دقیقا یک سال از عرضه اولین گوشیهای Redmi Note 9 شیائومی میگذرد و بهروزرسانیهای این کمپانی دقیقا طبق برنامه انجام میشود. گوشی Redmi Note 10 Pro پیشگام نسل بعدی گوشیهای میانرده مقرون به صرفه است و یکی از محبوبترین ویژگیهای مورد علاقه طرفداران را ارائه میدهد؛ صفحهنمایش OLED با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز. امروز در موبایلتو به نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 10 Pro میپردازیم و با این میانرده با ارزش و جذاب بیشتر آشنا میشویم.
طراحی و ساخت؛ زیبا و چشمگیر
گوشی موبایل شیائومی ردمی نوت ۱۰ پرو از معدود گوشیهای ردمی است که گواهینامه IP واقعی دارد و در این مورد گواهینامه IP53 انتخاب شده است. این گواهینامه تضمین میکند گوشی در برابر گرد و غبار و قطرات آب و باران سبک مقاوم است. حتی در جعبه این گوشی یک قاب سیلیکونی به همراه پوشش پورت USB هم قرار دارد که محافظت بهتری ارائه میدهد.
غیر از مهر و موم بودن در برابر گرد و غبار و قطرات آب، ردمی نوت ۱۰ پرو یک گوشی معمولی است. روی نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتزی این گوشی لایه مسطحی از گوریلا گلس ۵ و روی قاب پشتی هم لایهای از همین محافظ با گوشههای کمی خمیده وجود دارد که ظاهری شیشهای به گوشی داده و یک پلاستیک براق هم دو قطعه (قاب رویی و قاب پشتی) را به هم متصل میکند.
رنگی که در نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 10 Pro میبینید خاکستری تیره یا Onyx Gray است و این رنگ الگوی آفتابپرست را دارد. این قاب نور را جذب و آن را با طیفهای دیگر و خیلی ظریف و جذاب منعکس میکند. دیگر رنگهایی که برای این گوشی در نظر گرفته شده، آبی یخی (Glacier Blue) و برنز (Gradient Bronze) است. به نظر میرسد شیائومی رنگآمیزی این گوشیها را به خوبی انجام داده و علی رغم این که به نظر خیلی پر زرق و برق به نظر میرسند، اما واقعا زیبا هستند و ایرادی به آنها وارد نیست.
قاب پشتی و فریم براق دستگاه مستعد جذب اثر انگشت و لکه هستند و همین باعث میشود ظاهر دستگاه را خراب کنند. اگر ردمی نوت ۱۰ پروی شما بدون قاب باشد، باید بیشتر از آنچه که فکرش را میکنید آن را تمیز کنید. به همین دلیل اگر نمیخواهید از قاب محافظ استفاده کنید، پیشنهاد میکنیم رنگ آبی یخی یا برنز را انتخاب کنید که لکهها و اثر انگشت خیلی به چشم نیایند.
قاب رویی ردمی نوت ۱۰ پرو محل قرارگیری نمایشگر ۶.۶۷ اینچی اولد است که همان رزولوشن عادی ۱۰۸۰ پیکسل را دارد، اما چیزی که این نمایشگر را در گروه گوشیهای میانرده متمایز میکند، نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز است. این نمایشگر ظاهر عالی و کارایی فوقالعاده دارد. حاشیهها بسیار باریک هستند، اما لبه پایینی در مقایسه با گوشیهای پرچمدار ضخامت بیشتری دارد و البته ایرادی هم ندارد، چون این گوشی پرچمدار نیست!
روی پنل اولد این گوشی یک سوراخ کوچک قرار دارد که محل قرارگیری دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی است. مهم نیست این سوراخ چقدر کوچک باشد، مهم این است که برای کسانی که یک طراحی عالی میخواهند، خاری در چشم است و مسئله این است که حتی دوربین دقیقا وسط این سوراخ هم قرار نگرفته و کمی بالاتر از حد طبیعی است و حتی میتوان گفت به لبه بالایی این سوراخ چسبیده است! یک عکس تمام ناگفتهها را میگوید و بهتر است خودتان ببینید.
