است که از نظر مشخصات سختافزاری و طراحی شباهت زیادی به Redmi 9T دارد. در طراحی ردمی 9T تفاوتهایی وجود دارد که این گوشی را از M3 متمایز میکند.
طراحی پشت گوشی و المانهای طراحی چیزی است که Redmi 9T را از Poco M3 متمایز میکند. اگر این مولفهها را در نظر نگیریم، هر دو گوشی طراحی جسورانهای دارند که البته Poco M3 شخصیت بیشتری دارد و جذابتر به نظر میرسد.
دو موردی که باعث میشود گوشی موبایل Redmi 9T در بین رقبا متمایز شود، پوشش ضد آب و درگاه کارت حافظه جانبی microSD است که با دو اسلات سیمکارت مشترک نیست و برای گوشی با چنین رده کاربری و قیمتی عالی است! البته پوشش ضد آب به معنای مقاومت کامل گوشی در برابر آب نیست، اما میتوانید مطمئن باشید باران و قطرات آب نمیتوانند به این گوشی صدمه بزنند.
روی پنل جلویی، نمایشگر با حاشیههایی باریک وجود دارد که البته حاشیهها در قسمت بالا و پایین نمایشگر کمی ضخیمتر هستند. طراحی کلی پنل جلو با ناچ یا بریدگی به اندازه کافی تکراری شده و صنعت تولید گوشیهای موبایل به سمت صفحهنمایشهایی با سوراخ دوربین روی آوردند. البته درباره Redmi 9T این گزینه خیلی مورد انتقاد نیست، چون قیمت این کالا میتواند همهچیز را توجیه کند. از طرف دیگر، ناچ با طراحی قطره آب ممکن است از نظر بعضی افراد بهتر باشد، اما لزوما یک ایراد نیست و شیائومی در طراحی این گوشی کمکاری نکرده است و بهترین خودش را ارائه داده است.
با بررسی این گوشی متوجه شدیم هیچ فریمی وجود ندارد و قاب پشتی به سمت قاب جلویی آمده و لبههای نمایشگر را در آغوش گرفته است. به اصطلاح این گوشی طراحی یکپارچه (unibody) دارد و این روزها به ندرت چنین شیوهای برای طراحی استفاده میشود. گوشیهایی که این طراحی را دارند، قطعا از پلاستیک ساخته شدند، چون نمیتوانید شیشه را به این شکل طراحی کنید و Redmi 9T هم از این قاعده مستثنی نیست.
در کل طراحی این گوشی خوب است و ایرادی به آن وارد نیست. خیلی خوب است که میبینیم گوشیهای اقتصادی از متریال و طراحی ضعیف استفاده نمیکنند و شیائومی واقعا یک گوشی خوب و جذاب طراحی کرده است که متریال استفاده شده در آن هم بسیار دوستداشتنی و با کیفیت است و برای کسانی که این گوشی را میخرند رضایت کامل به همراه خواهد داشت.
صفحهنمایش
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Redmi 9T به نمایشگر آن میرسیم. این گوشی یک نمایشگر ۶.۵۳ اینچی از نوع IPS LCD دارد. نمایشگر این گوشی دقیقا مشابه Poco M3 است و انتظار داریم عملکرد و نتیجه تستها هم کاملا مشابه باشد. گوشی شیائومی ردمی 9T یکی از معدود گوشیهای اقتصادی است که با وضوح 1080p عرضه شده است. در واقع وضوح دقیق این گوشی ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل است و نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ را ارائه میدهد. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، لایه محافظ گوریلا گلس ۳ روی این نمایشگر کشیده شده و از پنل محافظت میکند و یک بریدگی شبیه قطره آب هم روی آن وجود دارد که برای دوربین سلفی استفاده شده است.
در تستهای انجام شده، هنگام کار کردن با گوشی زیر نور خورشید، روشنایی به ۴۰۰ نیت و در بالاترین حد به ۴۳۷ نیت میرسد و وقتی روی حالت دستی است، ۳۹۴ نیت روشنایی دارد. این میزان روشنایی تضمین میکند در فضای باز و زیر نور مستقیم خورشید یا هر منبع نوری دیگر، میتوانید به راحتی با این گوشی کار کنید و محتوای نمایشگر را بخوانید.
طول عمر باتری
همانطور که حتما برای خیلی از شما عجیب نیست، گوشی موبایل شیائومی Redmi 9T تست باتری را با موفقیت پشت سر گذاشته است. باتری فوقالعاده ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی و تراشه بسیار کارآمد اسنپدراگون ۶۶۲ یک ترکیب عالی هستند که گوشی را برای مدتی طولانی روشن نگه میدارند. مطمئن باشید هر دو روز یک بار باید این گوشی را شارژ کنید و در بالاترین حد کاربری یک روز کامل شارژدهی گوشی را تأمین میکند. میزان ۱۵۰ ساعت کاربری نه تنها قابل تحسین است، بلکه یک رکوردشکنی درجه یک به حساب میآید.