با وجود اینکه صفحهنمایش این گوشی اولد است، اما خبری از اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر نیست و شیائومی هنوز به سنسور اثر انگشت روی لبه کناری متکی است و ما هم این گزینه را ترجیح میدهیم. اسکنر اثر انگشت این گوشی بسیار سریع و فوقالعاده دقیق است و هیچوقت آن را با اسکنر اثر انگشت زیر نمایشگر عوض نمیکنیم. این اسکنر روی دکمه پاور قرار دارد که هم راحت است و هم باعث بروز مشکلاتی میشود. البته میتوانید با تغییر روش تشخیص اثر انگشت از لمس به فشار، تمام مشکلات احتمالی را حل کنید و هرگز با غلط خواندن اسکنر به دردسر نیفتید.
ماژول دوربین طراحی جدید و عجیبی دارد. از یک چیدمان شیشهای و پلهای برای این دستگاه استفاده شده است. قطعه پایینی یک برجستگی کوچک است و بدیهی است که فلش LED و فناوری فوکوس خودکار لیزری روی آن قرار بگیرد، البته شیائومی از این گزینه اطلاعات و جزئیاتی به اشتراک نگذاشته است. این سنسور میتواند هر چیزی باشد، سنسور دمای رنگ یا نور! البته باید صبر کنیم تا زمانی که اطلاعات بیشتری در اینباره کسب کنیم.
نمایشگر ؛ ۶.۶۷ اینچی جذاب
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 10 Pro باید بگوییم صفحهنمایش این گوشی بیشترین ارتقا را در مقایسه با نسخه قبلی داشته است. گوشی موبایل ردمی نوت ۱۰ پرو ابعاد یکسانی با نسخه قبل دارد و یک نمایشگر ۶.۶۷ اینچی که ما آن را دوست داریم، وظیفه نمایش محتوا را بر عهده دارد. اما تغییر اساسی این نمایشگر در مقایسه با نسخه قبل، وجود یک پنل اولد با نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز است.
این نمایشگر وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل دارد و تراکم پیکسلی آن ۳۹۵ پیکسل در هر اینچ است. یک سوراخ کوچک که پیشتر درباره آن صحبت کردیم، برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده است.
صفحهنمایش جدید از نرخ تازهسازی تطبیقی (Adaptive) بهره میبرد. این نمایشگر یک لایه حساس به لمس با سرعت نمونهبرداری ۲۴۰ هرتز هم دارد که یک گزینه عالی خلق میکند. این نمایشگر بسیار روان و بسیار دقیق است.
بیایید کمی درباره نرخ تازهسازی تطبیقی صحبت کنیم. شما میتوانید از بین گزینههای ۶۰ و ۱۲۰ هرتز هر کدام را که میخواهید انتخاب کنید. نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی این نمایشگر به صورت داینامیک عمل میکند، البته به خوبی نمایشگرهای آمولد سامسونگ نیست، اما این گوشی هم یک پرچمدار نیست و همین ویژگی برای یک گوشی میانرده عالی است. در تمام برنامهها و هنگام کار کردن با رابط کاربری روی ۱۲۰ هرتز و در تصاویر ثابت به ۶۰ هرتز برمیگردد تا در مصرف باتری صرفهجویی شود. حداکثر روشنایی این نمایشگر ۷۰۰ نیت (به طور دقیق ۷۲۵ نیت) است و در نور شدید خورشید هم میتوانید محتوای نمایشگر را به خوبی و راحت بخوانید.
طول عمر باتری
در نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 10 Pro به قسمت باتری و طول عمر آن میرسیم. این گوشی یک باتری عظیم ۵۰۲۰ میلیآمپرساعتی دارد که برای دستگاهی با این سختافزار بیش از حد خوب است و انتظار داشتیم عملکرد آن هم عالی باشد که بود! ردمی نوت ۱۰ پرو طول عمر عالی باتری با ۱۱۴ ساعت دوام را ثبت کرد. این باتری حتی با وجود فعال بودن نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز هم عالی عمل کرده است.
سرعت شارژ
گوشی موبایل ردمی نوت ۱۰ پرو با یک آداپتور ۳۳ واتی و یک کابل USB-C با رتبه 3A عرضه میشود. این ترکیب را در پوکو X3 NFC هم دیده بودیم، پس میدانیم که سرعت شارژ این دستگاه هم عالی است. برای اینکه شما هم با سرعت شارژ این گوشی آشنا شوید، باید بگوییم ردمی نوت ۱۰ پرو در ۳۰ دقیقه ۵۰ درصد، در یک ساعت ۸۹ درصد و در ۸۱ دقیقه به طور کامل شارژ میشود.
نرمافزار و کارایی؛ اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12
ردمی نوت ۱۰ پرو جزو اولین گوشیهای هوشمندی است که با اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12 عرضه میشود. لانچر MIUI 12 چند وقتی هست عرضه شده، اما ترکیب آن با اندروید ۱۱ کاملا جدید است و در تعداد انگشتشماری از دستگاهها دیده میشود.
طبق گزارشهای شیائومی، در ماه آوریل یا می ۲۰۲۱ بهروزرسانی MIUI 12.5 عرضه میشود. اگرچه این بهروزرسانی جزئی است، اما کمپانی تغییرات زیادی در این نسخه اعمال خواهد کرد. این بهروزرسانی طراحی رابط کاربری را هم تغییر میدهد و زیبایی بیشتری به آن اضافه میکند.
گوشی موبایل شیائومی Redmi Note 10 Pro از نمایشگر همیشهروشن پشتیبانی میکند و میتوانید برای آن برنامهریزی کنید یا آن را به صورت همیشه روشن رها کنید یا آن را به طور کامل غیرفعال کنید. تمها و تصاویر پسزمینه زیادی در این رابط کاربری وجود دارد که میتوانید از میان آنها انتخاب کنید. همچنین قابلیتهای شخصیسازی و حالتهای مختلف در سیستمعامل، این گوشی را به یک نسخه آزاد تبدیل کرده و میتوانید گوشی خود را آنطور که دوست دارید تنظیم کنید.
سختافزار و عملکرد
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 10 Pro به سختافزار و قطعات داخلی آن میرسیم. این گوشی از تراشه اسنپدراگون 732G برای پردازش اطلاعات استفاده میکند، دقیقا همان تراشهای که در Poco X3 NFC استفاده شده است.
از نظر فنی، این تراشه از نظر قدرت و عملکرد شباهت زیادی به نسخه استاندارد S730 و S730G دارد. این تراشه در واقع یک پردازنده هشت هستهای با دو هسته Kryo 470 Gold یا همان Cortex-A76 با حداکثر توان پردازشی ۲.۳ گیگاهرتز و شش هسته Kryo 470 Silver یا همان Cortex-A55 با توان پردازشی ۱.۸ گیگاهرتز است. این پردازنده بر اساس معماری ۸ نانومتری ساخته شده است. پردازنده گرافیکی این گوشی Adreno 618 DSP است و توان خوبی برای پردازش بازیها و اجرای آنها دارد.
در نهایت باید بگوییم این گوشی با ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی عرضه میشود و برای هر دو نسخه، مقدار ۶ گیگابایت رم خواهید داشت. البته طبق گزارشهای شیائومی، نسخه ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت فضای ذخیرهسازی هم در آینده عرضه خواهد شد.
طبق تستهای انجام شده، مشخص شد گوشی ردمی نوت ۱۰ پرو یکی از بهترین گوشیها با توان و قدرت بالا در رده قیمتی خود است.
دوربین؛ سرآمد همه میانردهها
در این قسمت از نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 10 Pro باید بگوییم این گوشی یک دوربین چهارگانه آشنا دارد که با سنسورهایی مثل تمام میانردههای دیگر عرضه میشود. یک لنز با کیفیت به عنوان لنز اصلی، یک لنز فوق عریض، یک سنسور ماکرو و در نهایت یک سنسور تشخیص عمق این ماژول را تشخیص میدهند.
لنز اصلی از سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی Samsung ISOCELL HM2 استفاده میکند. اندازه پیکسلها ۰.۷ میکرومتر و اندازه سنسور 1/1.52 اینچ است. فیلتر رنگ Nona-Bayer است و وضوح پیشفرض ۱۲ مگاپیکسل است. فوکوس خودکار از نوع تشخیص فاز هم وجود دارد، ولی لرزشگیر نوری تصویر در این دوربین وجود ندارد. این دوربین تنها گزینهای است که از حالت شب پشتیبانی میکند.