سرعت شارژ
همانطور که انتظار میرود، سرعت شارژ خیلی سریع و فوقالعاده نیست، چون این گوشی از شارژ ۱۸ وات پشتیبانی میکند و این مقدار برای یک باتری ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی و عظیم به اندازه کافی مناسب نیست. اگر بخواهید این گوشی را از صفر تا صد شارژ کنید، بعد از گذشت نیم ساعت حدود ۲۵ درصد باتری شارژ میشود و اگر میخواهید تا صد در صد باتری را شارژ کنید، باید حدود سه ساعت صبر کنید. با این حال، نمیتوان از طولانی بودن زمان شارژ شکایت کرد، چرا که باتریهای بزرگ همیشه دیرتر شارژ میشوند.
نرمافزار و عملکرد
اگرچه گوشی شیائومی Redmi 9T با اندروید ۱۱ عرضه نشده است، اما رابط کاربری سفارشی MIUI 12 ویژگیها و شخصیسازیهای زیادی ارائه میدهد و کار کردن با این گوشی را لذتبخش میکند. از همه مهمتر، شیائومی سابقه خوبی در بهروزرسانی دستگاههای خود دارد و بعد از پایان بهروزرسانی خدمات اندروید، باز هم دستگاههای خود را از نظر امنیتی و رابط کاربری به روزرسانی میکند و این بهروزرسانیها اغلب حاوی جدیدترین ویژگیهای اندروید و ویژگیهای جانبی دیگر است.
این مسئله درباره Redmi 9T هم صادق است. البته به طور قطعی نمیتوانیم بگوییم این گوشی اندروید ۱۱ را دریافت میکند یا نه، اما به احتمال زیاد چنین خواهد شد! جدیدترین نسخه MIUI 12 زیبا به نظر میرسد و همیشه میتوانید آن را به سلیقه خودتان تغییر دهید. این رابط کاربری تکامل یافته و بالغ است و همه آن چه نیاز دارید، در اختیار دارد.
یکی از مهمترین مواردی که در نقد و بررسی شیائومی Redmi 9T باید به آن اشاره کنیم، اسکنر سریع و دقیق اثر انگشت روی لبه کناری است. هنگام کار کردن با حسگر اثر انگشت هیچ مشکلی نخواهید داشت و این واقعا عالی است. همچنین این اسکنر طوری طراحی شده که هنگام حمل کردن گوشی، اگر انگشتتان به اشتباه روی اسکنر قرار گرفت، قفل باز نشود.
در مدت کوتاهی که از این گوشی استفاده کردیم، هیچ مورد نگرانکننده، هنگ کردن یا باگی مشاهده نشد. سیستم از آن چیزی که فکر میکردیم کمی کندتر بود، اما با توجه به محدوده قیمت و کاربری Redmi 9T ایرادی به آن وارد نیست و میتوانید آن را نادیده بگیرید.
سختافزار و کارایی
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Redmi 9T به سختافزار و قطعات داخلی آن میپردازیم. این دستگاه با تراشه اسنپدراگون ۶۶۲ کار میکند و مبتنی بر معماری ۱۱ نانومتری است. پردازنده این گوشی هشتهستهای است و به دو خوشه چهارهستهای تقسیم میشود. چهار هسته Kryo 260 Gold با حداکثر توان ۲ گیگاهرتز برای کارهای سنگین و چهار هسته Kryo 260 Silver با حداکثر توان ۱.۸ گیگاهرتز برای کارهای روزمره و عادی این تراشه را تشکیل دادهاند. پردازنده گرافیکی این مجموعه Adreno 610 است.
این گوشی در پیکربندیهای مختلفی عرضه میشود. نسخه پایه ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارد که با استفاده از کارت حافظه جانبی میتوانید آن را افزایش دهید. نسخههای بعدی ۴ و ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی دارند. مهم است بدانید مدل ۶۴ گیگابایتی از تراشه UFS 2.1 استفاده میکند و مدل ۱۲۸ گیگابایتی تراشه UFS 2.2 دارد. به این معنی که سرعت نقل و انتقال و همچنین خواندن اطلاعات در مدل ۱۲۸ گیگابایتی بیشتر است و میتواند برنامهها را با سرعت بالاتری باز کند.
دوربین
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Redmi 9T به دوربین و تجربه عکاسی میرسیم. این گوشی از نظر تعداد و ویژگیهای دوربین تقریبا شبیه Poco M3 است، اما چیزی که باعث میشود این گوشی یک سر و گردن بالاتر از M3 قرار بگیرد، وجود یک لنز فوق عریض است. دوربین اصلی این گوشی ۴۸ مگاپیکسل با دیافراگم f/1.8 و اندازه سنسور ۲.۰/۱ اینچ است. لنز فوق عریض برای گوشیهای میانرده کاملا معمولی، ولی برای گوشیهای اقتصادی واقعا عالی است. این لنز در گوشی Redmi 9T یک لنز ۸ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.2 و اندازه سنسور ۴.۰/۱ اینچ است و میدان دید ۱۲۰ درجه را در اختیار کاربر قرار میدهد که نسبتا وسیع است.