لنز فوق عریض از یک سنسور ۸ مگاپیکسلی Sony IMX355 با دیافراگم f/2.2 استفاده میکند. فوکوس این لنز ثابت است.
لنز ماکرو ۵ مگاپیکسلی و از نوع OmniVision OV5675 است. فوکوس خودکار این لنز بسیار جذاب است و از فاصله ۳ تا ۱۰ سانتیمتری عمل میکند.
لنز چهارم و لنز نهایی هم یک لنز تشخیص عمق با وضوح ۲ مگاپیکسل از نوع GC02M1 است.
برنامه دوربین تقریبا سرراست و ساده است و میتوانید مثل اکثر گوشیهای دیگر برای تغییر حالتهای مختلف دوربین، صفحه را به سمت چپ یا راست بکشید و میتوانید روی گزینهای که میخواهید ضربه بزنید تا به طور مستقیم روی آن حالت فعال شود.
کیفیت تصاویر ثبت شده با لنز اصلی این گوشی که با وضوح پیشفرض ۱۲ مگاپیکسل کار میکند، برای این رده قیمتی بینظیر است. تعادل خوبی در جزئیات وجود دارد و دامنه دینامیکی عالی است. نویز تصویر به طرز تحسینبرانگیزی پایین است و کنتراست تصویر و رنگها بسیار طبیعی و واقعی هستند. تنها موردی که درباره این دوربین وجود دارد، شفافیت بیش از حد بعضی مناطق در تصاویر است.
لنز ۸ مگاپیکسلی فوق عریض هم بسیار خوب عمل میکند. جزئیات غنی هستند و گوشهها به خوبی در تصویر قرار میگیرند و زاویه دوربین مهندسی و حسابشده است و عکس شما را خراب نمیکند، رنگها دقیق و نویز تصاویر کم است.
لنز ماکرو تصاویری با وضوح خوب، جزئیات خوب و رنگهای زنده میگیرد. البته کنتراست تصویر آنچنان خوب نیست و تصاویر نویز دارند. اما در کل برای گوشی با این قیمت، خوب است و ایرادی به آن وارد نیست.
لنز تشخیص عمق برای عکاسی پرتره با پسزمینه تار (بوکه) کاربر دارد و کیفیت قابل قبولی هم دارد. تصاویر جزئیات را به خوبی نشان میدهند و تار شدن تصویر پسزمینه به خوبی و به اندازه صورت میگیرد. مرز بین سوژه اصلی و پسزمینه هم با دقت و ظرافت تفکیک میشود و این واقعا عالی است.
تصاویر ثبتشده با دوربین سلفی هم جزئیات و کیفیت بسیار خوبی دارند و رنگها و کنتراست تصویر بسیار خوب است.
جمعبندی؛ میانردهای با ارزش پرچمداران
در جمعبندی نقد و بررسی شیائومی Redmi Note 10 Pro تمام تستها را انجام دادیم و این گوشی کاملا سربلند بود و واقعا نتوانستیم ایرادی به آن بگیریم. این گوشی قطعا یکی از محبوبترین و پرفروشترین گوشیهای سال ۲۰۲۱ خواهد بود. این گوشی عالی نیست، اما با توجه به قیمت و رده کاربری، نمیتوان ایرادی روی آن گذاشت.
مزایا
- طراحی زیبا
- دارای گواهینامه IP53
- باتری با طول عمر فوقالعاده
- شارژ سریع
- بلندگوهای استریوی بسیار با کیفیت
- عملکرد قابل اعتماد
- دوربینهای عالی
- رابط کاربری MIUI 12 و اندروید ۱۱
- دارای IR Blaster، جک ۳.۵ میلیمتری صدا، رادیو FM، NFC و درگاه microSD
معایب
- کیفیت پایین تصاویر در نور کم
- عدم پشتیبانی از شارژ معکوس
- عدم وجود حالت شب برای لنز فوق عریض
دیدگاه خود را بنویسید