دو دوربین دیگر هر کدام ۲ مگاپیکسل هستند ولی عملا یکی از آنها واقعا قابل استفاده است. این لنز ماکرو است و برای عکاسی کلوسآپ و تصویربرداری از سوژهها از فاصله نزدیک استفاده میشود. سنسور دیگر برای تشخیص عمق است و برای عکاسی پرتره کاربرد دارد. روی قاب جلویی هم یک سنسور ۸ مگاپیکسلی با ابعاد ۴.۰/۱ اینچ و دیافراگم f/2.1 قرار دارد که برای عکاسی سلفی میتوانید روی آن حساب کنید.
کیفیت عکاسی
دوربین اصلی
شیائومی Redmi 9T در نور روز عملکرد خوبی دارد و تقریبا شبیه Poco M3 عمل میکند. از آنجایی که هر دو دستگاه نرمافزار، پردازنده و دوربینهای یکسان دارند، نتیجه عکاسی با این دو گوشی تقریبا یکسان است. تصاویری که در نور روز با این دوربین گرفته شده خوب است و البته نویز نسبتا زیادی در عکسها دیده میشود. با این حال میزان شفافیت و جزئیات در تصاویر به اندازهای هست که بگوییم تصاویر خوبی ثبت شده است. رنگها کمی گرمتر از چیزی که به نظر میرسند هستند و کنتراست تصویر برای گوشی با این قیمت و رده کاربری عالی است. دامنه دینامیکی با این که عالی نیست، اما بسیار بهتر از خوب است. حتی در روزهای آفتابی هم شفافیت و جزئیات تصویر عالی است و وقتی وارد محیط بسته شوید، کیفیت همهچیز کاهش پیدا میکند.
لنز فوق عریض
ممکن است خروجی تصاویری که با دوربین فوق عریض گرفته شده با لنز اصلی یکسان باشد، اما همان کیفیت و شفافیت را انتظار نداشته باشید. تاری بسیار کمی در عکسها دیده میشود، نویز قابل توجهی در تصاویر وجود دارد و جزئیات نسبتا کم هستند. رنگها، کنتراست و تعادل نور سفید مثل دوربین اصلی است.
لنز ماکرو
اصلیترین مشکل لنز ماکروی این گوشی عدم وجود فوکوس خودکار و وضوح پایین ۲ مگاپیکسل است. فاکتورهای زیادی وجود دارد که باید برای عکاسی بیعیب و نقص ماکرو رعایت کنید و این کار گاهی واقعا خستهکننده میشود. شرایط نوری ایدهآل، سوژه ثابت و بدون حرکت، تخمین زدن و پیدا کردن فاصله کانونی مناسب تعدادی از این فاکتورها هستند.
عکاسی پرتره
به نظر میرسد شیائومی از یک سنسور تشخیص عمق به خوبی استفاده کرده است، چون تصاویر پرتره ثبت شده با این گوشی عالی هستند. سوژه به خوبی از پسزمینه تفکیک میشود و جزئیات حتی در شرایط چالشبرانگیز هم به خوبی نمایش داده میشوند. نویز تصاویر در مکانهای خاص و در شرایط نوری مختلف متفاوت است. رنگها طبیعی هستند و چیزی که ما را شگفتزده کرد، مرز بین سوژه و پسزمینه بود که به خوبی تفکیک شده بود.
عکاسی سلفی هم نسبتا خوب است. البته کمی تار به نظر میرسند و پوست صورت بیش از حد سفید میشود. جزئیات تصویر کم هستند و نویز تصاویر هم زیاد است. در کل دوربین بدی نیست و با توجه به قیمت باید گفت ایرادی به آن وارد نیست.
جمعبندی
علیرغم قیمت نسبتا بالاتر Redmi 9T در مقایسه با Poco M3، به چند دلیل و به خاطر وجود چند ویژگی اصلی که به ندرت در گوشیهایی با این قیمت مشاهده میشود، این گوشی یک محصول اقتصادی با ارزش خرید بالاست. این گوشی تراشهای نسبتا قوی با عملکرد خوب، حافظه رم ۴ و ۶ گیگابایتی، بلندگوهای استریو با صدای عالی، نمایشگر با وضوح بالا، باتری سخاوتمندانه ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی، پورت IR، رادیو FM و درگاه کارت حافظه جانبی اختصاصی دارد که همه اینها به محبوبیت و جذابیت این گوشی اضافه کرده است.
مزایا
- نمایشگر ۶.۵۳ اینچی با وضوح 1080p
- طراحی زیبا
- باتری با طول عمر رکوردشکن
- بلندگوهای استریوی عالی
- عملکرد خوب دوربین
- درگاه اختصاصی کارت حافظه جانبی، پورت IR، رادیو FM، شارژ معکوس با سیم و NFC
معایب
- لگ زدن گاه به گاه UI
- عملکرد نه چندان خوب لنز فوق عریض دوربین
- ضبط ویدیو با کیفیت متوسط
نظر شما درباره شیائومی Redmi 9T چیست؟
دیدگاه خود را بنویسید